G.fast standartas siūlys 1 Gbit/s spartos internetą variniais kabeliais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pauliusgl 2014-12-22 09:47
Nu čia jau būtų pasiekimas, nes dabar DSL visiškai negali konkuruot su optika namų vartotojams. Deja, į privačius namus teo optikos neveda, tai tenka kankintis su maždaug 8 kartus mažesniu downloadu ir 200 (taip, 200) kartų mažesniu uploadu su greičiausiu planu už tą pačią kainą, kaip šviesolaidžio optimalus planas. Išvis, 512Kb/s uploadas kažkoks išsityčiojimas. Per visokius skype failus kitiems siunčia dešimtim minučių, tai dar ir tuo pačiu puslapius nustoja kraut, nors download'as neapkrautas visiškai būna. Tik vat įdomu ar teo apsiims diegti šitą technologiją vien tik dėl privačiuose namuose gyvenančių žmonių, nes jų tankis žymiai mažesnis ir betkokiu atveju jie neturi jokio pasirinkimo apart mobilių tinklų, kurie greičiu jau pralenkė DSL'ą, tačiau vistiek siūlo ribotą srautą.
Creatium 2014-12-22 10:08
Na, apsiimti apsiims, jeigu bus kas apmokės. Ir šviesolaidį berods gali atsivesti iki namo, tik tai kainuos tau.
langas 2014-12-22 10:28
europos sajunga finansuoja teo kad isvedziotu sviesolaidzius iki rajono centru o nuo ju tada savo jegoms. siaip tada teo apsimoka kad ir be pelno tau ivesti su 24 menesiu sutartim. pas mus budavo irgi vien dsl (kauno rajone) kol neatvede teo svisolaidzio per gatve (aisku uz europos pinigus) tada siule prisijungti uz 200lt /ment 24 menesiu sutartimi sakiau eikit sikti su tokiomis kainomis, po 2 metu kaina nukrito iki 69lt / men 24 men sutartimis kas man tapo priimtina ir pasijungiau (ivedimas nuo gatves sulinio iki namo, kiso per ta pati telefono laido vamzdi tai realiai juokas nors teo sutartyje paskaiciuota 2000 litu uz ivedima jei as noreciau anksciau laiko sutarti nutraukti . todel tereikia palaukti ir viskas, nes kiek zinau ES finansuoja interneto pletra i atokiausius kampelius
Creatium 2014-12-22 13:18
RAIN ir RAIN 2 projektai. Valstybė moka ne TEO, o valstybė pati tiesia šviesolaidį ir jį išnomuoja konkurso būdu. Dabar laimėtojas - TEO. Apmoka ES, aišku.
immortallt 2014-12-22 13:34
Man patinka žmonės, įsikuria velniai žino kur, po to nori, kad nemokamai infrastruktūrą visą atvestų, nutiestų iki namų greitkelį bei šalia gerą mokyklą pastatytų bei kursuotų kas 5 minutes autobusai. Norit infrastruktūros - kurkites ten, kur jinai yra. Norit gyventi kur jos nėra? Nusitieskite infrastruktūrą.
langas 2014-12-22 15:09
Nu tik nereikia, mano "kaimas" Ramuciai yra 5 km nuo kauno kur is kokiu silainiu iki centro ilgiau vaziuotum nei is jo. pagal visus standartus tai isvis mieste stovi jei ne LEZ kuris tarsi atskiria kazkiek. Plius kaip ir mineta, teo interneta ne uz dyka veda ir tikrai ne labdarai, viska apmoka valstybe / ES todel tegul neverkia. Pvz amerikoje tai aplamai visur tik namai stovi pagrinde ir daug brangiau vesti kainuoja nei pas mus kur tiekejams siltnamio salygos - nutiesi viena sviesolaidi ir sedi 30 butu ant to pacio.
immortallt 2014-12-22 15:18
ES apmoka ne už iki durų tiesimą. Amerikoje užtat tik maža dalis populiacijos turi šviesolaidį bei moka už jį kelis kartus daugiau, nors sąnaudos realiai tos pačios. Dar overhead costs mažesni gaunasi per klientą.
Pauliusgl 2014-12-22 16:04
Taigi ne miške esu. Perėjus per gatvę stovi daugiabučiai su šviesolaidžiu, max 50 metrų nuo mano namo. Tik tiek, kad man DSL atvestas ne iš gatvės pusės, o per gretimus kiemus daugiagysliu kabeliu po žeme. Ir joki vamzdžiai su laidais nuo gatvės neateina. Tai jie dėl vieno manęs negręš skylės po keliu arba neardys dangos. Bet va jei upgreidins įrangą į naują standartą, tai gal ir neprireiks to šviesolaidžio.