Naujos kartos skėtis nuo kritulių saugo oro skydu (Video)  (4)

Žmonės dažnai atnaujina lietsargio koncepciją, pridėdami jiems saulės kolektorius ar apsauginį gaubtą nuo vėjo... Tačiau Kinijos inžinierių komanda sugalvojo išties revoliucinį apsaugos nuo lietaus modelį, kuris veikia sukurdamas oro jėgos lauką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neapkrautas griozdiškais metaliniais vyriais, naujasis kinų skėtis suformuoja oro „skydą“, kuris apsaugo jį naudojantį žmogų nuo kritulių. Ši idėja nėra nauja, panašią koncepciją dizainerių pora buvo sukūrusi dar 2010 metais, tačiau ji į rinką taip ir nepateko. Naujausios versijos pagrindinį mechanizmą sudaro ličio baterija maitinamas ventiliatorius ir variklis. Jų dėka yra sukuriamas oro srautas, kuris išteka iš plastikinės lazdos galo, sukurdamas apsauginį oro jėgos sluoksnį. Tai padeda nukreipti vandens lašus į šonus.

Koks šio lietsargio efektyvumas?

Dizaineriai tvirtina, kad dabartinėje vystymosi stadijoje šio skėčio pakankamai užtenka dviem žmonėms, tačiau jeigu lietus nėra labai stiprus, po juo susispausti gali ir daugiau.

Komanda dirba su trimis modeliais, visų jų forma primena dušo galvutes. Pirmasis skirtas moterims yra šiek tiek mažesnis: 30 cm ilgio, 500 g svorio ir veikia 15 minučių po baterijos įkrovimo. Antrasis yra didesnis ir skirtas vyrams: ilgis – 50 cm, svoris – 800 g ir veikia 30 minučių pilnai pakrovus bateriją. Trečiasis yra universalus, tačiau išsididina pagal poreikius: nuo 50 cm iki 80 cm, sveria 850 g (veikia taip pat 30 minučių).

Dėl baterijų trumpalaikiškumo, jums turbūt nesinorėtų užsibūti lauke ilgalaikės liūties metu, tačiau jos tikrai pakanka, kad nuo autobusų stotelės iki namų grįžtumėte neperšalę ir tvarkingai atrodantys.

Šiuo metu komanda savo išradimui ieško finansavimo. Prieš 10 dienų „Kickstarter“ platformoje jie pateikė 10 000 JAV dolerių užklausą šio „oro skėčio“ gamybos pradžiai. Regis, jų užmojai neliko nepastebėti – šiuo metu, jie jau sulaukė beveik 12 000 dolerių paramos.

Rinkoje prekę pristatyti planuojama 2015 metų gruodžio mėnesį (jeigu viskas vyks pagal planą).

„Oro skėčio“ demonstraciją galite pasižiūrėti žemiau pateiktame vaizdo įraše:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(5)
(15)

Komentarai (4)