Smūgis anoniminiam „Tor“ tinklui: uždaryta šimtai svetainių  (10)

Ketvirtadienį Europos Sąjungos ir JAV teisėsauga sudavė stiprų smūgį anoniminiame „Tor“ tinkle veikusiems internetinės prekybos tinklalapiams. Operacijos metu sulaikyta 17 asmenų ir uždaryta 410 tinklalapių, kuriuose vykdyta neteisėta veikla. Stambiausias operacijos laimikis – uždaryta atgimusi narkotinių prekių parduotuvė „Silk Road 2.0“. Jos administratorių sulaikė JAV teisėsauga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi sulaikytieji asmenys buvo prekiautojai ir tinklalapių administratoriai. Teisėsauga konfiskavo apie 1 mln. JAV dolerių vertės bitkoinų valiutos ir 180 tūkst. eurų grynųjų pinigų, narkotikų, aukso ir sidabro.

„Šiandien mes pademonstravome, kad kartu galime veiksmingai pašalinti kriminalinę infrastruktūrą remiančią sunkių organizuotų nusikaltimų vykdymą. Šį kartą mes ne „tik“ pašalinome šias paslaugas iš atvirojo interneto, šį kartą mes sudavėme smūgį paslaugoms, teikiamoms naudojant „Tor“ tinklą, kur nusikaltėliai ilgą laiką manė esą nepasiekiami. Dabar galėsime jiems parodyti, kad jie nėra nei nematomi, nei neliečiami. Nusikaltėliai gali bėgti, bet jie nepasislėps. O mes tęsime savo darbą“, – sakė Europolo Europos kovos su elektroniniu nusikalstamumu centro (EC3) vadovas Troels Oertingas.

„Mūsų pastangomis buvo suduotas rimtas smūgis tinklalapiams, leidžiantiems vystytis ir plėtotis neteisėtai juodajai rinkai bei teikti prieglobą tokioms neteisėtoms veikloms, kaip vaikų pornografija, ginklų platinimas, narkotikų apyvarta ir užsakomi nužudymai“, – teigė JAV Krašto saugumo departamento (HSI) atašė Vokietijai Kumar Kibble.

Tarptautinėje operacijoje „Onymous“ dalyvavo 16 Europos Sąjungos valstybių narių pareigūnai, tarp jų – ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro bei Generalinės prokuratūros pareigūnai. Operacijai vadovavo Europolas.

Jungtiniais teisėsaugos institucijų veiksmais siekta sustabdyti uždraustų prekių ir daiktų, tokių kaip ginklai ir narkotikai, pardavimą, platinimą ir reklamą, vykdomą anoniminiuose tinklalapiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(45)
(5)
(40)

Komentarai (10)