Kyocera Proteus – lankstus išmanusis telefonas, galintis tapti apyranke  (0)

Parodoje CEATEC 2014 kompanija Kyocera pademonstravo gana įdomų prototipą, kuris vadinasi Proteus, praneša puslapis Slashgear. Šio įrenginio idėja gana paprasta – jį galima naudoti tiek kaip išmanųjį telefoną, tiek ir kaip išmaniąją apyrankę, kurią galima nešioti ant riešo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyocera Proteus toliau plėtoja lanksčios elektronikos temą, kuri debiutavo kartu su lanksčiais išmaniųjų telefonų ekranais. Parodoje parodytas sprendimas gali būti trijų skirtingų formų, o tai yra ne tik originalu, tačiau kartu ir praktiška. Pirmoji Proteus modifikacija gali būti standartiniu išmaniuoju telefonu, kuris nesiskirs nuo kitų kompanijų sprendimų. Antroji būsena numato telefono transformavimąsi į apyrankę. Tokiu būdu, turime pažangų laikrodį su plačiu funkcionalumu, tarp kurių galima rasti ir eilę biometrinių daviklių. Galiausiai trečioji modifikacija – tarpinė grandis tarp pirmos ir antros formos. Kyocera atstovų teigimu, toks nepilnas išlenkimas leis įrenginį užkabinti, pavyzdžiui, už dviračio vairo ar kito paviršių, ir taip naudoti įrenginį kaip tam tikrų parametrų matuoklį. Šiuo metu Kyocera Proteus yra tik prototipas, kurį reikia tobulinti. Kūrėjai pripažįsta, kad laukia dar daug darbo, o kliūtys yra ne tik techninio pobūdžio. Bene mažiausiai problemų sukelia būtent pagrindinių komponentų lankstumas: šiandien galima rasti ne tik lanksčių ekranų, bet ir lanksčių akumuliatorių.

Proteus taip pat gali gauti elementų, kurie prisiminti įrenginio formą. Visa tai leis savarankiškai įgauti formą (išsilyginti arba susilenkti), kai tik tam bus būtinybė.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(42)
(2)
(40)

Komentarai (0)