Suomiai sukūrė nanomedžiagą, skirtą lanksčiai elektronikai (Video)  (0)

Pirmieji bandymai su lanksčiais išmaniaisiais telefonais patyrė fiasko. Tačiau panašu, kad kūrėjai nelinkę pasiduoti, todėl stengiasi sukurti tinkamą laksčiai elektronikai techninę bazę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieną iš reikiamų sprendimų pasiūlė suomių kompanija Canatu, rašo puslapis EETimes. Kiek anksčiau ši kompanija pasižymėjo iš grafeno nanovamzdelių sukurtais sensoriniais ekranais. Dabar pasiūlyta nauja medžiaga – NanoBud, kuri apjungia grafeno vamzdelius ir jiems artimus gimines – fulerenus.

Terminas NanoBud reiškia nanograndinę. Sintezės metu ant grafeno nanovamzdelių susiformuoja daugybė sferinių darinių, kurie primena gumbus. Pastarieji leidžia nanovamzdeliams prisitvirtinti tarpusavyje ir prie bet kurio paviršiaus.

Nauja medžiaga turi praktiškai visas unikalias grafeno nanovamzdelių savybes – aukštas elektrinis laidumas, greitas šilumos perdavimas išorei ir t.t. Dabar atsiranda nauji bruožai – aukštas „lipnumo“ lygis ir galimybė išsitempti be nanovamzdelių struktūrų pažeidimo pavojaus (iki 120%).

Naujasis išradimas leistų sukurti sensorinius ekranus, kurie galėtų išlinkti bet kurioje vietoje, o vėliau sugrįžti į savo pradinę formą.

Dar vienas NanoBud panaudojimo būdas – sensoriniai ekranai ant bet kurių paviršių. Kūrėjų teigimu, naujoji technologija leis ekranais aprūpinti net ir tokius paviršius, kurie pagaminti iš polietileno ir polikarbonato.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (0)