Jau kuriamos specialios pašto dėžutės paštininkus pakeisiantiems dronams (Video)  (5)

Bepiločių skraidymo aparatų technologijos tobulėja taip sparčiai, kad greitai ateis laikas, kai jie žmonėms pristatinės paštą į namus. Dronų kūrėjai kol kas dar nesutarė kokių imsis priemonių, kad šios transporto priemonės pristatydamos siuntą galėtų saugiai išvengti susidūrimų su pašaliniais objektais, nesužalodami aplinkinių bei nepadarydami žalos patys sau. Ypač tai aktualu galutinėje siuntos pristatymo fazėje, kad dronui leidžiantis tenka susidurti su jam nepažįstama aplinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau du australų mokslininkai iš kompanijos Skynet mano, kad jų sukurta sistema padės išspręsti šią problemą. Jų sistema – tai specialūs tinklai, skirti bepiločiams kurjeriams, kurie vadovaudamiesi šviesos diodais galės tiksliai nutūpti reikiamoje vietoje.

Skynet koncepcija nebus taip viešinama, kaip Amazon arba Google, tačiau galės padėti išspręsti tikslaus nutūpimo klausimus. Nei viena kompanija kol kas nepasiūlė panašaus sprendimo, išskyrus virves, kurios nuleis siuntinį (Google projektas Wing) ir Amazon prielaidos, kur visi dronai galės saugiai nutūpti ant plokščio paviršiaus prie kliento namų durų.

Pasak Skynet komandos nario Klinton’o Berchat’o, toks nutūpimo būdas šalia durų nėra pats geriausias, jei žmogus gyvena bute. Jo nuomone, ši sistema veiktų geriau, jei būtų sukurtas tinklas, kuriame dronai pristatytų žmonėms siuntinius. Tačiau čia iškyla klausimas apie tikslumą, kadangi GPS-technologijos nėra pakankamai preciziškos.

Būtent tada Berchat’as kreipėsi į elektronikos specialistą Grant’ą Bajem’ą, kad kartu išsiaiškintų, kaip pasiekti reikiamą tikslumo lygį. Jie sugalvojo sprendimą, kurio dėka GPS nukreips droną tinkamu siuntinio pristatymo adresu ir padės teisingai pasirinkti atstumą nuo vartų. Šviesos diodų indikatoriai, esantys kiekviename iš keturių kampų, padės nustatyti tikslią roboto padėtį ir leis dronui nusileisti virš tinklo. Įtaisytas daviklis skanuos unikalų brūkšninį kodą, kuris patikrins, ar tinklas priklauso teisėtam siuntinio gavėjui, prieš jį patalpinant į uždaromą konteinerį.

Berchat’as teigė, jog yra daugybė žmonių, kurie dirba su kitomis problemomis, susijusiomis su dronais (katastrofų išvengimas, naudinga apkrova ir t.t.), tačiau jų projektas orientuotas į galutinį etapą ir bus skirtas paslaugų sričiai, kaip Amazon ir Google dronai.

Pasak komandos, Skynet sistema gali būti įrengta nuosavuose namuose arba butuose, tačiau tai nereiškia, kad klientas turės tiesiog pritaisyti tinklą ir laukti siuntinio.

Anot Bachat’o, ši sistema turi būti įrengta profesionaliai. Reikia turėti bent esminius technikos pagrindus, norint sistemą pritvirtinti prie sienos ir įsitikinti, kad ji yra tiksliame lygyje siuntinio pristatymui.

Su Skynet komandos darbu galite susipažinti šioje video medžiagoje:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (5)