Suomiai konkuruos su Google: kuriamas modulinis telefonas  (0)

Suomių startuolis Vsenn, kurį įkūrė vienas iš Nokia Android projektą kuravusių vadovų, ketina konkuruoti su Google ir jos ruošiamu moduliniu telefonu Ara.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša puslapis VR-Zone.

Vsenn modulinis telefonas turės keturis pagrindinius struktūrinius blokus: kamerą, bateriją, procesorių ir operatyviąją atmintį. Procesorius ir atmintis bus keičiami kartu, o tai kiek gadina pačią modulinio komponentų keitimo idėją.

Programinės platformos pagrindu taps etaloninė Android versija. Kūrėjai žada, kad programinės įrangos palaikymas (išskyrus perteklines programėles ir išvaizdos elementus) bus vykdomas ketverius metus po įrenginio debiuto prekyboje.

Pažadėtas labai aukštas saugumo lygis, tam reikalui bus naudojami VPN tinklai; taip pat bus pasitelktos „debesų“ technologijos. Visi duomenys bus apsaugoti trimis šifravimo lygiais.

Modulinio telefono išvaizdą bus galima modifikuoti, pasitelkiant įvairius dangtelius su įvairiomis spalvomis ir medžiagomis. Šiuo metu žinoma, kad Vsenn telefono korpuso storis bus 9 mm, tuo tarpu Google Ara – 11,8 mm.

Suomių kūrėjai kol kas nepristatė savo telefono prototipo, todėl galima tenkintis tik pažadais. Serijinio modelio pasirodymas žadamas 2015 m. kovo mėnesį, o preliminari kaina sudarys apie $590 (1620 lt). Tokiu būdu, taikoma į aukščiausią kainų segmentą, skirtingai nei biudžetinis Google sprendimas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(18)
(4)
(14)

Komentarai (0)