Naujas proveržis SSD diskų srityje: bus pasiekta 10 TB talpos riba  (0)

Kompanija Intel pranešė, kad 2015 m. antroje pusėje jungtinė firma Intel-Micron Flash Technologies (IMFT) pradės gaminti daugiasluoksnes mikroschemas, kurių talpa sieks 256 Gb (32 GB) ir 384 Gb (48 GB).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios 3D V-NAND mikroschemos leis pasiekti naują proveržį SSD kaupiklių srityje. Tai leis ne tik sumažinti šio tipo kaupiklių kainas, bet ir padidinti talpą iki 10 TB, todėl konkurencija su įprastais HDD bus dar aršesnė.

Intel padalinio, užsiimančio NAND Flash atminties kūrimu ir plėtra, viceprezidentas Rob Crooke teigia, kad 10 TB talpos SSD kaupikliai, sukurti 3D V-NAND su TSV magistralėmis pagrindu, gali pasirodyti per artimiausius keletą metų.

Intel ir Micron bendros kompanijos sukurti 256 Gb ir 384 Gb „trimačiai“ NAND kristalai naudos senesnį ir žymiai pigesnį technologinį procesą (taigi ir daug patikimesnį), nei, pavyzdžiui, konkurentas SanDisk, einantis ta pačia kryptimi. Tiesa, kokia tiksliai technologija bus naudojama, Intel atstovas nutylėjo.

Iš kitų konkurentų galima paminėti Samsung, jau siūlančią 128 Gb talpos 3D V-NAND atminties mikroschemas, gaminamas 42 nm technologijos pagrindu. Tokiu būdu, Intel ir Micron startuos iš karto nuo 256 Gb žymos: projektas ambicingas, tuo tarpu galutinis produktas bus netgi pigesnis, tad vartotojai tik išloš.

Tiesa, Intel ir Micron gamybiniai pajėgumai vis dar negali prilygti korėjiečių kompanijai. Jei IMFT per mėnesį gali išleisti daugiausia apie 190 tūkst. 300 mm silicio plokštelių su NAND mikroschemomis, tai Samsung šis rodiklis lygus mažiausiai 500 tūkst. 300 mm plokštelių.

Bet kokiu atveju, Intel ir Micron žingsnis leis dar labiau atpiginti SSD duomenų kaupiklius, arba už tą pačią kainą pasiūlyti didesnės talpos modelių.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: