„Xhibitionist“ – 70 mln. litų vertės superjachta-automobilis (Foto, Video)  (5)

Įspūdinga sportinio automobilio formos jachta neabejotinai nustebins net ir visko mačiusius ekstravagantiško transporto mėgėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „Xhibitionist“ pavadinta jachta vis dar tėra įspūdingai atrodanti koncepcija, tačiau ji jau sulaukė susidomėjimo pasaulio verslo elito tarpe. Nesvarbu, ar ji būtų naudojama, kaip plaukiojantis pramogų laivas ar privati jachta – šis „žaisliukas“ apsuks galvą net ir išrankiausiam turtuoliui. 75 metrų ilgio prašmatnioji „Xhibitionist“ yra daugiafunkcinė jachta, kurią perkant pridedamas net specialiai šiam laivui sukurtas superautomobilis.

Be abejo, šio šedevro įsigijimui jums prireiks Briuso Veino banko sąskaitos, kadangi paprasčiausio modelio vertė – apie 20 mln eurų (~70 mln. litų).

Siekiant išlaikyti automobilių temą, „Xhibitionist“ viduje bus įrengtas ir „mašinų skyrius“, kuriame atsiras vietos kitoms savininko transporto priemonėms, o per stiklines sienas galės pasigrožėti, kaip veikia pačios jachtos varikliai.

Šį vandenynų „perliuką“ suprojektavo švedų automobilių dizaineris Eduardas Gray. Jo viduje vyrauja Art Nouveau stiliaus interjeras, tačiau netrūksta ir tokių klasikinių detalių, kaip „Steinway“ fortepijonas, dvigubi laiptai ir „Baccarat“ krištolo sietynai.

Denyje galės pasilepinti net sūkurine vonia, o naktį, dėl specialios LED apšvietimo sistemos visas laivas tiesiog švytės tamsoje.
Įdomu, kad elektros energiją laivas išgaus saulės baterijomis, kurios išsiskleidžia virš aptakaus jachtos-automobilio denio. Pagal projektą, susidariusi aikštelė gali tarnauti, kaip koncertų rengimo erdvė ar sraigtasparnių nusileidimo zona. Kaip „Xhibitionist“ kūrėjai pripažįsta, ši prabangi jachtos koncepcija orientuota daugiau ne į privačius klientus, tačiau į verslo kompanijas, kurių veiklos sritis galėtų būti pramogų organizavimas.

 


 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(5)
(30)

Komentarai (5)