Naudingi patarimai: slaptos Windows 7 ir Windows 8 funkcijos, padėsiančios greitai paleisti programas  (7)

Kartais dirbant su programa prireikia ją paleisti kelis kartus, pvz., užkrauti kelis skirtingus interneto puslapius arba dirbti su keliais dokumentais vienu metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiose situacijose gyvenimą labai palengvina greitosios komandos, aktyvuojančios slaptas operacinės sistemos valdymo funkcijas.

gudrybė

Laikydami nuspaustą „Shift“ klavišą, su pelyte paspauskite ant programos ikonos meniu juostoje, ekrano apačioje. Kad ir kiek programos langų bus atidaryta, laikydami „Shift“ klavišą, atidarysite dar vieną.

gudrybė

Jei nemėgstate klaviatūros mygtukų, tuomet pelytės kursorių užvedę ant programos meniu juostoje, spauskite vidurinį pelės mygtuką.

Paprastai „prisegame“ dažniausiai naudojamas programas greito paleidimo juostoje. Jau žinome kaip paleisti kelias programas iš meniu juostos, bet kaip gi paleisti programą iš Start meniu visiškai nenaudojant pelytės? Pasirodo, tai irgi įmanoma.

gudrybė

„Windows“ mygtukas klaviatūroje iškviečia Start menių. Laikykite nuspaustą „Windows“ klavišą ir klaviatūroje spauskite skaičius. Taip aktyvuojama paslėpta funkcija: laikant „Windows“ klavišą ir spaudžiant skaičius, atidaromos programos iš sparčiojo paleidimo juostos. Pirmoji programa juostoje prilygsta skaičiui 1, antroji – 2 ir t. t.

gudrybė

Sujungę abu aprašytus veiksmus, atrasite dar vieną slaptą funkciją. Laikant nuspaustus „Windows“ ir „Shift“ klavišus ir spaudžiant skaičius, jau atidaromos programos iš sparčiosios paleidimo juostos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(85)
(-41)

Komentarai (7)