JAV nutarė atsisakyti rusiškų raketinių variklių  (7)

JAV parengtas įstatymo projektas, draudžiantis Atlas 5 raketose naudojamų rusiškų raketinių variklių RD – 180 pirkimą. Apie tai trečiadienį, gruodžio 3 d. pranešė TASS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinių poreikių asignavimo įstatymo projektas, kuriuo ir planuojama uždrausti rusiškų raketinių variklių pirkimą, gruodžio 2 d. jau suderintas Senate ir Kongreso atstovų rūmuose. Senatorius respublikonas Johnas McCainas dokumente padarė pakeitimą, pagal kurį amerikiečių kompanijos dėl įvykių Ukrainoje, negalės sudaryti raketinės įrangos įsigijimo kontraktų su Rusijos kompanijomis.

„Varikliai, nupirkti pagal kontraktus, sudarytus iki Rusijos įsiveržimo į Krymą, gali būti naudojami. Viską, kas atsiras po to, draudžiama“, – agentūrai paaiškino JAV Kongrese.

Tap pat pagal šį įstatymą JAV skirs 220 milijonų dolerių RD-180 analogo sukūrimui.

Balsavimas dėl šio įstatymo projekto Atstovų rūmuose vyks jau šią savaitę, o Senate – kitą.

Taip pat pagal šį įstatymą JAV skirs 220 milijonų dolerių RD-180 analogo sukūrimui.

Balsavimas dėl šio įstatymo projekto Atstovų rūmuose vyks jau šią savaitę, o Senate – kitą.

RD-180 naudojama pirmajai Atlas 5 raketos pakopai. Tuo užsiima United Launch Alliance (ULA) kompanija, kurią sukūrė Boeing ir Lockheed Martin. Atlas 5, be civilinių, Pentagono užsakymu į orbitą iškelia ir karinius palydovus. ТАSS pažymi, kad tokia situacija privertė amerikiečių įstatymų leidėjus kalbėti apie nacionalinių JAV interesų priklausomybę nuo rusiškų technologijų.



tvrain.ru

(19)
(1)
(18)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: