Naudingi patarimai: kaip akimirksniu sužinoti, kuris iš mobilių įrenginių baigia išsikrauti ir kokia jo aktyvumo būsena? (Video)  (0)

Sąvoka daiktų internetas (angl. Internet of Things – IoT) dar santykinai nauja, bet, kad tai yra neišvengiama – faktas. Kiekvieno mūsų buityje tikrai rasime bent keletą išmaniųjų telefonų, o dažnas jau džiaugiasi ir planšetinio kompiuterio privalumais. Žinoma, nepamirškime ir išmaniųjų laikrodžių, kurie bene ir žymi tikrąją daiktų interneto eros pradžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visus šiuos daugiafunkcinius įrenginius bet kokiu atveju vienija keletą bendrų savybių, t.y. tarpusavyje jie bendrauja „Bluetooth“ arba „WiFi“ ryšiu, o maitinimo energiją gauna iš integruotų vidinių baterijų. Būtent stiprėjantis „IoT“ reiškinys bėgant laikui pareikalaus tikrai daug laiko norint efektyviai kontroliuoti, įkrauti ir valdyti daugybę prie interneto prijungtų įrenginių. Numatydami šiuos galinčius ateityje kilti nepatogus, programinės įrangos kūrėjai niekuo nelaukdami veiksmų imasi jau dabar. Vienas geriausių to pavyzdžių – „Android“ ir „Windows 8/8.1“ operacinėms sistemoms skirta „Potential“ taikomoji programa. Būtent „Potential“ pagalba jau dabar yra įgalinimas centralizuotas visų turimų „Android“ įrenginių valdymas. Ši programinė įranga leidžia ne tik stebėti prie sistemos prijungtų prietaisų baterijos įkrovos lygį, tačiau nuotoliniu būdu taip pat leidžia išjungti „Android“ įrenginių „Bluetooth“ ir „WiFi“ ryšius.

Šiuo atveju viskas ko reikia, tai įrenginiuose su „Android“ platforma įsidiegti „Potential“ taikomąją programėlę. Ją paleidus būsite paprašyti prisijungti prie sistemos naudojant savo elektroninio pašto adresą ir pasirinktą slaptažodį. Prie „Potential“ centralizuotos sistemos jungiantis pirmąjį kartą, šių domenų įvedimas matomuose laukeliuose prilygs naujo vartojo sukūrimui, kurį vėliau taip pat naudosite prijungdami ir kitus turimus „Android“ įrenginius.

Būtent analogiškus aukščiau aprašytus veiksmus reikia atlikti ir kituose turimuose „Android“ įrenginiuose. Galiausiai pastebėsite, kad visų turimų daugiafunkcinių įrenginių informaciją, susijusią su likusia baterijos energija ar „WiFi“ ir „Bluetooth“ aktyvumu galite peržiūrėti bei keisti iš bet kurio kito prie „Potential“ centralizuotos sistemos prijungto „Android“ įrenginio.

Šios programinės įrangos kūrėjai taip pat nepamiršo ir „Windows 8/8.1“ operacinės sistemos naudotojų. Taigi „Potential“ taikomąją programą įsidiegus į savo nešiojamą ar stalinį kompiuterį galite dar labiau praplėsti savo turimų įrenginių su „Android“ platforma valdymo bei stebėjimo galimybes.

Nors kol kas „Mac“ ir „Linux“ operacinių sistemų naudotojai lieka nuskriausti, programinės įrangos kūrėjai praneša, kad šių platformų palaikymą ruošiamasi pridėti jau artimiausiu metu. Šalia šio svarbaus planuojamo atnaujinimo taip pat minimas ir įrenginių su „Android Wear“ OS palaikymo pridėjimas. Be to, būtina paminėti ir tai, kad „Potential“ – pakankamai naujas ir neseniai pradėtas plėtoti sprendimas, todėl kūrėjai vartotojus skatina aktyviai pranešinėti apie pastebėtas klaidas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai (0)