Kaip su įprastine lietuviška klaviatūra greitai įterpti euro simbolį  (29)

Naujovė Lietuvoje – euras, rūpesčių kelia ne tik bankams, gyventojams, nuo pat ryto išsirikiavusiems prie bankomatų, tačiau ir tiems, kurie naudojasi kompiuteriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu dar nepastebėjote, o galbūt jau mąstėte, kaip kompiuterio* klaviatūroje reikės surinkti euro ženklą - €. Jo tikrai nereikės kopijuoti iš kitų puslapių ar ieškoti internete.

Nors euro ženklo kaip matote ant mūsų klaviatūrų nėra, bet jį mes galime labai paprastai išsikviesti. Klaviatūroje reikėtų spustelėti ALT mygtuką ir jo neatleidus paspauskite iš eilės 4 skaičius klaviatūroje: 0, 1, 2, 8.  Tuomet atleiskite ALT mygtuką ir voilà – atsirado € ženklas.

Klavišų nėra mažai, tad neįpratus bus kiek nepatogu, tačiau tai kur kas greičiau nei kitais būdais ieškoti € simbolio. Tai visi, kurie norėsite naudoti euro ženklą, rašydami laiškus kompiuteriu prisiminkite šitą kombinaciją, kuri tikrai pravers, kol į Lietuvą pradės plūsti europietiškos kompiuterių klaviatūros su € klavišu.


* Patarimas tinka tik kompiuteriams, kuriuose veikia Windows operacinė sistema. Kitose galima pabandyti dešiniojo, „pilkojo“ Alt mygtuko ir raidės E kombinaciją – AltGr+E.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(219)
(51)
(168)

Komentarai (29)