„Apple“ patentavo nedūžtantį „iPhone“ su katės refleksais  (7)

23,5 milijardo dolerių! Tai ne Lietuvos dešimtmečio biudžetas, o suma, kurią nuo 2007 m. amerikiečiai išleido savo nuo smūgių suskilusių išmaniųjų įrenginių remontui. 10,7 mlrd. dolerių išleisti vien „iPhone“ taisyti. Taip, nedūžtančių, atsparių smūgiams ar neskęstančių įrenginių siūlo jau ne viena kompanija. Dar daugiau galima įsigyti apsauginių dėklų. Tačiau sprendimas, kurį patentavo ligi šiol atsparumo testus ignoravusi „Apple“, tiesiog neįtikėtinas ir kelia šiokį tokį siaubą. Jį įgyvendinus telefonas elgsis lyg gyvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai mums iš rankų išslystą mėnesio algą kainavęs įrenginys, apima toks siaubas, kad pasaulis tiesiog sulėtėja. Ta trumpa akimirka, kol jis paliečia grindinį, virsta kančių valanda – akys bejėgiškai stebi ore besivartantį telefoną, o nespėjančios rankų valdyti smegenys į vakuumą siunčia maldą: „Tik ne ant ekrano, tik ne ant ekrano…"

Juk nukritęs ant nugarėlės ar kampu, korpusas dar gali amortizuoti smūgį ir pati nelanksčiausia detalė – ekrano stiklas – galbūt nevirs šukėmis. Deja, Merfio dėsnis dažniausiai veikia patikimai ir sumuštinis krinta sviestu į apačią.

„Apple“ JAV patentų biure registruotas gynybinis elektroninių įrenginių mechanizmas kažkokiu fantastišku būdu ir sprendžia šį Merfio dėsnį. Numatytas sprendimas turėtų priversti telefoną elgtis lyg katę – krisdamas ore jis apsivers taip, kad žemę pasiektų kuo saugesniu kampu.

Tai įgyvendinama lyg ir nelabai sudėtingai. Telefone esantis judesio jutiklis fiksuoja, kad įrenginys krinta, įsijungia skaičiavimo programa, kuri iškart apskaičiuoja, kaip tas telefonas turėtų kristi, kad kuo mažiau nukentėtų, ir priverčia jį apsiversti ore.

Tiesa, apsivertimo mechanizmo aprašymas primena fantastikos kūrinį. Kad apskaičiuotų, telefonas pasitelkia visus esančius jutiklius – akselerometrą, GPS, giroskopą, kamerą. Ir vieną kol kas nė nediegiamą – ultragarso siųstuvą. Visi tie įrenginiai, veikdami kartu, ir užtikrina, kad kritimo trajektorija pakistų.

„Mobilieji elektroniniai įrenginiai naudojami vis dažniau, vis daugiau žmonių juos nešiojasi su savimi. Todėl vis dažniau paleidžia juos iš rankų ar kaip nors kitaip numeta. Kai po kritimo elektroninis įrenginys paliečia kietą paviršių, jis gali būti smarkiai apgadintas net tuo atveju, jei yra įdėtas į apsauginį dėklą“, – rašoma „Apple“ patente.

Lyg patys to nežinotume. Tiesa, tie kurie viliasi, kad jau kitame „iPhone“ šis sprendimas bus įdiegtas, gali skaudžiai nusivilti. „Apple“ nuo seno garsėja savo pomėgiu registruoti krūvas patentų, nors daugelis patentuotų technologijų taip niekada dienos šviesos ir neišvydo. Tad gali būti ir taip, kad šis patentas tik trukdys kitiems įdiegti sprendimą.

Tačiau jei vis dėlto telefonams bus suteiktas akrobato talentas, jie įgis galimybę ir mokytis. Patente rašoma, kad apsaugos mechanizmas įsidėmės kiekvieną telefono numetimo atvejį ir ateity bus pasiruošęs reaguoti greičiau. Be to, skirtingi įrenginiai galės dalytis savo kritimo patirtimi tarpusavyje, tad jūsų įrenginys teoriškai bus pasiruošęs bet kokiam galimam atvejui.

Aišku, visiems būtų geriau, jei vietoj šios fantastikos „iPhone 6“ būtų gavęs žadėtą nedūžtantį safyro stiklą. Tačiau „Apple“ nutarė, kad naudingiau yra to stiklo gamintoją pasiųsti į bankrotą ir nieko čia jau nepadarysi. Lieka stengtis netyčia nesulenkti savo „iPhone 6+“ ir fantazuoti apie katės akrobatės talentais apdovanotą „iPhone 9“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(10)
(15)
(-5)

Komentarai (7)