JAV benzinas jau pigesnis už pieną  (6)

Vairuotojai Jungtinėse Valstijose fotografuoja degalinėse, norėdami įamžinti stebėtinai žemas benzino kainas. Pirmą kartą nuo 2010 metų pabaigos vidutinė benzino galono (3,79 litro) kaina yra mažesnė nei 3 doleriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalį vidutinė benzino galono kaina Jungtinėse Valstijose sumažėjo 33 centais, o paskutinę mėnesio dieną ji buvo lygiai 3 doleriai. Šeštadienio rytą ji turėjo peržengti šį slenkstį. Apie tai agentūrai AP pranešė Tomas Kloza, Amerikos automobilistų asociacijos („American Automobile Asociation“ – AAA), stebinčios degalų kainas JAV degalinėse, atstovas.

Nuo 2010 metų gruodžio vidutinė mažmeninė benzino galono kaina Jungtinėse Valstijose buvo daugiau kaip 3 doleriai. Mažai kas iš amerikiečių tikėjosi, jog degalų kainos kada nors nukris tiek, kad perkoptų šį slenkstį. Tokį kainų kritimą didžiąja dalimi lėmė spontaniškai auganti juodojo aukso gavyba Amerikos skalūnų naftos telkiniuose ir sumažėjusi šios žaliavos paklausa pasaulyje.

Pirmą kartą per ketverius metus benzinas JAV kainuoja pigiau už pieną: galonas pieno rugsėjį Jungtinėse Valstijose kainavo vidutiniškai 3,73 dolerio.

Benzino kaina JAV nukrito žemiau nei 3 doleriai už galoną, bet tai vidutinė kaina, nes įvairiose valstijose kainos skiriasi. Praėjusios savaitės pabaigoje brangiausiai už degalus mokėjo vairuotojai Niujorke (vidutiniškai 3,37 dol. už galoną), pigiausiai – Pietų Karolinoje ir Tenesyje (2,75 dol. už galoną).

Ekonomistai mano, jog degalų kainų kritimas duos daug naudos Jungtinėms Valstijoms. JAV, lyginant su praėjusiais metais, kasdien sutaupys iki 187 mln. dolerių dėl sumažėjusių sąskaitų transporto bendrovėms ir prekių tiekėjams už degalus. Vidutinė amerikiečių šeima sutaupys apie 50 dolerių per mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: