JAV kariuomenės vadas: vystoma Šiaurės Korėjos branduolinė programa  (2)

Šiaurės Korėja dabar gali pagaminti raketoje įtaisomą branduolinę galvutę, tai svarbus žingsnis Kim Jong Uno siekyje pagaminti branduolines raketas, penktadienį reporteriams pranešė JAV kariuomenės vadas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja jau seniai stengiasi vystyti savo branduolinę programą. Gen. Curtis Scaparrotti, JAV pajėgų Korėjos pusiasalyje vadas, sakė, kad tai pasikeitė: Šiaurės Korėja gali pagaminti sumažintą branduolinę galvutę, būtiną branduolinės raketos dalį.

„Manau, jie gali sumažinti įrenginį, ir turi jį pernešti galinčią technologiją,“ sakė Scaparrotti. Jis pabrėžė, kad tai yra jo nuomonė, ne faktai. Bet Šiaurės Korėjos santykiai su kitomis branduolinėmis valstybėmis leidžia manyti, kad Šiaurės Korėja turi pasiekimų, pridūrė jis.

„Šiaurės Korėja yra užmezgusi platinimo santykius su kitomis šalimis, konkrečiai, su Iranu ir Pakistanu,“ sakė Scaparrotti.

Scaparrotti'o komentarai pasirodė, augant įtampai tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos. Būta daug smulkių incidentų demilitarizuotoje zonoje, sukeltų Š. Korėjos karių.

„Mes primygtinai įspėjame Šiaurės Korėją vengti beatodairiškų karinių provokacijų… tai dar padidintų karinę įtampą,“ anksčiau šią savaitę sakė Pietų Korėjos Gynybos ministerijos atstovas Kim Min-seokas.

Naujas įspėjimas apie Šiaurės Korėjos branduolinius pasiekimus nuskambėjo, Vašingtonui delsiant sugrąžinti Pietų Korėjos kariuomenės kontrolę Seului. Ši sutartis, tarnaujanti, kaip Pchenjano atgrasymo priemonė, turėtų baigti galioti kitais metais.

Ketvirtadienį paskelbtame bendrame Pietų Korėjos ir JAV pareiškime, sakoma, kad papildomo laiko reikia Seului „susikaupti, siekiant kritinio gynybos lygio prieš intensyvėjančią Šiaurės Korėjos grėsmę."


David Francis
thecable.foreignpolicy.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai (2)