Apple rinkos vertė pasiekė neregėtas aukštumas  (0)

Apple šiandien yra didžiausia pasaulyje kompanija, vertinant pagal rinkos vertę. Vakar amerikiečių korporacija buvo verta rekordinių 700 mlrd. JAV dolerių, rašo naujienų agentūra Bloomberg.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į šios savaitės Apple akcijų kainų kursą, kuris siekė $119.75 trečiadienio prekybos sesijos pradžioje, Apple rinkos vertė buvo šoktelėjusi iki $702 mlrd. Tokių aukštumų nebuvo pasiekusi nė viena JAV kompanija.

Šiandien kompanija iš Kupertino yra apie 1,7 karto brangesnė, nei artimiausias konkurentas – naftos gigantas Exxon Mobil. Ši kompanija paskutiniu metu atpigo apie $43 mlrd. dėl penktą mėnesį krentančių naftos kainų, todėl Exxon Mobil šiuo metu verta apie $401 mlrd.

Analitikai tokį Apple vertės augimą sieja su rugsėjį pristatytais naujaisiais iPhone ir spalį debiutavusiais naujos kartos iPad. Kompanija žengė ir į jai naujas sritis – skaitmeninių mokėjimų segmentą, taip pat pristatė dėvimos elektronikos atstovą – laikrodį Apple Watch, kuris prekyboje pasirodys 2015 m. pradžioje.

Kompanijos Cantor Fitzgeral ekspertas Brian White pažymėjo, kad Apple sėkmė nulemta neseniai atnaujinto produktų asortimento, taip pat inovacijų trūkumo iš konkurentų pusės, todėl kompanija „turi visas galimybes sužibėti šį šventinį sezoną“.

Anksčiau pasiekta didžiausia Apple rinkos vertė sudarė $658 mlrd., ir tai įvyko 2012 m. rugsėjį. Tačiau po to akcijų kainos per septynis mėnesius krito net 44%, ir tik šiemet vėl atsitiesė, pasiekdamos rekordinius aukštumas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(26)
(9)
(17)

Komentarai (0)