Gera žinia žaidimų mėgėjams: nauja AMD technologija leis apjungti vaizdo plokščių atmintį  (4)

Kompanijai AMD nusišypsojo puiki galimybė atkreipti vartotojų dėmesį į savo vaizdo plokštes, kol nVidia bando sudaryti įspūdį, jog su GeForce GTX 970 viskas tvarkoje ir viskas taip buvo numatyta nuo pat pradžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos AMD marketingo padalinio vadovas Robert Hallock nusprendė pasinaudoti situacija, nelaukti kovo mėnesio, kai bus pradėta platinti informaciją apie naujus AMD sprendimus.

Robert Hallock per savo Twitter paskyrą papasakojo, jog žaidimų su AMD Mante technologijos palaikymu galės optimizuoti CrossFire veikimą taip, jog kiekvienai vaizdo plokštei bus galima pasinaudoti visu prieinamu atminties kiekiu.

Pavyzdžiui, jei kiekviena iš vaizdo plokščių turi po 4 GB atminties, bendras atminties kiekis gali padidėti iki 8 GB. Be panašių optimizacijų kiekvienam GPU bus prieinama tik sava atmintis – šiuo atveju neviršys 4 GB.

Tokią atminties paskirstymo schemą galės realizuoti ne tik Mantle, tačiau ir būsimi API, užsiminė Robert Hallock. Svarbu pažymėti, kad optimizacija pareikalaus pastangų iš žaidimų kūrėjų pusės, viskas neveiks automatiškai. Pagal nutylėjimą vaizdo plokštės pagal tradicinę darbo su atmintimi schemą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai (4)