Už nutekintus duomenis apie naujus Apple gaminius - 50 mln. JAV dolerių bauda  (0)

Kompanija Apple savo partneriams nustatė 50 mln. JAV dolerių (135 mln. lt) baudą už tai, jei šie atskleistų duomenis apie naujus produktus iki jų anonso. Ši informacija paaiškėjo iš bankrutuojančio safyro stiklo gamintojo GT Advanced dokumentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

GT Advanced gamino safyro stiklą, kuris naudojamas Apple mobilių įrenginių kamerose ir sensoriniuose mygtukuose „Home“ su pirštų atspaudų skeneriu Touch ID. Anot gandų, kurie nepasitvirtino, Apple ketino aprūpinti iPhone 6 ir iPhone 6 Plus ekranais su safyro danga. Tačiau to nenutiko, o ne už ilgo GT Advanced staigiai smuko, o kompanija pranešė apie bankrotą.

Kaip taisyklė, Apple slepia susitarimų su savo tiekėjais detales. Tačiau ir paraiškos teismui galima spręsti, kad kontraktas su GT Advanced numato, jog 50 mln. bauda bus skirta už bet kokios informacijos apie iPhone/iPad nutekinimą iki jų oficialaus debiuto.

Ar baudos skiriasi, priklausomai nuo vieno ar kito tiekėjo, nuo nutekinimo laiko ar produkto tipo, šaltinis nepatikslina. Vis tik puslapis Cult of Mac mano, jog minėta bauda yra standartinė visiems iPhone ir iPad skirtų komponentų tiekėjams.

Per paskutinius kelerius metus įvairių šaltinių nutekinti duomenys leido sužinoti apie būsimus Apple produktus praktiškai viską jiems dar oficialiai nepasirodžius. Atsižvelgiant į tai, jog Apple stengiasi išnaudoti siurprizo efektą, jos bandymai įvesti baudas nėra netikėti.

Apple bando pažaboti konfidencialios informacijos nutekinimą ir kitomis priemonėmis. Pavyzdžiui, Kinijoje buvo pasitelkta apie 200 apsaugos sistemoje dirbančius specialistus, kurie turėdavo gaudyti žmones, žiniasklaidai pardavinėjančius Apple įrenginiams skirtus aksesuarus iki jų oficialios premjeros.

Tiesa, kyla klausimas, ar Apple taikomos baudos yra efektyvios – kaip taisyklė, eilė tinklaraštininkų, kurie publikuoja informaciją apie būsimus iPhone ir iPad iki jų anonso, remiasi šaltiniais būtent iš Apple tiekėjų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: