Naudingi patarimai. Greitas ir belaidis nuotraukų, video ir kitų duomenų persiuntimas tarp „Windows“, „OS X“, „Android“ bei „iOS“ įrenginių  (1)

Jau tapo įprasta siekti kuo didesnio mobilumo. Būtent mobilumą šiuo metu dažniausiai užtikriname naudodami išmanųjį telefoną, planšetinį ar nešiojamą kompiuterį. Dėl šios priežasties atsiranda nuolatinis poreikis savo turimą skaitmeninę informaciją ne tik greitai valdyti, bet ir esant poreikiui, perkelti iš vieno savo įrenginio į kitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, visuomet šioms užduotims atlikti galima naudoti tradicines laidines komunikacijas, kaip pvz. duomenų perdavimas per USB kabelį, bet tai nėra labai patogu, o ir šiek tiek senamadiška bei visiškai nedera prie plėtojamos mobilumo vizijos.

Štai todėl rinkoje vis plačiau taikomi debesų kompiuterijos sprendimai, o informacijos mainams atlikti pasitelkiamos belaidės ryšio technologijos. Pavyzdžiui, „Apple“ elektroninės įrangos naudotojai jau nuo 2011 metų gali naudotis „AirDrop“ sprendimu, kuris informacijos mainus tarp prietaisų leidžia atlikti belaidžiu būdu. Tuo tarpu kitos bendrovės taip pat turi ir plėtoja analogiškus sprendimus, tačiau šiuo atveju problema yra ta, kad dažniausiai šie sprendimai nepalaiko kitų gamintojų įrangos.

Vis dėlto tikėtina, kad „Filedrop“ pasirodymas galiausiai išspręs aukščiau minėtas problemas. Tie vartotojai, kurie pasirinks naudoti „Filedrop“ sistemą, rinkmenų mainus belaidžiu būdu galės tuo pat metu atlikti tarp „Windows“, „OS X“, „Android“ bei „iOS“ platformų.

Pradėti naudotis „Filedrop“ iš tikrųjų yra labai paprasta:

1. Apsilankykite filedropme.com tinklalapyje ir atsižvelgdami į tai, kokiose operacinėse sistemose planuojate naudoti „Filedrop“, parsisiųskite ir į savo prietaisus ir įdiekite atitinkamas programėles.

2. Elektroninius įrenginius, kuriuose įdiegėte „Filedrop“ programinę įrangą, prijunkite prie to paties belaidžio WiFi prieigos taško bei juose paleiskite „Filedrop“. Čia reikėtų pabrėžti tai, kad „Windows“ vartotojai pirmą kartą paleisdami „Filedrop“ bus įspėti, kad užkarda (angl. firewall) blokuoja tam tikras programos funkcijas, todėl norint sukurti išimtį reikės papildomai paspausti „Allow access“.

3. Kai įrenginiai vienas kitą aptiks, viename iš jų turėsite pasirinkti kokio tipo yra kitas įrenginys su kuriuo norima susijungti (kompiuteris ar telefonas/planšetas) bei įvesti to įrenginio „Device Code“ identifikacinį numerį. Pavyzdžiui, „Windows“ operacinėje sistemoje „Device Code“ galite peržiūrėti ant „Filedrop“ programos lango paspaudę dešinį pelės klavišą. Tuo tarpu „Android“ sistemoje jis yra pateikiamas paspaudus taikomosios programos lango dešinėje pusėje viršuje esančią piktogramą.

4. Iš karto po įrenginių susiejimo jų pavadinimą bus galima matyti kito įrenginio, su kuriuo jis susietas, ekrane. Būtent to pakanka, kad galėtumėte belaidžiu būdu persiųsti failus į kitą nutolusį įrenginį.

5. Reikėtų paminėti ir tai, kad priklausomai nuo naudojamos sistemos rinkmenų persiuntimas gali šiek tiek skirtis. Pavyzdžiui, „Windows“ operacinėje sistemoje norimą rinkmeną tiesiog pakanka nutempti ant „Filedrop“ programoje matomo susieto įrenginio piktogramos. Tuo tarpu „Android“ platformoje reikės spustelėti ant įrenginio kuriam norima siųsti duomenis nuotraukos bei pasirinkti dešinėje pusėje esančią žalią piktogramą.

Čia svarbu paminėti ir tai, kad paspaudus kairėje pusėje esančią piktogramą galėsite pasinaudoti kita „Filedrop“ funkcija - belaidžiu būdu kompiuterio ekrane peržiūrėti pasirinktas fotografijas iš telefono ar planšetinio kompiuterio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(19)
(21)

Komentarai (1)