Lietuvos džiaugsmas dėl dujų terminalo truks tik porą metų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2014-11-28 20:33
nenaudingas ir neskaidrus dėl korupcijos" ir t. t.
TAURAS 2014-11-28 22:52
Viska rasiau jau pries tai. Pagrindine priezastis tai didele nuomos kaina + reiks po nuomos dar ta laiva ispirkineti uz kolkas neaisku kokia suma.
kionig 2014-11-28 23:32
, nemačiau nieko daugiau tik abejones ir neaiškius šaltinius ir tai ale vieną.. Tadgi natūralus klausimas, o matei kažkur pigiau? Įdomu būtų pamatyti kainininką, pagal kurį sprendi, kad yra didžiulė nuomos kaina. Ar norisi viską dykai gauti? O kas blogai po nuomos? Kad tik tada bus galima išpirkti, na gi nebūsime ūbagais, kurie neturės eurocentų kišenėse, išsipirksim. O ką ruskeliai per 10 metų būtų naujo pasiūlę? Niekas apie tai nieko nefantazuoja, bet tyli kaip pelės po šluota, betgi bepigu kritikuoti Kremlių ir Putlerį bei jų monopoliją. Čia etatiniai kalba apie šiltą vietą po Putlerio Saule, bet deja niekas jos taip ir neparvežė čionais.
TAURAS 2014-11-29 00:28
1,8 mlrd per 10 metu uz 800-900 mln litu kainuojanti terminala. Gaunasi nemaza suma uz nuoma - 100% pabrangimas. Aisku nesakau, islaikymas ir viskas kainuoja, bet paskui ta laiva reiks dar uz kazkiek ispirkineti. Tereiktu patikrinti si reikala ir viskas butu aisku, kiek norvegai is to uzdirbs. O del jo reikalingumo as nesigincyju...
Simplicity 2014-11-29 00:36
Nesuprantu ko jūs čia dėl visokių taurų nervuojatės. Yra grupė žmonių, kuriems prie ruso buvo geriau, nes nepriklausomoj Lietuvoj aplink vien tik žulikai ir banditai. Terminalas dar net nepradėjo darbo, o jau eGzpertai aiškina kaip viskas su juo yra blogai. Visi sveiko proto žmonės supranta, kad monopolio panaikinimas visada išeina tik į naudą. Dabar Lietuva turės bent jau šiokį tokį svertą, kai reikės derėtis su GAZPROMu. p.s. Šiandien 1€ kainuoja 62.5 RUB, 1$— 50 RUB. (Viskas per ukrofašistus ir sumautus amerikosus...)
TAURAS 2014-11-29 02:21
As esu nei uz rusus, nei uz amerikonus. As esu pries KORUPSIJA. Kas isvis cia per nusistatymai? Jei abejoju sandorio skaidrumu, tai jau esu Rusijos gerbejas? Nustokit ieskoti priesu uzsienyje, ju pilna ir pas mus salyje. Viena didziausiu korupsijos lygiu Europoje yra butent Lietuvoje.
Vytax 2014-11-29 10:17
Tai tiesiog į lietuvių kalbą išversta primityvi respublikonų partijos agitacija ir kritika demokratams. O demokratai tiesiog pradėjo spręsti JAV medicinos problemas. Kaip žinia JAV sveikatos apsaugos sistema yra prasta ir labai brangi.
immortallt 2014-11-29 15:28
Tauras, kai analizuoji, tai analizuoji, o ne emocini suda pili ir keli tendencingus klausimus. Taigi rusofilas esi arba nes toks esi, arba esi paveiktas jau probagandos ir pats nesugebi atskirti tarp analizavimo ir tendencingo suvarymo. Tau atrodo brangiai kainuoja terminalas? Bet mes nuomojam ne tik terminala, bet ir visas susijusias paslaugas. Terminalo veikla nera nemokama. Taip pat terminala reikia ir prafinansuoti. Metines palukanos verslui butu apie 7-10%, kai projektas buvo inicijuojamas, valstybe butu mokejus 5-7% palukanu. Na dabar jau sumazejo palukanos, bet kaip verslas moketu vis tiek 3-5%. O kur dar faktas, kad maziausiai metus reiktu laukti eileje, iki kol butume galeje gauti terminala. Taip pat kainuoja ir darbu organizavimas, ko mes patys nebutume galeje padaryti, nes Lietuveoje nera zmoniu, kurie tokius projektus galingus butu dare ir per toki trumpa laika.
TAURAS 2014-11-29 16:09
. Amerikoj buvo toks skandalas.. Cia nei Rusu nei respublikonu ismislas. Ir kaip raso, pats Obama pripazino nepasakes "visko". Isvis nusibodo man su jumis gincytis. Nesenei skaiciau apie idomu fenomena. Jei kazkuom zmogus yra itikejes tai jam kazkuria prasme pradeda "vaidentis". Jis izvelgia tik savo tiesa, nors realybe gali buti ir visiskai kitokia, ir svarbiausiai jis tuom yra visiskai isitikines. Sita fenomena grindzia tuom, jog zmones patyre traumu aklai neigia, jog taip atsitiko. Pvz net apakes zmogus teigia, jog jis viska puikiai mato ir svarbiausiai jis tuom buna visiskai isitikines. Nezinau ar man taip yra, ar jums. . Ateitis parodys tikiuosi. immorttalt, Viskas gerai. Jokiu abejoniu zmonems nekiltu jei butu atliktas patikrinimas. Nejau tai yra toks jau blogas dalykas, del kurio kyla tiek daug diskusiju?
immortallt 2014-11-29 16:39
Tyrimas jau buvo, treciosios salies. Jau oponuojantys terminalui ji metus, jei ne du narste. Vos nepavyko sustabdyti, nes norvegai butu nafik pasiunte mus. Aiskintis visada gerai, menkinti ir issakyti dvejones kaip faktus yra kitas reikalas. Idomus tas dalykas, pasakyti viska. Niekad visko pasakyti negali. Ypac kada kalba eina apie valstybes lygio sprendimus. Labai populiarus sprendimas pas mus - minimuma kelti, nors ir du kartus dienoje. Bet kazkaip Butke su savo nusikalteliu sutve niekad nekalba apie visas to pasekmes. Pvz., tas pats terminalas - taip, jis pakelia pastoviuosius kastus, bet ka daryti, kai kintamieji kastai gali augti pagal Putino nuotaika? Tai tie kintami kastai tampa labai priimtini. Kitaip sakant, jei Putino nuosavybe butu visas salto vandens tiekimo tinklas Lietuvoje, tai gautume tiesti nauja, nes jis plestu pvz po 500lt uz kuba.