Rusija paleido sunkiąją raketą „Angara“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2014-12-25 11:04
Jei ta raketa nenumušė keleivinio lainerio, arba nenukreipta į Kijevą, tema niekam nebus įdomi
enzim 2014-12-25 15:09
Užmanymas tai geras, net sakyčiau geresnis nei amerikonų, bet kas žino kas bus po metų dviejų?Iš gerų norų gali likt tik eilinis apgailestavimas, dėl lėšų trūkumo. Tačiau jei pavyks šį projektą įgyvendint, tai patrauks visą ekonomiką Rusijos į aukštesnį lygį, nes dirba pora tūkstančių įmonių, kurios nori nenori turi modernizuot technologijas.
punktyras 2014-12-26 22:15
1000 susidomėjo ir gana
kionig 2014-12-27 01:14
Lyginant su kuriuo amerikonų sprendimu? Europiečiai irgi nemiega ir kuria savąją Ariane 6 https://www.youtube.com/watch?v=JCsH4k5yqdY
immortallt 2014-12-27 18:46
Mhm, ant rusiškos elektronikos pereis... Kažkaip nenuteikia teigiamai, kai tik 128nm procesorius išmoko gaminti... Tiksliau, nukopijavo.
Ernestass 2014-12-27 21:17
Rusai jau gaminasi 32 nm procesorius ir kažkur netgi mačiau kalbas apie 16 nm. Iliuzijose paskendę ir neišlipsite iš jų kol realybė neįkąs į sėdimąją. O dėl raketos, ši šeima jau seniai baigta, dabar vyksta paskutiniai technologijos kūrimo etapai- testavimas galutinio produkto prieš išleidžiant į masinę gamybą. Todėl apie lėšų trūkumą naivu ir kalbėti. Pinigai seniai skirti ir jau sukurtos technologijos niekas nepanaikins. Didesnė problema būtų Rusijos neturėjimas naujos kartos super-sunkių raketų kurių prireiks keliaujant į Marsą. Kol kas žinoma tai nereikalinga, bet realybė tokia, kad niekas dar rimtai nesiruošia tiems savo populistiniams užmojams nugabenti žmogų į raudonąją planetą. Nors reikia pagirti Rusus, kad bent pastoviai bando atgaivinti programą tačiau deja, be politinio užnugario, tokios programos retai yra vystomos. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... ch_systems
enzim 2014-12-28 13:24
Ačiū kionig už klausimą. Paprastai darbiniais projektais tampa tie sprendimai, kuriuose naujų technologijų kiekis neviršija 20 prc., o projektai, kuriuose naujų technologijų didesnis prc yra proveržiniai, tačiau dėl defektų gausos ir neatidirbtos technologijos, jie tampa etapiniais, sekančių aukštesnės kartos projektų pamatine medžiaga. Modulinė raketų nešėjų konstrukcija labai atpigina pojektą ir taupo laiką. Dabartinės elektronikos galia perteklinė ir labai pervertinama. Žr. su kokiu informaciniu pajėgumu skrido į Mėnulį Apoiio ir Sojuz dabar skraido. Svarbiau čia ne informacinių technologijų"krūtumas", o patikimumas. Ernestass, jei apie lėšas naivu kalbėti, tai kodėl Rusija pasirinko baziniu modeliu ne Energija nešančiąją raketą? Technologija popieriuje ir "metale"- du skirtingi dalykai, projektuotojų"šėlą" visada riboja inžineriniai- technologiniai gebėjimai, kurie žlugus imperijai, katastrofiškai sumažėjo. Iš esmės į Marsą buvo galima jau prieš 20 metų skristi ir grįžti pilotams užtikrinant patenkinamą saugumo lygį( įMėnulį skrido nepatenkinamo saugumo lygio sistemom ir pasisekė). Pasaulio karinis- pramoninis kompleksas mano kitaip. Jam siekti pelnų užtenka ir Žemės, kolkas.
immortallt 2014-12-28 13:59
Gaminti su nusipirkta gamybine linija ar Kinijoje, tai ne gamyba. Apie 16nm tegu rusai tik svajoja. Jie lygiai taip pat geriausius automobilius gamina.
enzim 2014-12-28 14:17
Šneki kaip vaikas, tau tik trolint. Bet kokia gamyba yra gamyba. Esmė tame, ar tu sugebėsi blusą pakaustyt
Ernestass 2014-12-28 15:03
Rusai pastaruoju metu pasinešę ties ekonomiškais variantais, dėl to tai nesiginčiju tačiau čia kalba ėjo ar nepritrūks finansavimo Angara projektui. Kai kalba eina apie beveik baigtą technologiją bei jau paskirtus biudžetus, tai reikia tikrai neeilinės krizės, kad nebūtų rastas finansavimas. O karinis kompleksas yra tiek pat ir politinis reikalas. Taip pat ir tos super sunkios raketos kur mus į mėnulį gabeno. Žinai kiek toks pakylimas kainuotu šiandiena? 1.2 milijardo dolerių... Taigi, super-sunkios raketos nors ir labai galingos tačiau jos baisiai neekonomiškos ir paprastai, be politinio stipraus užnugario, kosmoso agentūra ne iš vietos nepajudės. O dėl ekonomiškumo, tai atrodo Rusai planuoja savo Angaro's ''boosteriams'' primontuoti sparnus, kad galėtų grįžti į paleidimo aikštelę ir panaudoti juos dar porą kartų. Bendrai, man šiuolaikinis amžius yra labai neambicingas bei paskendęs vidutinybėje. Va! Šaltojo karo laikais technologijos buvo kuriamos tokios, kad net dabar to neįmanoma realiai atkartoti! Skrydis į mėnulį vis dar fantastika daugumai šalių ir netgi pačiai JAV tai vėl būtų ženklus pasiekimas. O ką jau atominiai reaktoriai lėktuvuose? Atominė artilerija? Kaip dėl kosminių laivų? Buvo šaltasis karas tai Rusai iš karto pranašesnį savo Buran paleido į kosmosą! O dabar kas? Vyriausybės dirba iš lėto, nėra pasirengusios priimti iššūkių ir dėl to tas progresas šiais laikais yra daugiau ištobulinimas to, ką turi, o ne naujų technologinių lygių kūrimas. Žinoma, abu variantai turi savo pliusų bei minusų, bet aš daug labiau norėčiau gyventi pasaulyje kur trilijonai nėra išleidžiami kažkokiam karui nežinia kur, o šios pinigų sumos būtų panaudojamos NASA'ai ar dar kokiems gigantiškiems projektams.
immortallt 2014-12-28 15:19
Analizuojame daug šalių darbe, bet Rusija tikrai nepasižymi inovacijomis, savo gamybine įranga ar elektronika. Totalus užkampis pagal visa tai lyginant su kitomis didžiausiomis 18 šalių. O kad Rusija vis skelbia apie Net anologov v Mire projektas, tai jau nestebina ir tikrai netikiu. Nematau reikalo ir savo laiko gaišti skaityti, apie gražesnį socialistinį/komunistinį rytojų, į kurį lydės Putinas bei nusivesk Š.Korėją, su savo super duper išmaniu vietiniu smartphone'u, kurį perrinko Š.Korėjoje bei nutrynė Made in China užrašus. Faktas paprastas, Rusija importuoja 99% maisto pramonei reikalingos chemijos. Importuoja beveik visą technologiją kasybai ir naftos gavybai. O kad procesorius 16nm nori gaminti, tai vakarų pasaulis nori kvantinius gaminti. Ir? Kiek realu, kad per ateinančius 5 metus pagamins? Turbūt realiau pilnai funkcionalaus kvantinio sulaukti iš vakarų, nei 16nm iš rusų.
enzim 2014-12-28 18:32
Tai nėra mirtinai reikalinga technologija per ateinančius penkis metus. Istorija rodo, kad ši valstybė, pakankamai turi sugebėjimų laikyti smūgį ir turėdama atsilikimą dvidešimties metų elektronikos srityje. Negalima varžovų neįvertinti, kaip ir pervertinti
immortallt 2014-12-28 22:43
enzim, nemalk visko į vieną vietą. Nesu kompiuterinės technikos analitikas ir to neseku specialiai. Tik pasiskaitinėju ką kiti rašo mano darbe. 16nm procesorius stipriai skiriasi savo esme nuo maisto užsiauginimo daug didesnėje nei Kinijos teritorijoje su 10x mažesne populiacija.
Vytax 2014-12-28 23:53
Angara tai rusų atsakas į amerikiečių SpaceX Falcon raketas. Bus įdomu stebėti kaip privati JAV kompanija konkuruos su Rusijos valstybiniu sektoriumi. Spėju, kad pastarajam nebus jokių šansų aplenkti SpaceX. ----------------------------------------------------------- O sudėtingų mikroprocesorių Rusija negamina. Turi ji ten tik kažkokį mikroprocesorių projektavimo institutą. Kurio suprojektuotus procesorius (pvz.: Elbrus) pagamina Taivanio TSMC. Bet vėlgi tie suprojektuoti procesoriai tai ne kažkokios naujovės, o tik senų vakarietiškų gamintojų procesorių klonai.