GoPro ketina pradėti asmeninio naudojimo dronų gamybą  (0)

Kompanija „GoPro“, kuri technologijų pasaulyje žinoma dėl aukštos kokybės kamerų, skirtų filmuoti veiksmo scenas, svarsto dronų gamybos galimybę. Pasak portalo „Businessinsider“ bei „Wall Street Journal“ informacijos, „GoPro“ projektuojami oro robotai būtų skirti asmeniniam naudojimui, kitaip tariant, tai būtų dronai sukurti remiantis „vartotojiškumo“ koncepcija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija pranešė, jog ketina pradėti funkcionalių daugiasraigčių skraidyklių pardavimą, kurios iš kitų oro robotų išsiskirtų unikalia ypatybe – ypač aukštos raiškos kamera. Šie dronai būtų skirti ne komerciniam panaudojimui, o asmeniniams vartotojų poreikiams. „GoPro“ robotinių skraidyklių gamybos ir pardavimo veiklą siekia pradėti 2015 metais. Kaina, anot „Wall Street Journal“ gali svyruoti nuo 500 iki 1000 dolerių ( apie 1400 – 2800 lt.).

Organizacijos „GoPro“ siekis prisijungti prie dronų pramonės nestebina. Kompanijai nepilotuojamų skraidyklių gamybos sritis nėra nauja, nes organizacija bendradarbiauja su įvairiais oro robotų kūrėjais (pavyzdžiui, „3D Robotics“) ir tiekia jiems profesionalias kameras, skirtas panaudojimui dronuose.

Nepaisant sunkumų, su kuriais susiduria oro robotų industrija, dronai vis dažniau tampa šių dienų robotikos dėmesio centru. Universalumas ir dinamika nepilotuojamų oro transporto priemonių panaudojimo galimybėse skatina vis daugiau kompanijų prisijungti prie šių modernių mechanizmų gamybos. „GoPro“ tiekia kameras dronų gamintojams ir tokiu būdu prisideda prie „oro fotografijos“ plėtros, todėl jų noras sukurti autentiškus autorinius dronus, su įmantriomis aukštos raiškos kameromis, yra ne tik strateginis, bet ir elementarus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai (0)