Popiežiaus kortežas: apsaugos automobiliai – BMW, o Šventąjį Tėvą veža „Ford Focus“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tomas0122 2015-02-02 12:17
Gal pamiršote, kad turime reikalų su visagaliu Dievu? Čia ne mes, žmonės, inžinieriai, o Jis. Negi manote, kad jam sunku būtų savo darbą aprašyti knygoje, jeigu net mes sugebame šį bei tą sukurti ir tai aprašyti vadovėliuose? Ir tą visagališkumą jam suteikia ne žmogaus mintys, bet jis pats mums tą apreiškia. Sakau, seniau dauguma tautų tikėjo savo dievais, kad jie visagaliai, bet nei vienas "dievas" nesugebėjo to įrodyti. Gyvasis Dievas ir dabar dar tą įrodo. Tik kad ne visiems.
Pumper 2015-02-02 13:00
Vis dar gaištat laiką su fanatikais kalbėdami?
Tomas0122 2015-02-02 13:45
Nemanau, kad čia laiko gaišimas, juk egzistencijos klausimai tikrai įdomūs ir verti apmąstymų
Andrius+ 2015-02-02 18:20
Taip, tokio teiginio nėra, bet yra paliktų užuominų pagal kurias galima susiskaičiuoti. https://answersingenesis.org/age-of-the ... the-earth/ Kaip suprantu, tavo pasaulio ir Dievo suvokimas remiasi knyga. Knyga, kuri parašyta žmonių, kuriems apsireiškęs buvo Dievas. Tos knygos jau seniai nebėra, bet yra padarytą daugybė jos kopijų. Tas kopijas darė žmonės - žmonės, kurie anot tavęs yra melagiai. Ar nemanai, kad ta knyga kuria tu remiesi gerokai skiriasi nuo originalo? Vienas pažįstamas tikintis krikščionis sakė, kad biblijoje yra parašyta, kad 20% nuo savo pajamų tikintysis turi kiekvieną mėnesį pervesti bažnyčiai. Ar tai tiesa?
Aidas 2015-02-02 18:38
10 procentu pelno, o ne 20 procentu pajamu. Tai Senojo Testamento nuostata. Kaip ta traktuoja Vatikanas nezinau.
Pumper 2015-02-02 19:01
Būt smagu, jei tą 10 proc. mokestį įstatymiškai įteisintų. Pamatytume tada, kad Lietuvoj kokie 5000 "tikrų" katalikų.
Tomas0122 2015-02-02 19:06
Kopijos buvo darytos žmonių, tas tiesa. Vertimai taip pat. Gali būti, kad tam tikros labai nežymios smulkmenos nebeatitinka dėl skirtingų kalbų subtilybių ir daugkartinio perrašinėjimo, bet kontekstas ir pagrindinė mintis išlaikyta 100%. Archeologai yra atradę pakankamai senų rankraščių, kurie palyginti tikrai gan autentiški... Verčiant atsižvelgiama į juos. Dėl žemės amžiaus, nemanau, kad Jūsų pateikta nuoroda skaičiuoja teisingai, nes apytiksliai 6000 metų turėtų būti skaičiuojama ne nuo kūrimo pradžios, o nuo žmogaus sukūrimo. Ir tą patvirtina archeologai. Kiek prisimenu dar iš mokyklos laikų, viena seniausių atrastų civilizacijų yra šumerų, gal dabar dar daugiau atrado. Bet šumerai gyveno apie 3000 metų prieš Kristų, o tai nesikerta su biblija. 10% surinkto derliaus buvo nešama Dievo šventyklai, nes ta žmonių grupė prižiūrinti šventyklą patys nebuvo žemdirbiai, tiesiog tarnavo Dievui ir atlikinėjo visas apeigas, aukojimus, t.t. tai buvo išlaikomi tautos gyventojų.
Kirtiklis 2015-02-02 19:13
Tiek daug prirašyta, kad net nežinau nuo ko pradėti. Pradžioje, pakrapštysiu biblija, o dar geriau jos vertimą. Žiūrim chronologiškai - 180-250 metai, gyveno toks Julijus iš Afrikos, kuris apskaičiavo pasirėmęs skirtingais šaltiniais - senaisiais rytų šaltiniais, antikos raštais ir senuoju testamentu atliko skaičiavimus ir nustatė jog pradžių pradžia - 5400 metai. 260-340 metai - Euzebijus iš Cezarijos, rėmėsi Julijumi iš Afrikos, kai bandė rašyti Bažnyčios istoriją remdamasis senuoju testamentu ir antikos raštais. 382-406 Jeronimo biblijos vertimas, ir jis nagrinėjo bei rėmėsi tiek Julijum iš Afrikos, Euzebijum. Per Tridento susirinkimą, buvo paskelbta kad Jeronimo biblijos lotyniškasis vertimas pats geriausias, ir jį naudoja iki šiol, nors jis buvo taisytas popiežių - 1590, 1592, 1593, 1598. O toliau žiūrim ką turim Anglijoje, kur patys anglai argumentavo - " Ir čia tik gabaliukas biblijos istorijos, kaip ji atsidūrė Europoje ir kaip vertimai vyko. O čia kai kas dar tiksliai cituoja ir bando aiškintis prasmes, kas joje sakomą. P.S. čia tik pradžia, bus ir daugiau.
Tomas0122 2015-02-02 19:18
Tai vat, dėl to ir nereikia remtis vienu kažkokiu vertimu... Jeigu kažkoks neaiškumas yra biblijoje yra, tai čia 100% vertėjų klaidos. Jeigu man kažkas neaišku, atsidarau orginalų hebrajų arba graikų, jei naujasis testamentas, vertimą ir žiūriu, kaip verčiasi konkreti vieta į anglų arba kitas kalbas, kaip išversta skirtingose versijose. Paprastai esmė visada būna ta pati, bet koks ne taip išverstas žodelis ar frazė gali kelti klausimų ir suteikti dingsčių tiems, kas nori prisikabinti prie biblijos ir aiškinti, kad ten pilna klaidų.
Kirtiklis 2015-02-02 19:22
Moki Hebraju ir graiku kalbas? O pala, juk tie patys hebrajų išlikę tekstai taip pat kaip ir tų laikų gali skirtis dėl vertimų ar interpretacijų. Kaip atskirsi?
Kirtiklis 2015-02-02 19:45
O dar 325 susirinkimas, kur Konstantinas Nikėjuje dėl nesutarimo sukvietė vyskupus, kur galėjo priimti tam tikras gaires į kylančius klausimus - ir nutarė štai ką apie Tėvą - Taip atsirado ši "neginčijama tiesa". Per tokius susirinkimus tokiomis realijomis vis buvo pildoma biblija. O dar įdomiau su Švenčiausia dvasia, kuria žmonės įgnoruodavo ir nebuvo jos, ir buvo vaizduojamas Dievas arba Jėzus. Ir tai Jėzus pradžioje kaip avinėlis, vėliau sukritikuotas pradėjo vaizduoti kaip žmogų, ir dar kaip liūtą, erelį,vienaragį, feniksą ir pelikaną. 12a - jau Jezus kaip kudikėlis su Marija, 14-15a ant Kryžiaus pradėjo vaizduoti. Geriau Tomas0122, ne bibliją skaititum, o kaip atsirado dalis teksto, kaip ją pastoviai redagavo ir pridėdavo/išimdavo tai kas tuo laiku atrodė neprimtina/nereikalinga. P.S. Po Istorijos studijų, kur dėstoma ne tik įvykiai, bažnyčios istorija bei žmonių mentalitetas, šiek tiek geriau suprastum kas tas daiktas biblija, o ne tik ją skaitidamas ir cituodamas.
Kirtiklis 2015-02-02 19:56
Ir toliau, tavo Istorijos žinios tokios skurdžios, kad net nejauku darosi. Visu pirma Šumerų civilizacija ne 3k tūkstantmetyje o apie 4tūkstantmetyje. O visu antra, seniausia civilizacija (galima teigti) yra Gobekli Tepe, tarp 11,5 (senaiusi statiniai) bei 9,6 tūkstantmečio šventyklų kompleksas su savo miestu.
Kirtiklis 2015-02-02 20:11
Bėja, nori evoliucijos? Gali pažiūrėti kaip keitėsi Arklys, http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_the_horse Jei tu evoliucija suvoki primityviai - reptilija per 10 milijonų metų virsta žinduoliu, tada paukčiu ir galiausiai tampa vabzdžiu, na tada jau niekas nepadės tamstai, pagal tokį suvokimą.
Tomas0122 2015-02-02 20:41
Na, aš nei karto nerašiau, kad paukštis turi tapti vabzdžiu, tada patikėsiu evoliucija. Man reikia įrodymo, kaip vienaląstis pasikeitė į daugialąstį. Bakterija arba kažkoks mikroorganizmas tapo mikroorganizmų junginys, kaip atskiras individas. Jūsų pavyzdys su arkliu - vėlgi 50 mln metų bėgyje (!!!!!) Bet netgi pries 50mln metų tai buvo arklys, ta pati rūšis, tas pats gyvūnas, praėjus 50mln metų taip pat arklys, netgi ganėtinai panašus į tą, kuris gyveno seniau, bet tuo pačiu ir šiek tiek pakitęs, prisitaikęs prie pakitusios gamtos. Aš noriu pamatyti vienos rūšies gyvūno pasikeitimą į kitą rūšį.
Kirtiklis 2015-02-02 21:24
Mestelk man senovės Hebrajų žodyną, ir kur žiūrėjai bei skaitei seniausias versijas ir pagal jas skaitei. Vėl klysti, taip perrašinėtojai buvo kurie perrašinėdavo knygas, bet neretai jie jas ir patobulindavo bei pridėdavo savo teksto. Ir dar apie patį metalitetą - tuo laikotarpiu, faktai nebuvo tikrinami, todėl jei aš ir mano draugas pasakė, jog jis pakėlė milžinišką akmenį - valio, čia jau faktas. Vėl nesupratai, kad pastoviai buvo keičiamas pats aiškinimas ir supratimas, kaip ir su tuo atvaizdavimu, kaip norėjo taip darė, kas tiko netiko - per susirinkimą ir idėjo ten kur norėjo. Ir vėl cituoju tekstą, kurį perrašė kažkada kažkas, kur galėjo ir ne taip skambėti. Beja matau kad praleidai (tyčia ar netyčia) tą vietą kur buvo parašyta - Bėja, likęs dar toks gyvūnas kaip begemotas,įstrigęs tarp žemės ir vandens.
Tomas0122 2015-02-02 23:16
nežinau, kaip Jums, bet man pokytis čia per daug drastiškas ir keistai nepaaiškinamas. Pirmuosius 6 ar 8 milijonus metų galva keitėsi labai nežymiai, o per paskutinius pora milijonų metų taip staigiai pasikeitė visa galva, iš esmės. Neatrodo, kad trūksta čia kažko dar? Na, o begemotas akivaizdžiai sausumos gyvūnas, tik dėl to, kad gyvena ten, kur šiek tiek kepina saulutė, tai pastoviai sėdi vandeny ir vėsinasi, argi ne taip?
shark 2015-02-03 05:38
Na taip, mirę nebegali įžeidinėti. Apie seksą verta paminėti atskirai - kodėl aptariama religija ir šventraščiai taip mėgsta lįsti į lovos reikalus?
dawid90 2015-02-03 06:02
Tai jau rašiau, puikus tv pitch'as. Dievas nusiunčia pasts savę į savižudybės misiją, nes tik tokių būdų gali atleisti. Nu apgailėtina, kad visažinis tik tokį problemos sprendimą sugalvojo. Gi negalima buvo tiesiog atleisti, ar ne. O Tomui, tai nesijaudink tikrai atsakysiu į tavo post'ą, tik šiek tiek vėliau, tu ten tiek prirašei, o aš dabar baisiai tingiu į kažką rimto veltis. EDIT: Ar ne jezus nusprendė, jog reikia užmušti asmenį rinkusi šakas sekmadieni?
dawid90 2015-02-03 07:09
O kokio velnio reikia paprastiems žmonėms čiupinėti fosilijas? Kad sugadintu? Vadovaujantis tokia logika, gal davai leidžiam žmonėms ieiti į pentagoną ir nauduotis superkompiuteriais, kad patikrintu facebook'ą? Nepriekaištingas loginis mąstymas! Jei nori falsifikatų, tai pasiskaityk apie kretinistų(kreacionistų) "iškasenas". Juokinga, kai tie kurie sako jog vadovaujasi moralės ir dorovės šaltiniu dažniausiai yra apgavikai ir vagys(hovindas).
Tomas0122 2015-02-03 10:07
O tai kaip tada įsitikinti, ar tai tiesa? Tikėti? Ok, bet tada tai tampa tik dar viena religija. Aklas tikėjimas mokslininkais. O dėl kreacionistų, jeigu jie klastoja iškasenas, tai jie jau ir patys nusideda. Vargas jiems, jeigu jie nori melu įrodyti Dievo egzistavimą. Nors aš ir tikiu, kad Dievas sukūrė žmoniją, bet klastojimo tikrai nepalaikau.