Rusijos karybos ekspertas: „nors Lietuva maža, bet jos specialiosios pajėgos – labai pavojingos Rusijai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

woozyy 2015-01-18 11:25
Kad nenustebčiau jei Arns palaiko rusus
Simplicity 2015-01-18 13:51
Arns, pasižiūrėk šituos „ukrainietiškos propagandos“ įrašus YOUTUBE internetinėje svetainėje: RF kontroliuoja visą pasienį su Lugandonija ir tik didžiausias naivuolis galėtų patikėti, kad esant tokiai padėčiai, per tą Ukrainos nesaugomą ruožą, į tą regioną patenka Rusijos technika ir kariai. Pilnas internetas vaizdinės medžiagos su ištraukomis iš Rusijos televizijų žinių reportažų apie Lugandoniją, kuriuose kuo aiškiausiai matosi Rusijos armijos skiriamieji ženklai ant karinės technikos. p.s. Jau kartą susivėlei su Krymo aneksija— aiškinai, kad žali žmogeliukai ne Rusijos. Dabar ir vėl lipi ant to paties grėblio... (Panašu, kad pasas lietuviškas, bet galva vatinė.)
O_O 2015-01-18 13:56
Straipsnis patiko, toks pakeliantis dvasią. Bet tik tiek. Reiktų nepamiršti, kad Rusija - tai ne Afganistanas, ir jos spec. karių taip nepadūchinsi, kaip dušmanų-modžahedų. Dabartinė Rusijos armija tai ne APK armija, kurioje vyravo visiškas chaosas, masiniai dezertyravimai iš mūšio lauko, girtavimai ir panašiai. Ne veltui juk puolimo užnugaryje stovėdavo vyrukai mėlynom furaškom ir šaudydavo savus. Todėl nebūčiau toks užtikrintas, kad Rusijos armija neturi dukart mandresnių už aitvarus spec dalinių, kurie irgi skirti ne nosį krapštyti. Ir jų ne 300 žmonių. Skirtumas tik tas, kad jie apie mūsų aitvarus žino, mes apie jų top karius - kažin.
007 2015-01-18 15:38
O_O, informacija apie rusų spec. pajėgas tikrai nesunkiai pasiekiama tam tikroms institucijoms, ypač, kada esam NATO. Aišku, ne paprastiem internautam tokia informacija, tačiau net neabejoju, pasiruošimui taktiškai atsilaikyti informacijos užtektų, jeigu tai taptų būtinybe. O ar atsilaikytų mūsų spec. pajėgos, čia jau kitas klausimas. Tiksliau, kiek laiko atsilaikytų. Bet čia vėlgi, labai daug priklauso nuo sąlygų.
- 2015-01-18 15:59
Nesijaudinkit, totalaus karo su Lietuva, lietuviai atsilaikytų kuklias 24 valandas, bet Rusija neskelbs tokio karo. Po to gi negalėsi pasakyti, kad patys norėjo į Rusiją. Vat Arns, Ernestas ir dar panašaus plauko žmonės turės pirma nubėgt Putino saulės, o tada ir prisijungs prie sotesnės Rusijos.
O_O 2015-01-18 16:22
Nežinau dėl ypatingai slaptų informacijų vaikščiojimo tarp šalių, tad nespėliokim - iš ruso galima visko tikėtis..
Arns 2015-01-18 17:11
Atsakymas - paprastas, net nekovotu Per daug brangus parengimas spec pajėgų, kad juos paskirtu saugot kokio kaimelio ar tiesiog ant pliko lauku sušaudymui. Visos spec pajėgos - puolamosios, kuris padaro savo darbą ir pasitraukia. Sąveikoje su tradicine armija jie gali žygiuoti kartu atliekant šturmą ar dar prieš įžengiant į svarbų objektą pradėti šturmą, tačiau nelieka ir neatsišaudo. Tokias funkcijas iš įtvirtinimų gali atlikti net nelabai profesionalūs kariai, užtenka drausmės ir ginklų naudojimo patirties, kai šturmui reikia surinkti žinias, maskuotis, infiltruotis, atpažinti reikiamus taikinius... Taigi jei vis dėl to įvyktu karas, "Aitvaro" eiliniai žmonės praktiškai nė neregėtu ar net nebūtu pranešta ką jie veikia (elementariai dėl to, kad sumažintu tikimybę tiesiog užsirauti ant pasiruošusių karių(t.y vadovybė aišku rekonstruotu ir sektu kur galimai panašu į spec pajėgų dalyvavimą ir siuntinėtu budrumo signalus, tačiau jei bus nustatytos konkrečios silpnosios vietos į kurias siunčiamos priešo pajėgos, jos ir pačios būtu pasiruošusios susigrumti su šturmo grupėmis))
Rukis 2015-01-18 17:32
Arns, O kodėl tu toks patenkintas, kai randi progą š papilt į temą susijusią su Lietuva, NATO, ES ir apskritai vakarais? Gal atitinkamoms spec tarnyboms reiktų tavim susidomėt?
Arns 2015-01-18 18:42
woozyy 2015-01-18 19:46
Jei čia tiek daug prieš Lietuva, ką čia darot? Važiuokite į rusija ir sėdėkit jei ten taip gerai. Žiūrėk realistiškai ir patriotiškai į savo Tėvyne, o ne propaganda pumpuok kokia rusija gera ir stipri, kaip čia blogai ir visi kokie kvaili nieko nemato ir nesupranta. Aš už Lietuva ir visad ja palaikysiu išdavikai jus morališkai supuvę..
Marius.brn 2015-01-18 19:48
Bent vienu normaliu teiginiu pagrįsk šį savo faktą. Bet aš pradedu įtarti, iš tokių pasakymų, kad užimi aukštas pareigas Aitvare, kad tu žinai tokį neabejotiną Aitvaro sprendimą. Vatnikas strikes again.
Arns 2015-01-18 19:57
Neraštingumas smogia atgal... Gal užuot perskaičius vietoj vieno sakinio visą tektą kurį parašiau? Dar geriau su konkrečia cituojama vieta(mano komentare). Tada gal jei nesi apsiseilėjęs romantikas, susigėsi, jog iš pirmo karto nesupratai komentaro ir reikėjo pabaksnoti nosimi į tekstą.
Marius.brn 2015-01-18 21:00
Taip ir neišgirdau atsakymo į klausimą. Nes viską ką tu parašei, yra tik galima hipotezė. Laukiu faktų. Nebent, tavo protas nesuvirškina jokių gramatinių klaidų. Soriux už klaidas, mate.
Aidas 2015-01-18 21:34
Arns ad hock doktrinas kuria. Nera ko su juo gincytis. Arns manes, zinau, klaus-ar tu karybos specialistas. Is karto atsakau-labai menkas. Bet, Arns, jei tu butum karo doktrinu specialistas, tai tikrai cia nerasinetum. Net gi specialistai neatskleis, kas bus, jei bus. Burbulus keli ir tiek. Kas liecia tema. Lt SP Rusijai visai nepavojingos. Cia ir specialistu nereikia buti. Kas mena istorija, tai Rusija kariu niekuomet negailejo. Tad bet kokias SP kepurem uzkis.
kionig 2015-01-18 21:44
Karinių doktrinų, karybos taktikos ir ginkluotės dislokavimo bei karinės technikos specialistas teoriškai, o praktiškai.. Laisvo oro direktorius
Aidas 2015-01-18 21:50
Dar ekonomikos, tarptautiniu santykiu, teises, o vienu metu pasireiske net filosofinis jo genijus. Tokios galimybes, o is forumo neislenda.
Arns 2015-01-18 21:59
žmogus nesiteikiantis 1+1 paskaityti, kad suvoktu kad klausia kas jau atsakyta, nieko rimto niekad nepasakantis skaitovas ir žinoma visų galų žinovas, moderatorius, triskart už mane daugiau žinučių parašęs aiškina kas aš esu Linksma kompanija. Gaila, kad jūs net vaizduotės neturit, jau nekalbant apie kažkokias žinias, kad užuot juokais ar bauginimais, o konkrečiais faktais, įrodytumėt jog klystu. Matyt per sudėtinga. Užjaučiu Jus...
Aidas 2015-01-18 22:01
O ka cia dar irodineti? Sneki apie tai, ko neismanai, tai aiskiai matyti.
Arns 2015-01-18 22:32
, labai laukiu ne pašaipių replikų, o už save atstovinčių žodžių, dar geriau su pavyzdžiais. Jei neturi, tylėk per amžius.
Rukis 2015-01-18 22:33