Nelaimę patyrusiame laive – 1,4 tūkst. naujų automobilių, kuriuos greičiausiai teks „nurašyti“  (7)

Daugiau nei 100 mln. svarų sterlingų kainuojantys „Jaguar“, „Land Rover“, „Rolls-Royce“ ir „Mini“ automobiliai gali būti nepataisomai sugadinti, kai juos plukdęs krovininis laivas „Hoegh Osaka” užplaukė ant seklumos netoli Wighto salos (Didžioji Britanija).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

181 metro ilgio, 51 000 tonų sveriantį laivą nelaimė ištiko šeštadienį, kai jis išplaukė iš Southamptono uosto. 25 įgulos nariai buvo išgelbėti, tačiau krovinio likimas kol kas neaiškus. Nutraukti laivą, kuris dabar pasviręs 45 laipsnių kampu, nuo seklumos gali užtrukti kelias savaites.

„The Independent“ suskaičiavo, kad 1400 įvairių britiškų automobilių gabenusio laivo krovinio vertė gali būti apie 102 mln. svarų sterlingų. Tai yra tik preliminarūs skaičiavimai, neįtraukiant papildomos įrangos kainos. Automobiliai keliavo pas pirkėjus Artimuosiuose Rytuose, tad dauguma jų nebuvo tik standartinės komplektacijos.

Skaičiuojama, kad Singapūre registruotame laive įstrigo 1200 „Jaguar“ ir „Land Rover“ automobilių, taip pat 65 „Mini“, „Rolls-Royce Wraith“ bei kita krovininė technika. Manoma, kad visas laive esančias mašinas teks „nurašyti“, todėl gamintojai patirs milžiniškų nuostolių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: