Baigta kurti galutinė WEB standarto HTML5 versija: ateityje interneto laukia dar didesni pokyčiai  (0)

Organizacija World Wide Web Consortium (W3C) baigė darbus prie WEB standarto HTML5 ir priėmė galutinę versiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša puslapis Microsoft Open Technologies.

HTML5 (HyperText Markup Language) – tai internetinių puslapių hiperteksto žymų standartas, kuriuo siekiama supaprastinti puslapių pateikimą per vartotojų naudojamas naršykles.

HTML5 kūrimo darbai prasidėjo dar 2007 m. Šiuo metu šį standartą palaiko daugumą stacionarių ir mobilių Interneto naršyklių.

Tarp pagrindinių naujojo standarto ypatumų – galimybė apdoroti vaizdinę ir garso medžiagą be papildomų programėlių (būtini priedai jau įdiegti naršyklėse), elementas „Canvas“ dvimatės grafikos atvaizdavimui ir kt.

Mobilios programinės įrangos kūrėjams naujasis standartas suteikia galimybę kurti programėles konkrečiai platformai arba kurti HTML5 programėles mobilioms naršyklėms.

„Šiandien mes nesusimąstome apie vaizdo klipų peržiūrą ar muzikos klausimąsi tiesiogiai per interneto naršyklę, arba apie tai, kaip naršyklė veikia telefone. Mes norime keistis fotografijomis, pirkti, skaityti naujienas, ieškoti informacijos, naudojant įvairius įrenginius“, – teigė organizacijos W3C direktorius Tim Berners-Lee.

Jis pridūrė, kad atviras standartas HTML5 ir platforma Open Web, išlikdami nematomi paprastiems vartotojams, sėkmingai įgyvendina jų norus.

Dokumentas su galutinėmis HTML5 rekomendacijomis užima daugiau nei 1300 puslapių. Savo ruožtu, organizacija W3C jau pradėjo kurti standarto versiją HTML 5.1, kuriame gali atsirasti intelektualinės nuosavybės valdymo elementai. Nauja versija gali debiutuoti 2015 m.

Priminsime, kad dar 2010 m. vienas iš Apple įkūrėjų Steve Jobs atvirą standartą HTML5 pavadino labiau tinkamu mobilaus interneto erai, nei technologija Adobe Flash. Po pusantrų metų pati Adobe pareiškė, kad nebekurs mobilioms platformoms skirto Flash Player, iš esmės, pripažindama, kad Steve Jobs ir eilė kitų ekspertų buvo teisūs.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: