„iPhone 6“ Lietuvoje galima įsigyti kur tik nori, tik ne iš oficialių „Apple“ atstovų  (0)

Naujieji išmanieji telefonai „Apple iPhone 6“ bei „iPhone 6 Plus“ netrukus po oficialios prekybos pradžios svarbiausiose rinkose – JAV, Kanadoje, Australijoje, Japonijoje ir kitur – labai greitai už milžinišką kainą, kartais viršijančią net 5000 litų, pasirodė ir Lietuvos elektroninėse parduotuvėse bei „iDeal“ ir „iDream“ salonuose. Bet oficialūs „Apple“ atstovai Lietuvoje „Omnitel“ priversti delsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O kol vieni operatoriai delsia, kiti, nevaržomi sutarčių su telefonų gamintojais naudojasi padėtimi bei skelbia, kad pradeda prekybą „iPhone 6“.

Būtent taip pasielgė operatorius „Bitė Lietuva“ - „iPhone 6“ su 16 GB vidinės atminties jie nuo trečiadienio pasiūlė savo pagrindiniuose salonuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Padedami partnerių užsienyje jie iš Jungtinės Karalystės atgabeno 100 populiariųjų įrenginių.

„Po naujųjų „iPhone“ modelių pristatymo verslo klientams susilaukėme didžiulio susidomėjimo, kada naujaisiais išmaniaisiais telefonais pradėsime prekiauti „Bitės“ salonuose. Nepaisant itin didelės jų paklausos didesnėse užsienio rinkose, šiandien Lietuvoje jau turime pirmąją jų partiją. Artimiausiu metu telefonų atsargas planuojame papildyti“, – sako Pranas Kuisys, bendrovės „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius.

Įmonės atstovės spaudai Žanos Jakevičienės teigimu, telefonų prekyba vykdoma visiškai teisėtai, vartotojams bus teikiamas garantinis aptarnavimas.

Bendrovė prekiaus „iPhone 6“ modeliais, turinčiais 16 GB vidinės atminties. Mobiliuosius įrenginius bus galima rinktis iš pilkos, sidabrinės ir auksinės spalvų. Jų kaina bus 2949 litai esamiems „Bitės“ klientams ar pasirašant paslaugų teikimo sutartį. „Norint įsigyti telefoną ir tiesiog išeiti iš salono kaina bus šiek tiek didesnė“, - sakė Ž. Jakevičienė. Pasak jos, telefone lietuvybės yra tiek, kiek gamintojas jo įdiegė Europai skirtuose įrenginiuose.

„iPhone 6“ telefonais jau kurį laiką prekiauja ir „Tele2“, tikina šios įmonės komunikacijso vadovas Baltijos šalims Andrius Baranauskas. „Telefonus perkame per partnerius Europos Sąjungoje. Jie yra veikiantys, jiems galioja visos garantinio aptarnavimo taisyklės. Tiesa, lietuviškos vartotojo sąsajos jame nėra, bet tai galioja visiems „iPhone“, pardavinėjamiems Europoje“, - sakė A. Baranauskas.

„Tele2“ atstovo teigimu, netrukus šiuos įrenginius bus galima įsigyti ne tik verslo salonuose, bet ir interneto parduotuvėje. Be to, juos bus galima įsigyti ir su paslaugų planu, t.y., nemokant pilnos kainos iš karto.

Iki mėnesio galo „Omnitel“ rankos surištos

„Mes esame oficialūs „Apple“ atstovai ir prekybą šiais telefonais pradėsime oficialiai „Apple“ nurodytą dieną“, -sakė „Omnitel“ atstovė spaudai Daiva Selickaitė.

Paklausta, ar oficiali partnerystė su „Apple“ nevaržo jų įmonės ir netrukdo pirmiems nudžiuginti pačius ištikimiausius „Apple“ gerbėjus, D. Selickaitė nukirto: „Nekomentuosiu“.

„Spalio 31 dieną pradėsime oficialią prekybą naujaisiais „iPhone“ modeliais. „Omnitel“ yra vienintelis oficialus „Apple“ atstovas Lietuvoje, tai reiškia, kad įrangą perkame ne iš trečiųjų šalių, t.y. tarpininkų. Noriu atkreipti klientų dėmesį, kad Lietuvos rinkoje pastarąjį mėnesį siūlomų „iPhone“ telefonų mažmeninė kaina yra gerokai aukštesnė nei ta, kurią vartotojai mokės pirkdami iš „Omnitel“. Matome atvejų, kai prekybininkai siūlo naujuosius „iPhone“ net iki 1000 litų brangiau nei planuojama oficiali mažmeninė kaina. Labai gaila, kad šiandien telefonus įsigyjantiems vartotojams tenka gerokai permokėti. Dedame ir dėsime visas pastangas, kad „Apple“ pakeistų tiekimo politiką ir kad Rytų Europos valstybėms būtų suteiktas aukštesnis tiekimo prioritetas“, - sakė „Omnitel“ viceprezidentė privatiems klientams Lina Galatiltė.

Praėjusią savaitę rašėme, kad „iPhone 6 Plus“ su 16 GB vidinės atminties siūlo įsigyti „iDeal“ salonai, dar anksčiau naujieji įrenginiai buvo siūlomi įvairiose el. parduotuvėse – jų kaina kartais viršydavo net 5000 litų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(8)
(25)
(-17)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: