E. Muskas: dirbtinis intelektas gali iššaukti demonus  (3)

Kompanijų „Tesla Motors“ ir „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas pabandė viešai atkreipti dėmesį į tai, kokių problemų žmonija gali sulaukti, kai pasirodys pažangios dirbtinio intelekto sistemos. Apie tai rašo portalas CNET.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dirbtinis intelektas gali iššaukti demonus. Jūs, tikriausiai, girdėjote visas tas istorijas, kuriose herojai su pentagramomis ir šventuoju vandeniu yra įsitikinę, jog gali kontroliuoti tamsiąsias jėgas. Tačiau praktikoje tai neveikia“, – teigė E. Muskas, pabrėždamas, jog dirbtinis intelektas gali tapti nepavaldus žmogui.

„Aš manau, kad su dirbtiniu intelektu reikia būti labai atsargiems. Galbūt tai yra viena rimčiausių grėsmių per visą žmonijos egzistavimo laikotarpį. Vertėtų priimti tam tikras reguliavimo normas tarptautiniu ir nacionaliniu lygiu, kad nebūtų galima pridaryti kvailysčių“, – kalbėjo milijardierius.

E. Muskas jau ne pirmą kartą kalba apie dirbtinio intelekto pavojus. Anksčiau jis yra teigęs, kad žmonės paprasčiausiai nesupranta, kaip greitai progresuoja dirbtinis intelektas ir kokia grėsmė jame slypi. „Teoriškai jis gali būti pavojingesnis už branduolinį ginklą“, – pareiškė E. Muskas.

Antra vertus, garsusis verslininkas nemano, kad reikėtų nutraukti su dirbtiniu intelektu susijusius darbus. Jo teigimu, turėtų būti nubrėžtos tam tikros ribos, kurios peržengti būtų nevalia.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(30)
(8)
(22)

Komentarai (3)