Išmanusis laikrodis, kurio „nereikės įkrauti“  (4)

Šveicarų gamintojas Swatch dar praėjusiais metais žadėjo, jog 2015 m. vasarą išleis išmanųjį laikrodį, galintį su išmaniuoju telefonu bendrauti per bevielę sąsają.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu leidiniui Bloomberg, kompanijos Swatch generalinis direktorius Nick Hayek prisipažino, jog naujasis laikrodis debiutuos per artimiausius du – tris mėnesius. Priminsime, kad Apple Watch pasirodymas numatytas balandžio mėnesį.

Apie Swatch išmanųjį laikrodį jau žinoma keletas įdomių detalių. Jie palaikys technologiją NFC, kuri leis atsiskaityti už prekes ir paslaugas bevieliu būdu, naudojant specialius terminalus. Bus palaikomos operacinės sistemos Android ir Windows Phone.

Dabar įdomesnis faktas – Swatch vadovas pareiškė, kad jų išmaniojo laikrodžio nereikės įkrauti („The device <…> won’t have to be charged“). Galbūt tai reiškia, kad laikrodžio nereikės įkrauti dažnai, kaip Apple Watch atveju, kuris aktyviai naudojamas veiks iki 3-4 valandų.

Tiesa, rinkoje yra laikrodžių su kvarciniu mechanizmu, kurie energiją generuoja iš žmogaus rankos judesių. Tačiau labai sunku įsivaizduoti, kad to užtektų laikrodžiui su pažangiu procesoriumi ir bevielėmis sąsajomis. Šiuo atveju Swatch turėjo sugalvoti kažką revoliucinio, kad laikrodžio baterijos nereikėtų įkrauti, tačiau tai sužinosime jau po 2-3 mėnesių.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(27)
(5)
(22)

Komentarai (4)