Penki dalykai, kurie padėtų išgyventi, jei Lietuvą staiga užpultų priešas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2015-02-02 20:00
Ernestass 2015-02-02 20:35
Na Rusai matė mūsų neva invazijos planus ir skaniai oficialiai pasijuokė iš to. Bendrai, Nato judėjimas link Rusijos yra būtent tai ko norėjome. Gerai, kad tankai ir kita sunkioji ginkluotė yra perkeliama pas mus tačiau deja, būtų buvę geriau jeigu visa tai būtų atlikta daug seniau ir kartu būtų pasirašyta su Rusais sutartis, kad daugiau jokia kita buferinė valstybė nebus priimta į Nato arba kaip nors kitaip būtų jie nuraminti. Juk mums patiems nepatinka, kad Kalingradas taip militarizuotas ar kai perkeliamos taktinės balistinės raketos, tai ko pykstame kai patys taip pat elgiamės? Tikriausiai norime ir savo nepriklausomybę ginti varydami mešką į kampą. Bendrai nesuprantu mūsų tų pasisakymų ir logikos. Sankcijos niekados nedavė norimo rezultato, tiktais absoliučiai priešinga. Bet kuri save gerbianti valstybė greičiau konsoliduosis ir spjaus į sankcijas negu joms nusileis. Galime matyti tai iš Kubos ir Šiaurės Korėjos. Netgi absoliuti izoliacija Kuboje bei ekonomikos subyrėjimas Šiaurės Korėjoje tiktais padėjo valdančiam elitui išsilaikyti ir tęsti savo politiką. Lietuviai kaip vieni aktyviausių konflikto skatintojų galės pasimėgauti pirmosiomis vietomis kino teatre kai Rusija viena diena bus priversta atsakyti vakarams kariniu atsaku. (To žinoma nenoriu ir tikiuosi to nebus tačiau skubus Prancūzijos prezidento skrydis pas Putiną ir jų trumpas bei slaptas pokalbis nieko gero apie ateitį nežada)
kestutisz 2015-02-02 20:58
O taip, kitos valstybės yra kažkuom prastesnės ir nenusipelnė gyventi normaliai vien tam, kad na kažkoks nesukalbamas kaimynas jaustųsi laimingesnis galėdamas daryti pas juos bezpredielus. Kažkokio priemiesčio, kur net policija nevažiuoja bo žinomi banditai nepatogiai jaustųsi, analogas. Galima nebent būtų diskutuoti apie NATO nare pageidaujančios šalies keletos kilometrų savos teritorijos palei sieną paaukojimą "demilitarizuotos zonos", analogiškos esančios tarp Korėjų, įkūrimui. Karaliaučius išvis atskiras klausimas, jo priklausomybė išvis abejotina ir visa ta militarizacija grynai dėl "pakazūchos" tai pavyzdys prastas.
Rukis 2015-02-02 21:09
neįmanomas. O ir Rusijos niekas nepuls. Europinė Rusija iki Uralo kalnų išvis niekam nereikalinga.
Aidas 2015-02-02 22:49
Ernestai, velu jau kalbeti apie Baltijos salis kaip NATO buferine zona. Rusija aiskiai parode, kad iesko menkiausiu progu prisijungti sau teritoriju bet kokiu pretekstu. O Vytautui50 ir kitiems, kurie mano ramiai sedeti agresijos metu parodysiu, kaip gerasidrdziai rusai atlieka tyrima pries skirdami mirties bausme: https://www.youtube.com/watch?v=rIM9ifGAEVA https://www.youtube.com/watch?v=G5L9ExCb6KA Norite tokiu teismu ir tokiu bausmiu? Edit: stai ir drasesniu rusu pozicija: https://www.youtube.com/watch?v=IOTgJ6ap7Y8
Arthuras 2015-02-02 23:07
Mhm. Vykstant rimtam karui iš mobilizuotų civilių - tik patrankų mėsa. O šiaip, nemanau, kad artimiausiu metu Rusija bandys veržtis į Lietuvą ar kitas Baltijos šalis. Ir nereikia mūsų lyginti su Rytų Ukraina - ten palankesnė terpė Rusijai atlikti savo veiksmus. Gerokai palankesnė.
Aidas 2015-02-02 23:17
Kalbu apie teisine prievole, piliecio pareiga. Nelygu koks konfliktas, mobilizuotas nebutinai bus kariu, jam gali buti skirtos ir kitos pareigos. Del efektyvumo nediskutuosiu, nes manau, kad kompetetingose tarnybose yra geriau apie tai ismananciu. Asmeniskai mano pareiga: gavus saukima atvykti i mobilizacijos punkta ir vykdyti nurodymus. Apie pasikeitusia sveikatos bukle, kaip ir reikalauja istatymas, esu informaves. Pagal sveikatos bukle ir bus pareigos. Kitiems kitokios. Uzimantiems oficialius postus dar kitokios.
Arthuras 2015-02-03 00:00
Aidai, tai tik teoriniai/teisiniai svaičiojimai, kurie nieko bendra su realybe neturi. Vykstant tikram karui, didžioji dalis išsibėgiotų - tai liečia tiek žemas/aukštas pareigas užimančius valdininkus, politikus, tiek eilinius piliečius. Jau nebekalbu, kad tikrai atsirastų daug kolaborantų.. O tu žiūriu visais labai pasitiki. Arba naivus, arba nematęs, kaip tos valstybinės "kompetetingos tarnybos" dirba ir kokie "kompetetingi" specialistai ten sėdi. O šiaip, bent jau kiek istorija rodo, tai efektyvumas tiems, kurie įsakinėja - nusispjaut. Jiems rūpi tik rezultatas, nesvarbu kokia kaina.
Ernestass 2015-02-03 01:18
Atrašysiu normaliai vėliau, tačiau dabar matau abejonės kyla tik dėl dviejų dalykų: 1) Buferinės zonos svarbos ir tų valstybių teisės jungtis į karinius aljansus; 2) Kalingrado srities militarizacijos klausimo; Taip atrodo, kad sutinkate, kad dabartinė politika yra bevaisė ir Rusijos politikos ar valdžios ji nepakeis. Jeigu taip, tai iš esmės belieka tai, kad meška varoma į kampą ir tai savaime suprantama yra destabilizuojamas reiškinys kuris tik skatina galimus ateities konfliktus.
PupuDede 2015-02-03 01:19
Paskutine nesamone pasaukia i armija nori nenori turi eiti zudyti. Labai jau issivystem nuo bezdziones.
vanduo4 2015-02-03 04:43
- Geras straipsnis. Atsarga gėdos nedaro. Geriau pasiruošti nei paskui blaškytis. - Šiuo tikslu Lietuvos kariuomenės yra išleista instrukcija: "Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui" http://www.kam.lt/lt/naujienos_874/aktu ... metui.html
kestutisz 2015-02-03 08:05
Kas sutinka? Kaip "didžiai susirūpinusio" tipo, bet realiai nieko nedaranti politika tai gan veiksminga. Bevaisė buvo ikišiolinė kur nebuvo daroma absoliučiai nieko ir laukiama gal carui nusibos juo būti, gal va pas juos savaime gyvenimas normalizuosis, tuo pačiu vis giliau sėdant ant resursų/rinkos adatos.
six 2015-02-03 09:01
Geras asilas esi. Neišmanai kas vyko nuo NATO sukūrimo ir pradedi pasakoti nuo Ukrainos įvykių. Kažkokių asmeninių traumų turi galbūt, menkini kitus (šiuo atveju supervalstybę), kad pats geriau pasijustum, ar tiesiog nori prie chebros. Keturios pastraipos absoliutaus imbicilizmo.
hamann 2015-02-03 09:20
o, dar vienas marozas su savo "supervalstybe". Per kurią vietą rusija yra supervalstybė?
wizby 2015-02-03 09:46
Ot tai etatiniai maskolia, kad sujudo, kad sukruto... Betrūksta tik Arns ir būtų visa puokštė.
Aidas 2015-02-03 09:50
https://www.youtube.com/watch?v=tsu6DAzfir8
Gabrielius 2015-02-03 09:54
Pradžiai Rusijai reiktų turėt stabilią valiutą, kad bent į regiono lyderius galėtų kandidatuot
Rukis 2015-02-03 22:51
Geriau išvis būtum nieko neparašęs, ponas. Jeigu nesutinki, tai apreišk savo išmintį, pseudo-traumatologe. Menkinu didelę ir nereikšmingą, didžiai kompleksuotą, Nigerijos lygio valstybę, kurios didybės manija ateina iš didžių sovietinių laikų. Toks brangakmenis Lietuvos žemėje kaip tu nesugebėjai nei paneigt mano teiginių, nei kažką naujo pasakyt savo kaimo bobos rašliava. Gal metas pradėt terapiją nuo homo-sovieticus sindromo? Arba turiu geresnį variantą: Susikrauk daiktus ir varyk į Rusiją. Ten tave mylimas vadas Putleris išskėstomis rankom priims. Kaip kitaip jam zombių armiją sukurt?
Ernestass 2015-02-07 23:04
Ir dar stebitės kodėl Rusija tampa tokia agresyvi kai tokias nesąmones kalbate. Teisinate Rusijos žemių atėmimą kai tuo tarpų kritikuojate, kad jie nesijaučia saugiai ir militarizuoja tą pačią sritį. Kažin ar pastebėsite savo hipokritiškumą ir karą kurstančią, šališką bei subjektyvią nuomonę. Rusiją pagal jus neturi jokių teisių ir karo atveju palaikysite tikriausiai ir Sibiro atskyrimą nuo Rusijos kaip bausmę, ane? Kodėl vienos valstybės neturėtų būti priimamos į aljansą? Klausimas komplikuotas. Tokiais atvejais kaip Gruzijos, tai būtų priimamos karštakošiškos valstybės kurios tik sukeltų konfliktus tarp Rusijos ir Nato. Šios valstybės turi savo interesų dėl kurių bandys kelti konfliktus tarp didžiųjų karinių pajėgų. Tokiu atveju karinis aljansas judės prie Rusijos ir tuo tarpu Rusijai reikės atsakyti karinių dalinių dislokavimu. Supranti, buferinės zonos visados yra labai svarbios. Gal būt Lietuviams yra sunku tai suprasti, bet tokių milžinių valdžia visados vertina galimus konfliktus labai rimtai ir dėl to nėra linkusios nusileisti nei plaukelio. Pavyzdžiui, konfliktai su Kinija dėl poros salų. Jos reikalingos prekybos kelių kontroliavimui, karinių oro uostų bei bazių statymui. Jeigu nekariausi, tai jokios naudos iš jų, tačiau matomai valstybės rimtai žiūri į galimus konfliktus. Didžiausias tokio pasienio nebuvimo klausimas buvo atsiradęs su Kuba. Ar nebe prisimenate kai JAV grasino karu vien dėl to, kad TSRS pradėjo rengti karines bazes ten? Akivaizdu, kad Rusija nėra vienintelė valstybė, kuri tai vertina labai rimtai. Ar būti buferine zona yra blogai? Dažnai tai netgi ir geriau kai abi super jėgos kovoja dėl tavo simpatijų. Kaip pavyzdžiui vakarų pažadai Ukrainai kovojo su Rusijos dovanomis arba Rusijos pastovios dovanos Baltarusijai. Tos valstybės netgi nėra griežtai nusiteikusios prieš vieną ar kitą pusę, pavyzdžiui Ukraina nebuvo nei pro-rusiška nei pro-vakarietiška. Kai atsiranda bandymai jėga patraukti šias zonas į savo orbitą, tada atsiranda rimta bėda bei konfliktas.
Arthuras 2015-02-07 23:56
Ernestai, bet koks sveiko proto asmuo - norėtų į Europą, o ne į Rusiją. Ir žinai kodėl? Todėl, kad Europoje gyvenimas - tiesiog sotesnis. Ir Vakarai, be abejo, bando pritraukti Ukrainą - taip būtų geriau ir Europai. Bet bando pritraukti ne ginklu, o geresnio gyvenimo pažadais. Rusija yra neįgali patraukti geresniu gyvenimu - nes pas juos tas gyvenimas yra šūdinas. Tai išlaikyti savo įtakos zonas bando ginklu - kaip kokie urviniai.