Samsung Electronics pelnas ir pajamos katastrofiškai smuko  (32)

Dar prieš metus prasidėjusi vartotojų apatija „elitiniams“ išmaniesiems telefonams lėmė neįtikėtinai drastišką Samsung Electronics III ketvirčio pajamų ir pelno smukimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša portalas CNet.

Aštri konkurencija, įskaitant neseniai įvykusius kitų kompanijų mobilius flagmanus, ypač didelės išlaidos reklamai, kinų gamintojų stiprėjimas besivystančiose rinkose, sparti naujienų kaita, provokuojanti vartotojus atidėlioti naujo produkto įsigijimą ir nuolaidų laukimas – visa tai ir kiti faktoriai sumažino Samsung Electronics operacinį pelną net 60 % iki 3,9 mlrd. $.

Korėjiečių kompanija taip pat pademonstravo metinį ketvirčio pajamų kritimą maždaug 20 % iki 45 mlrd. $, tuo tarpu grynasis pelnas smuko 48,8 % iki 4 mlrd $.

Samsung Electronics telekomunikacijų padalinys uždirba apie 60 % visų kompanijos pajamų. Per ataskaitinį laikotarpį minėta grupė per metus uždirbo 33 % mažiau. Natūralu, kad padalinio prasti rezultatai paveikė ir visos kompanijos veiklą.

Iš dalies padėtį gelbsti tai, jog Samsung Electronics pati gaminasi daugelį puslaidininkių mikroschemų ir ekranus. Tai leidžia tikėtis, kad IV ketvirtyje finansinė situacija pagerės. Be to, daug tikimasi ir iš firminių išmaniųjų laikrodžių. Tiesa, šiuo atveju išlaidos marketingui suvalgys beveik visą pelną.

Ar visa tai reiškia, kad artėja Samsung Electronics hegemonijos pabaiga? Nemažai ekspertų mano, kad vargu. Galima pažvelgti į AMD, kuri nuolat kenčia nuostolius, tačiau nieko baisaus nenutinka. Visos Samsung grupės mastu Samsung Electronics pajamų ir pelno mažėjimas – tai smulkmena, apie kurią korėjiečių gamintojas gali net nekalbėti.

Skirtingai nuo konkurentų, Samsung Electronics atveju svarbiausia – tai pažangiausios gamyklos. Tai turėtų būti bene didžiausia išlaidų sritis. Ir kol kompanija gali sau leisti kasmet išleisti gamybos plėtrai ne mažiau kaip 10 mlrd. $, ji ir toliau liks viena iš rinkos lyderių.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai (32)