Tokios antipiratinės kampanijos dar nematėte (N-18)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-12-26 14:55
. Vagie.
lponline 2014-12-26 15:01
Manau, kad Lietuvoje problema yra ne pats piratavimas, o požiūris į piratavimą ir vartojimo kultūra. Pabūsiu velnio advokatas. Mat, dabar atsisiųsiu žaidimą ar filmą, dėl manęs jie nebankrutuos, didžiosios studijos tam yra mažiau jautrios, bet mažos tai labai jaučia. Taip, kūrėjai vienaip ar kitaip taikosi prie to, bet kartu atsiranda toks mėšlas kaip freemium, begalės dlc ir t.t. Ir tie patys piratai paskui verkia, kokia iškrypūsi rinka, kaip jiem per subine kiša reklamas, normalaus filmo nėra kino teatre vien transformeriai ir kitas gimmic mėšlas (kai normalūs filmai nesurenka pakankamai žmonių, tuomet imamasi visokių triukų kaip pasodinti žmones į kino sales, Redirected puikus to pavyzdys) paskui verkiam, kaip nusivažiavo industrija. Surprise, surprise žmonės balsuoja savo piniginėmis ir rinka taikosi prie tų žmonių, dėl to dabar muzikos industrija nukreipta į 11-16 metų paaglius, nes jie (greičiau jų tėvai) moka daugiausia pinigų už tai. Kitas dalykas, tai gali leisti mažesnės studijos (kalbant apie žaidimus), jos yra lanksčios šia prasme, AAA žaidimai paprasčiausiai yra per brangūs ir investuotoją sunkiai įtikinsi merkti savo pinigus į nepatikrintą verslo modelį. Piratavimas būtų gerokai mažesnė problema jei žmonės suvoktų ką jie daro ir jaustų už tai atsakomybę. Jei neišgali nusipirkti vieno ar kito produkto, tada atrask kitų kelių kaip gali paremti gamintojus. Šiais laikais turime tokius dalykus kaip "Steam" ar kitas e-parduotuves, jei išgali turėti kompiuterį, tai išleidęs keliasdešimt litų nebankrutuosi. Manau ir gamintojai neprieštarauja nepiktybiniam piratavimui ir išvis visi mes nesam šventi. Mane labiausiai juokina žmonės, kurie rėkia kokia bloga viena ar kita kompanija, kaip jie glemžiasi jų pinigus, skatina kitus vartotojus nenaudoti jų produktų ir t.t. nors patys turi prisisiuntę iš torrentų jų produktų ir kasdien juos naudoja. Tokie žmonės tieisogine to žodžio prasme yra parazitai. Žinoma, pats efektyviausias būdas kovoti su piratavimu yra lengvas ir patogus prieinamumas, įvairūs mokėjimo modeliai ir t.t. Jau dabar sakyčiau yra visai neblogai, žinoma visada gali būti ir geriau. Bet yra lašelis vartojimo kultūros niekam nepakenktų.
bahuriux 2014-12-26 16:09
slawcka 2014-12-27 13:39
klysti, NETFLIXE turi prenumeratą-> nori pažiūrėt filmą-> paspaudi PLAY -> žiūri.
Juodulys 2014-12-29 14:00
Kaip ir su žaidimais Steam'e. Useris susiejamas su kortele ir vienu paspaudimu nusiperki žaidimą. Ir automatiškai pasideda siuntimas. Ir instaliavimas. Dabar man paprasčiau nusipirkti už protingą sumą per Steam, nei ieškoti galimai pavojingos instaliacijos torentuose. Taip pat ir mano geiminantiems draugams. Taip pat su netflix. Naudočiausi juo, jei galėčiau tai daryti ir dar už mano supratimu protingą kainą. Kol nėra, tol tenka kitais būdais pasižiūrėti filmus. Jei filmas iš vis nerodomas Lietuvoje arba jau neberodomas, tai aš vakare sėdėdamas prie kompo tikrai neisiu ieškoti kur išsinuomoti DVD. Bet lengvai sumokėsiu vieną kitą litą už parsisiuntimą
vytra 2014-12-29 14:07
- Klysti ta prasme, kad esi teisus tik šiandien.. O rytoj visi kompiuteriai bus "surašyti", bet kokie veiksmai su "surašytu" kompiuteriu automatiškai tuštins tavo sąskaitą! Be jokių rūpesčių! p.s. .. šiandien aš tokius "įgaliojimus" turiu mobiliajame, kiek kur ko sunaudoju, paslaugų tiekėjas pats nusirašo pinigus nuo mano banko sąskaitos, visai be mano įsikišimo.
vietinis 2014-12-29 19:28
atsipalaiduokit http://youtu.be/YYOlNRYikBw