Siūloma kompiuterinius žaidimus paskelbti olimpine sporto šaka

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2015-01-12 12:29
Nenorom pagalvojau apie tarpgalaktinį šachmatų turnyrą Vasiukuose
Laurynas19 2015-01-12 12:39
Nieko nesupratau ką čia parašei.. Būtent dėl šios priežasties žaidimai ir negali būti įtraukti į olimpines žaidines. Per daug sunku nuspręsti koks žaidimas turėtų būti įtrauktas, kodėl? kaip kontroliuoti ir tt? Tokie žaidimai kaip starcraft ar counter-strike galėtų būti realiausi pretendentai, tačiau vistiek per daug niuansu..
O_O 2015-01-12 12:41
Nieko nesupratau ką čia parašei.. Būtent dėl šios priežasties žaidimai ir neturi būti įtraukti į olimpines žaidynes.
Laurynas19 2015-01-12 13:01
Na jau na jau.. Nereikia taip įsižeisti. Tuo savo sakiniu norėjau pasakyti, jog žaidimų yra begalės ir sunku būtų padaryti kažkokį standartą suprantamą daugumai, kaip ir žaidimai tavo komentaras per daug specifinis ir suprantamas mažumai. Be tyrimo galiu teigti jog tavo sakinys: "Tarpgalanktinis sachmatų turnyras vasiukuose" bus mažiau suprantamas ir žinomas nei mano minėti starcraft bei counter-strike žaidimai. (net gi moterų gretose)
O_O 2015-01-12 13:08
Tu matyt nežinai kas tie Vasiukai, anei kas tą frazę pagimdė Bet kokiu atveju, kompiuteriniai žaidimai olimpinėse - kostmosas. Va žaidimų olimpiada, sakyčiau, arčiau mūsų dimensijos
lucy 2015-01-12 13:59
Paprastiem žmonėms, kurie ateina pasižiūrėti kažko paprasto ir suprantamo niekaip nesupras kas vyksta tame žaidime. Net kompiuterastam bus nelabai įdomu jei jie nėra susipažinę su konkrečiu žaidimu, nes irgi nesupras kas vyksta ir tt. Ir pvz kaip būtų su olimpiniais žaidimais sakykim ok dabar išrenka starcraft 2 o tai ką išėjus 3 daliai būtų starcraft 3? O gal atsirastų koks visiškai naujas labai populiarus strateginis žaidimas ir ar jis pakeistų esantį starcraftą? Ar 100 metų ir žais jau niekam nebeįdomų starcraftą ant antikvarinių sistemų. Vnz olimpinėms žaidynėms reikia pastovios sporto šakos kas ir po 50 metų bus lygiai taip pat vertinama, o kompiuteriniai žaidimai keičiasi pernelyg greitai.
sloggi 2015-01-12 14:48
Rink tada zaidimu zandra, ne specifini zaidima, jai bijai, kad jis pasikeis. Priedo tokie zaidimai kaip dota 2 jau turi 10mln zaideju daugiau ar maziau aktiviu. Paziurek blizzcon, viena kompanija, o bilietai dingsta per diena, dvi(neskaitant kiek isparduodama internetiniu bilietu transliacijoms ziuret). Amerikoje jau yra 2 universitetai katrie duoda stipendija zaidejams(league of legends), kad jie zaistu. Yra ir pakankamai daug komandu zaidzianciu, katros turi remejus, turi savo sales irengtas pagal poreikius katruose zaidzia/treniruojasi, joms skiria lesas, kad vyktu ir turnyrus kovot del priziniu vieto(priziniai fondai ganetinai rimti). Anksciau ar veliau tai bus sportas, gal ne masinis, bet viesai zinomas visiems.
lucy 2015-01-12 14:57
Gerai imkim kad ir dota, ten ant tiek sudėtingas žaidimas, kad net šimtus valandų sukišęs į jį vis dar nežinosi kaip ten tiksliai viskas veikia, nes ten prie kiekvieno spell'o yra 10 išimčių ir tt O dėl žaidimo keitimo tai tada jau darosi nebepalyginami rezultatai, kaip žinosi ar buvo pagerintas pasaulio rekordas?
sloggi 2015-01-12 15:49
Tai nori pasakyt, kad i kitus sportus nereik idet net 100val, kad i olimpines galetum varyt? Nezinau nematau nieko ten sudetingo, atsimink herojaus skilus, ka jie daro, o toliau pagal situacija perki itemus. Toliau tik tavo skill lygis kiek sugebesi isnaudot heroju ir itemus. Jau nekalbant tai, kad rimtai zaidziantys seka visus update ir kas su jais pasikeicia, kad poto nereiketu grybaut. Del rekordo vistiek sektum koki bendra laika/kill kieki, ar pergaliu is eiles. Jai zaidimas keisis jug visi zais viena zaidima, ty jai sc2 tai ir lyginsi tarpusavi tik sc2 rezultata, o ne sc2 ir sc3 kokio rezultatus. Jau zaidimuose ir taip yra tokie dalykai kaip topai/ladder, kur buna atskiros lenktynes, kas greiciau, kas daugiau kokiu quest, kill(pvp) ar toliau uz visus nueis. Uztai duoda balus ir renkami nugaletojai, gali vest bendra statistika isvisu topu/statistiku, del geriausio zaidejo/komandos titulo ir pns. Jau nekalbant, kad gali kelis zaidimus pagal tokias kriterijas turet, kad daugiau dalivaujanciu pritraukt.
FtBall 2015-01-12 16:39
Į olimpiadą e-sporto dėt, mano nuomone, neįmanoma, dėl jau minėto nestabilumo ir akivaizdaus kiekio. Pagal žanrą tikrai netinka - tiek Dota, tiek Lol tam pačiam žanrui, o žaidimai skiriasi kaip diena ir naktis. Dedam SC2? O gal WC3? Abu RTS. Tai gal AoE? Irgi RTS. Taip pat rekordai: nugalėtoją išrinkt galima, rekordo nustatyt - ne. Vieną kartą per minutę po dvi mirtis įvyksta, o kitą kartą valandos partija baigiasi su <10 mirčių.
lucy 2015-01-12 16:40
Dota yra nepalyginamai sunkesnis/turi daugiau taisyklių negu bet kokia olimpinė šaka. Aš žaidžiu dota ir tikrai nėra taip lengva kaip tu čia sakai nes ten 100 herojų x ~5 skillai + itemai ir ten reikia begalę valandų suleist, kad atsimintum koks spellas eina per bkb, efektas gali būti "purged" ir tt dažnai net žaidimo tooltipai to nesako. Tai tame ir esmė, kad nereikia 100h įdėt, kad bent kiek gaudytumeisi, bėgimas, šuolis į aukštį ar dar kas nors bet kokiam durniui aišku tik pamačius ar sportininkas gerai pasirodė. O ten E-sportu nesidominčiam Petrui žiūrint į dota geriausiu atvejų bus "efektų šou" nes nei jis supras kaip viskas veikia ar čia tas žmogus gerai sužaidė ar ne. + Olimpinės žaidynės vyksta tik kas 4 metus, o jei į FPS išrinktų koki COD(tikriausiai populiariausias FPS spėju) tai vnz ten 4 versijos pasikeistų iki kitų olimpinių , o lygint skirtingų versijų rezultatus iš principo neteisinga, nes gal ten padarė jog būtų lengviau fragus kalt ar idėjo naują ginklą BFG ir panašiai ir automatiškai naujose olimpinėse visi geriau pasirodys lyginant su senom. Pagal mane galėtų būti surengtos atskiros oficialios olimpinės "E-SPORT" (kas iš esmės ir yra daroma tik kitokiu pavadinimu kaip pats rašei) ten gali susirinkti visokie geekai ir tt kam įdomu E-sportas.
sloggi 2015-01-12 19:11
Pirmame 100 zaideju kas kiek laiko suleista i zaidima: pirma vieta 18k beveik 19k valandu, 100vieta 6k++. I olimpines dazniausiai patenka tie zmones katrie ruosiasi nuo pat ankstyvos vaikystes. Tai laiko susidarys manau daug daugiau. Del supratimo kas vyksta manau nauja nematyta dalyka visad protingi zmones pasiskaito taisykles kas kaip ir kur pries ziurint ne ? Speju kerlingo taisykliu ir kaip jis zaidziamas irgi nezinai, tad tektu paskaitinet pries ziurint manau, nes vaizdo ten perdaug nelabai suprasi uz ka laimi. Su zaidimais yra problema tai yra paplite pakolkas pagrinde tik tarp jaunu zmoniu ir nera rengiamos olimpines, tad mazas zinomumas ir svietimas ta linkme. Yra zaidimu katrie atlaike laiko patikrinima: SC, WC, AOE, CS, QUAKE, UT, paknisus ir daugiau butu galima rast manau. Speju zaidima rinktu vistiek pagal populiaruma ir zaidzianciu kieki. Visgi cia manau tik laiko klausimas, kada tai ispopuleres. Gal ir nebus kaip olimpines, bet, kad koki MRS Olimpia(bodybuilding) lygi tikrai pasieks, nebedaug ir truksta.
sielinas 2015-01-12 20:00
Jeigu šachmatai sportas tai kompiuteriniai žaidimai lygiai taip pat.
1337 2015-01-13 10:22
Kažkaip visi pamiršta, kad praėjus 2-3 olimpiadom tas kompiuterinis žaidimas bus visiškai morališkai ir techniškai susenęs. Sakyčiau SC yra daugiau išimtis iš taisyklės. Dar po 1-2 olimpiadų (16-20m po žaidimo išleidimo) žmonės tik kraipys galvas galvodami kas tokį absurdą išvis leido. Va įsivaizduokim, kad šitą projektą kažkas prastūmė prieš 25 metus. Taigi dabar šalia sprinterių ir sunkiaatlečių stovėtų ir spuoguotas klounas, kuris ant PacMan surinko daugiausia taškų. Kokios Barselonos prizininkas jau džiaugtūsi aukso medaliu už daugiausiai surinkų Fatality ir Brutality ant MK3, o kitas trintų rankas, nes greičiausiai pasaulyje moka pereiti Duke Nukem 3D ant sunkiausių nustatymų. Biškutį juokinga, ne? Bet juk savo metu šitie žaidimai irgi atrodė kaip nesenstanti klasika Praeis dar 5-6m, atsiras nauja žaidimų koncepcija (pvz oculus full 3D ar koks iš filmų sci-fi tiesiai į smegenis jungiamus USB portas) ir kas tada? Vėl keisim visos olimpinės sporto šakos koncepciją? O beje kodėl vien FPS ar RTS žaidimai? O kodėl tada diskriminuojami pvz RPG fanai? O kaip del nydforspydų gerbėjų? Tie irgi gali akis kabinėt, kad moka puikiai vairuot virtualų automobilį Čia panašiai kaip su komunizmu, idėja visai gera ir netgi teoriškai veikia, bet kai bandai realiai įgyvendint supranti, kad š gausis