Norvegijoje – pirmasis pasaulio dviračių eskalatorius (Video)  (5)

Didžiausias dviratininkų priešas – įkalnės. Ypač jeigu dviračiu naudojamasi važiuoti į darbą ir į kalną reikia minti kiekvieną dieną. Vienas Trodheimo miesto dviratininkas nebegalėjo susitaikyti su tokia kasdiene problema ir 1993-iaisiais išrado, visų dviratininkų džiaugsmui, liftą. Jie pakrikštijo savo išradimą vardu Trampe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Veikimo mechanizmas labai paprastas: paspaudus mygtuką, iš grindinio išlenda plytelė dešinei kojai. Atsirėmus į plytelę liftas užkelia nenulipusį nuo dviračio dviratininką į viršūnę. Vienoje Trampe linijoje yra šešios plytelės tam, kad užsikelti vienu metu galėtų keli dviratininkai. Nuo 2003-iųjų Trompe buvo perimta prancūzų vielinių transporto priemonių kompanijos SKIRAIL, kurie gana optimistiškai žiūrėjo į galimybes gauti užsakymų šio produkto instaliavimui įvairiuose Europos miestuose.

Didelis šio išradimo privalumas yra jo kompaktiškumas: jis neužima vietos gatvėje, pakilimo takelis sumontuotas grindinyje, o plytelė taip pat nusileidžia į grindinį. Vienintelis minusas, kuris tikriausiai ir sustabdo tokio išradimo paplitimą visuose kalnuotuose miestuose yra jo kaina. Vieno metro instaliavimas atsieina apie 2400 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai (5)