„MacBook Air“ nebeliks magnetinės kroviklio jungties?  (2)

„Apple“ jau greitai pasauliui pristatys visapusiškai atnaujintą nešiojamąjį kompiuterį „MacBook Air“. Įdomu tai, kad norėdama pagaminti kuo plonesnį kompiuterį „Apple“ ketina visiškai atsisakyti visų tradicinių jungčių, išskyrus paprastą ausinių lizdą ir naujo tipo USB.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reiškia, kad kompiuteriuose nebeliktų ir metų metus naudotos „MagSafe“, naudojamos baterijai įkrauti, jungties.

Naujajame „MacBook Air“ bus naujo tipo USB-C jungtis, kuri yra mažesnė, greitesnė ir gali būti naudojama baterijai įkrauti. Gera naujiena ta, kad ji ir abipusė, todėl nereikės sukti galvos, kuria puse įkišti laidą į kompiuterį.

Deja, ši naujiena neguodžia „Apple“ mėgėjų, kurie jau seniai priprato prie magnetinės „MagSafe“ jungties. Ji lengvai prijungiama ir atjungiama bei leidžia apsisaugoti, kad nenutėkšite savo kompiuterio nuo stalo, netyčia užkliuvę už kroviklio laido.

Ekspertai taip pat svarsto, kad USB tipo jungtis daug greičiau dėvėsis nei „MagSafe“ ir ilgainiui gali prarasti savo efektyvumą.

USB-C jungties, kuri leidžia elektros energiją perduoti abiem kryptimis, naudojimas leidžia manyti, kad „Apple“ ims kurti kroviklius kitiems „Apple“ įrenginiams būtent su šia jungtimi. Žiūrint iš šios perspektyvos tai atrodo neblogai, nes, pavyzdžiui, pametus „Apple“ įrenginio laidą nereikės pirkti specialaus ir brangaus pakaitalo. Tiesa, laidas turės būti toks, kad tiktų USB-C jungčiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (2)