CES 2015: „Sony“ pristato aukštos raiškos grotuvą „Walkman NW-ZX2“ (Video)  (0)

Legendinę „Sony“ nešiojamųjų grotuvų šeimą „Walkman“ papildo naujas itin kokybiško garso gerbėjams skirtas įrenginys – aukštos garso raiškos nešiojamasis grotuvas „NW-ZX2“. Sukurtas ir pagamintas kruopščiai apgalvojus net mažiausias detales, šis grotuvas kišenėje leidžia turėti muzikos įrašų, kokybe pranokstančių kompaktinės plokštelės galimybes, kolekciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Melomaniškos grotuvo „NW-ZX2“ ypatybės atsiskleidžia nuo pirmo prisilietimo. Tai įrenginys su daugybe techniškai pažangių sprendimų, kurie užtikrina, kad atkuriamas garso įrašas skambės itin tikroviškai. „Sony“ naudojamas skaitmeninis aukštos garso raiškos formatas „High-Resolution Audio“ leidžia išsaugoti pirminio garso signalo ypatybes, kurios dažniausiai prarandamos suskaitmeninant analoginius įrašus tokiais formatais kaip MP3.

Grotuvo korpusas yra pagamintas iš tvirto aliuminio lydinio, o viduje įmontuota aukso plėvele padengta vario plokštelė, kuri sumažina elektrines varžas ir padeda išgauti geresnę garso kokybę. Šiame grotuve panaudotos dvi „Sony“ garso apdorojimo technologijos, kurios padeda atskleisti daugybę naujų klausomo muzikos įrašo niuansų ir pasijusti tarytum įrašų studijoje ar koncertų salėje.

Pirmiausia, tai skaitmeninis garso stiprintuvas „S-Master HX“, kuris realiuoju laiku geba apdoroti didelį srautą duomenų, pašalindamas triukšmą ir iškraipymus. Antra, pasitelkus „DSEE HX“ garso apdorojimo technologiją, atkuriama svarbi aukštų garso dažnių informacija, kuri dažniausia prarandama suglaudintuose skaitmeniniuose įrašuose. Tokio tipo šaltiniai kaip CD ar MP3 įrašai yra skaitmeniškai patobulinami išplečiant garso dažnių spektrą ir padidinant kodavimo algoritmo ilgį iki „High-Resolution Audio“ formato (192kHz/24 bitų).

Grotuvo „NW-ZX2“ viduje yra ir daugiau išskirtinių technologijų, kurias turėtų įvertinti kokybiškos garso aparatūros mėgėjai. Pavyzdžiui, grotuvas turi dvigubo sluoksnio elektrinį kondensatorių, skirtą minimizuoti įtampos svyravimus įrenginio viduje. O kiekvienas garso kanalų milimetras ištobulintas panaudojant storasluoksnius vario grandynus, hermetinius kabelius ir itin gryną lydmetalį. Grotuve panaudotos ritės, rezistoriai ir kondensatoriai – taip pat pasirinkti taikant aukščiausius garso atkūrimo parametrus.

Naujasis „NW-ZX2“ yra pirmasis „Walkman“ serijos grotuvas, palaikantis LDAC glaudinimo algoritmą. Ši nauja „Sony“ technologija duomenis per belaidį „Bluetooth“ ryšį perduoda 3 kartus efektyviau už ankstesnes technologijas ir suteikia galimybę be laidų mėgautis aukštos kokybės garsu. Grotuve integruotas NFC lustas leidžia jį vienu prilietimu susieti su kitais įrenginiais.

Šio grotuvo vidinė atmintinė siekia 128 GB ir, pasitelkus papildomą „microSD“ kortelę, yra išplečiama iki 256 GB. Tokiu atveju grotuve gali tilpti apie 1700 aukštos garso raiškos įrašų (vidutinis 150 MB įrašo dydis). Be to, padidinta baterijos talpa leidžia šiuo grotuvu klausytis muzikos iki 60 valandų be pertraukos.

Per dviejų dažnių (2,4 ir 5 GHz) beilaidį „Wi-Fi“ ryšį šį grotuvą galima prijungti prie namų tinklo ir pasiekti kituose įrenginiuose saugomą muzikos kolekciją. Grotuvas taip pat palaiko USB audio funkciją, todėl jį galima tiesiogiai prijungti prie ausinių stiprintuvų ar DAC stiprintuvų. 

„Sony“ aukštos garso raiškos grotuvas „Sony Walkman NW-ZX2“ Europos rinkoje pasirodys 2015 m. pavasarį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: