Dyzelinas Lietuvoje jau kainuoja mažiau nei 4 Lt už litrą  (2)

Lietuvos degalinės sureagavo į stiprų naftos kainos kritimą praėjusią savaitę. Savaitgalį populiariausiose degalinėse litro dyzelino bei benzino kaina krito vidutiniškai po 6 centus už litrą, o antradienį – dar 12 centų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automatinėse „Neste Oil“ ir „Statoil 1-2-3“ degalinėse antradienį litro dyzelino kaina nukrito iki 3,99 Lt, o litras benzino kainuoja 4,24 Lt. Pilno aptarnavimo degalinėse litro dyzelino ir benzino kainos vidutiniškai 20 centų didesnės, tačiau ir jos turėtų sumažėti artimiausiu metu.

Pagal Degalukainos.lt, mažiausiai litras degalų kainuoja Šilutėje ir Klaipėdoje esančiose „Jozita“ degalinėse. Čia vienas litras dyzelino kainuoja 3,75 Lt, o benzino – 4,05 Lt.

„Degalų kainos mažėjimo tendencija tikrai jaučiasi ir tai tęsiasi jau kurį laiką. Kiek ilgai tai truks – atsakyti labai sunku. Nenorėčiau prognozuoti, kaip keisis kaina iki metų pabaigos“, – dar prieš porą savaičių kalbėjo „Neste Lietuva“ mažmeninės prekybos departamento vadovas Audrius Miežys.

Tolimesnių didmeninės naftos kainos pokyčių degalinių atstovai spėlioti nedrįso, tačiau ilgai trunkantis kainos mažėjimas leidžia tikėtis, kad vairuotojai prieš šventes dar sulauks gerų naujienų.

Tokių mažų degalų kainų Lietuvoje nebuvo jau beveik ketverius metus.

Didžiuosiuose degalinių tinkluose litro dyzelino kaina 4 litų kartelę perkopė 2011-ųjų sausį.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Sviklas
(11)
(0)
(11)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: