Kalifornijoje pradėjo veikti didžiausia pasaulyje Saulės elektrinė (Video)  (10)

Pabaigus Topaz, 550 MW jėgainę, Kalifornijoje pradėjo veikti didžiausia pasaulyje Saulės elektrinė; Topaz projektas užbaigė galutinę 40 MW (AC) fazę, praneša Greentech Media. Tai įeis į istoriją ne tik kaip pirmoji, didesnės nei 500 MW galios Saulės elektrinė JAV, prijungta prie tinklo, bet ir didžiausia Saulė elektrinė, prijungta prie tinklo pasaulyje. Pranešama, kad 24,6 km²plote instaliuoti 9 milijonai skydelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai 2,5 milijardų dolerių , kurio statyba prasidėjo prieš porą metų. Jo savininkas yra MidAmerican Solar, Pheonixe, Arizonoje įsikūręs MidAmerican Renewables padalinys. Topaz apibūdinamas kaip 550 megavatų fotovoltinė elektrinė. Projekto vystytojas yra First Solar, savo tinklalapyje rašantis, kad projekto pagaminamos elektros pakaks 160 000 vidutinių Kalifornijos namų. Topaz yra San Luis Obispo apygardoje, Kalifornijoje, šiaurės vakariniame Carrisa lygumų kampe.

First Solar sakė, kad vieta pasirinkta, apsvarsčius prieinamus Salės išteklius, atstumą iki esančių elektros perdavimo linijų, esamą žemės naudojimą, ir aplinkosauginį jautrumą. Jie sako, kad Topaz įsikūręs iš esmė „ne geriausioje“ aktyviai kultivuojamoje žemėje, turinčioje „ribotą produktyvumą“.

Topaz statymo vietoje yra geriausias apšviestumas Pacific Gas and Electric (PGE) aptarnaujamoje teritorijoje. Topaz projektas sukurtas taip, kad vietiniai augalai ir gyvūnai nebūtų trikdomi ir Saulės energija renkama pasyviai. Statybose naudotas vanduo pirmiausiai dulkių kontrolei. Veikiančių skydelių valyti nereikia, o augmenija paliekama, kad būtų mažiau dulkių.

Greentech Media pranešime sakoma, kad PGE pirks elektrą iš Topaz projekto pagal elektros pirkimo susitarimą. MidAmerican Solar sakė, kad PGE kompanija pirks projekto elektrą pagal 25 metų elektros pirkimo susitarimą.

Bew to, tikimasi, kad projektas kasmet sutaupys po 377 000 t. CO&sub2;, kas atitinka 73 000 automobilių pasitraukimą iš kelių, teigia First Solar.

© 2014 Tech Xplore

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai (10)