Islamo fanatikus į kovą veda 1300 metų senumo pranašystė  (12)

„Islamo valstybės“ kovotojai tiki prieš 1300 tūkstančio metų ištartais žodžiais, kad musulmonų armija susikaus su „stabmeldžių orda“ Sirijoje ir ši kova atneš pasaulio sunaikinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakoma, kad ši pranašystė yra labai svarbi „Islamo valstybės“ ideologijos dalis – ja vadovaujasi ir jauni, ir vyresni islamo fanatikai. Pranašyste taip pat naudojamasi į savo gretas verbuojant naujus džihadistus.

Socialiniuose tinkluose „Islamo valstybės“ šalininkai jau pradėjo lyginti paskutinius įvykius su pranašystės nupasakotu scenarijumi, kuris neva jau pildosi.

„Islamo valstybės“ kovotojai esą tiki pranašyste dar tvirčiau po to, kai rugpjūtį užkariavo joje paminėtą Dabiko miestą. Miesto pavadinimas netrukus islamistams tapo kovos su Vakarais simboliu.

Islamistai, panašu, tikrai mano, kad pranašystė išsipildys. Per daugiau nei tūkstantį metų buvo įvairių šios pranašystės versijų, tačiau jos visos buvo apie tą patį: musulmonų armijos ir netikinčiųjų mūšį.

„Dabikas tikrai įvyks, – neseniai rašė vienas islamistus palaikantis žmogus socialiniame tinkle „Twitter“. – JAV ir jos sąjungininkai atvyks į Siriją, kai pamatys, kad jų oro kampanija žlugo. Tai Dievo ir jo pranašo pažadas“.

„Islamo liūtai iškėlė kalifato vėliavą Dabike. Dabar jie laukia karžygių armijos atvykimo“, – rašė kitas vyras.

Tuo tarpu Turkijos ir Sirijos pasienio mieste Kobanėje, kur vyksta „Islamo valstybės“ ir kurdų susirėmimai, tęsiasi JAV vadovaujami smūgiai iš oro.

Prezidentas Barackas Obama susitiko su savo karinių pajėgų vadais, kad aptartų tolesnius veiksmus. Jis mano, jog puolimo iš oro galbūt nebeužteks, kad fanatikai būtų sustabdyti.

„Kaip ir pabrėžiau nuo pat pradžių, tai nėra kažkas, ką galima išspręsti per naktį“, – sakė prezidentas.

Pentagono atstovas admirolas Johnas Kirby patikino, kad vien oro atakomis padėtis nebus sutvarkyta ir Kobanės miesto neišgelbės.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(8)
(4)

Komentarai (12)