Naftos kaina nuo antradienio krinta, o Lietuvos vairuotojai gąsdinami degalų brangimu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2015-02-20 08:47
Kazkaip itartinai greitai baigesi pigesniu degalu atsargos degalinese, ar ne? Visikai priesingai nei pingant naftai.
werafonas 2015-02-20 09:17
Jie tikrai žmones tokiais durnais laiko? Šlykštu skaityt.
hamann 2015-02-20 11:13
Prie ko čia durniais? Gi prievolės pirkt kurą nėra. Netinka kainos - nepirkit. Ar pirkit kur pigiau.
lizunas 2015-02-20 13:07
Visad taip buvo, kai pinga, aiškina, kad turi atsargų brangių, o kai tik pabrangsta kiek, iškart degalinėse kyla kainos. Dar ir plius, kad kelionės brangs. Kada spėjo keliones atpiginti?
immortallt 2015-02-20 13:49
Bet kaip jūs užpisot, viskas jums nepatinka, Europoje kuras pigesnis ir t.t. ir t.t. Nu va buvau prieš 2 savaites Vokietijoje, nuo rytinės iki vakarinės sienos pervažiavau. Kuras visur 10ct/l brangesnis (euro) ir savaitės pabaigoje kaina jau buvo pakilusi 3ct/l, Lietuvoje grįžus pakilusi kaina dar nebuvo. Baikit zysti ir domėkites principais kodėl veikia. Norit dar ~2ct/l mažesnių vidutinių kuro kainų? Siekit, kad būtų pašalintas reikalavimas saugoti kuro atsargų importuotojams - padidės konkurencija. Pilkites kurą ten, kur pigiausia, bet ne ten kur patogiausia. Aišku, bus nepatogu, gal ne taip gražu ir malonu, bet skatinsite konkurenciją. Labiausiai paliko įspūdį tai, kad normaliai atrodančios maisto parduotuvės Diuseldorfe taip ir nemačiau. Pas mus net Norfos dažniausiai geriau atrodo. Negana to, kainos ne mažesnės, daug kas brangiau, net turint omeny tai, kad Vokietijoje gyventojų tankis 8x didesnis ir prekybinis plotas per gyventoją mažesnis, tai yra iš 1kv.m. prekybinio ploto uždirbama daug daugiau. Same shit ir dėl kolonėlių, bet kaina 10ct/l (euro) didesnės. Kuro kainas jei nori lyginti su kažkuo, tai lyginkit ne su naftos kaina, o su didmeniniu kuro kainų indeksu. Pagal jį nustatoma kuro kaina.
lucy 2015-02-20 14:13
Korupcija daro savo, nėra normalios kontrolės iš valstybės tai su kainom ir daro ką nori, nes su tom atsargom kai pinga jų turi ir paskui kai pabrangsta žėk jau tų atsargų nebėra... Ir paskui išlenda toks pievinis straipsnis su visais paaiškinimais kodėl iškarto pabrangsta PS immortallt niekas tavęs čia "nepisa", gi nereikia įrodinėti ir pateisinti visokias korporacijas, o gal reikia? Man taip ir kyla klausimas kam tu atstovauji, pastoviai visur buvęs viską savo akim matęs, visada korporacijos teisios ir tt
lizunas 2015-02-20 15:42
Gal pasidomėk koks Vokietijoje minimalus uždarbis, tada sakyk, kad ten brangiau 10ct. Ten atlyginimai tris kart didesni, o degalinių darbuotojų atlygiai irgi prideda tuos centus. Antra, ten daug maisto produktų pigiau, tėvas kas savaite būna Vokietijoje ir daug kas pigiau keliais centais, bet lietuviški produktai pigesni. Antra, nuvyk į UK ten kur prekiauja lietuviškais produktais, Dvaro pienas už kelių tūkstančių kilometrų vistiek pigesnis.
Absoliutas 2015-02-20 19:21
Nieko nesuprantu, o tai degaliniu savininkai neuzsipirko pigiu degalu 3 menesiams i prieky?
Kadras 2015-02-21 02:11
Gal pirma pasidomekit euro ir dolerio kursu ir tada komentuokit
hamann 2015-02-21 07:22
Minimalus atlyginimas normaliems žmonėms, šiaip jau, neturėtų išvis rūpėti. nes daugeliu atvėjų tai yra tik valstybės pašalpa darbdavio sąskaita, asmenims kurie net to minimalaus atlyginimo nėra verti. Ir ta pati vokietija ilgus metus išvis neturėjo minimalaus atlyginimo ir tai įteisino nesenai. Austrija, Danija, Suomija, Italija, Norvegija ir Švedija iki šiol neturi valstybės nustatyto minimalaus atlyginimo.
woozyy 2015-02-21 10:49
Ai tai kaime zmones dirba dikai juoda darba, nes neturi pasirinkimo ir gauna pasalpa? Juk ne visi gali kas diena po 50km vazineti i darba. Kvailai mastai, lietuvoje niekas darbo jegos nevertina, kuris darbdavys mokes uz darba verta 600 euru jei gali moketi 300 euru? vistiek kazkas dirbs, zmogus valgiti nori. jie visada sakis nera pelno negaliu moketi, nors vokietijoj 3 kart didesne alga, kainos tokios pat ir nuperka tiek pat ir pelnas yra.
immortallt 2015-02-21 10:53
Nu ir kodėl turėtų kuras būt Lietuvoje daug pigesnis, nei Vokietijoje (apie 10 eurocentų jis pigesnis lyginant statoil kainas ir kito tinklo panašaus), jei darbo užmokestis kuro kainoje vargu ar sudaro 2%? Ar kitos šalys Lietuvai naftą duoda už mažesnę kainą? Darbo užmokestis, tai visai kita kalba ir priežastys. Woozy, nu va dar vienas idiotiško mąstymo pavyzdys - įsikandęs gyveni ten, kur nėra darbo. Va todėl žmonės ir skursta. Sėdi ir laukia. Reikėjo ir man sedėt ir laukt, gal dabar irgi skųsčiaus, kad minimumą reikia kelti ir bedarbio pašalpas. Lietuvoje kaimuose gyvena dar 2-3x per daug žmonių. Dėka SSRS, jų ten užvežė, o tai yra priešingybė gero gyvenimo. Negana to, žmonės sau Lietuvoje gali daugmaž panašiai kiek vakarų piliečiai, tik importinėms didesnėms prekėms tenka pataupyti daugiau, bet tie patys vokiečiai yra labai taupūs, o mūsų liaudis ne. Tiek vokiečiai, tiek prancūzai gerai gyvena ne iš darbo pajamų, o iš kapitalo. Praktiškai visose šalyse gerai žmonės gyvena būtent iš kapitalo. O kokį kapitalą galima sukaupti per 20 metų? Neįspūdingą.
hamann 2015-02-21 11:52
Nelaikas pradėt su galva galvot? for dummies: Darbuotojas parduoda savo darbo jėgą. o darbdavys perka. jei rinka perpildyta nekvalifikuotos darbo jėgos, tai ir darbdavys, būdamas verslininkas, o ne labdaringa organizacija perka pigiausią nekvalifikuotą darbo jėgą. Nieks nieko neverčia eit dirbt už minimumą, neverčia ir kaime gyvent. Nėra jokio pateisinimo ir užuojautos pvz 30metėms kasininkėms dirbančioms penktus metus toje pačioje kasoje. Nėra. Ir jos neturi teisės skųstis dėl permažo minimumo. Ir neturi teisės skųstis, kad neįperka kažko, nes savo gyvenime nieko nedarė, kad kažkas pasikeistų. Žinoma. Vokietijoje prekių nuperkama tiek pat kaip Lietuvoje. Of course.. Jei kažko nesupranti, tai turbūt nereiktų rekt visa gerkle ta tema, nes pasirodai toks kvailas, koks turbūt ir esi (čia sprendžiant iš tavo postų..)
woozyy 2015-02-21 20:01
kvailas cia tik tu vienas
Skeleton 2015-02-21 20:52
Manau iki visiškos laimės Lietuvos minimalų atlyginimą reikia padidinti iki Rusijos minimalaus atlyginimo 5,965 rublių (85 eurų), nes kaip žinia Rusijoje viskas yra tobula.
woozyy 2015-02-23 17:56
Tai mes šnekam apie padoru gyvenimą, o ne apie pasakiško tobulumo valstybe. Kur viskas pasakiškai tobula. Jog net svajoti bijau
immortallt 2015-02-23 18:00
Nu tai padoriau gyvenu niekada negalvodamas apie minimumą. Bijai minimumo, įgyk paklausią profesiją, net nebūtina aukštasis mokslas. Pvz saulės baterijų gamyklose nuolat ieško suvirintojų berods, siūlo apmokymus nemokamus ir po to didesnę nei vidutinę algą, bet norinčiųjų nėra. Uostuose suvirintojų taip pat ieško nuolat, sąlygos panašios, norinčiųjų nėra.
Zergas 2015-02-23 18:51
karteliniai susitarimai tiesiog bado akis,bet konkurencijos tarnyba nieko nemato. kaune yra tokia jozita,ten kainos apie 10euro cnt mazesnes nei vilniuje,ir jiems pasirodo apsimoka pardavinet pigiau,nors kiekiai kurkas mazesni nei didziuju degaliniu operatoriu.musu konkurencijos tarnyba tik visokius dekupazininku kartelius kurie suka net keliasdesimt tukstanciu metine apyvarta,va tokius jie mikliai nubaudzia,o ten kur milijonai plaukioja jie nieko nemato
immortallt 2015-02-23 21:09
zergas, įdomūs tie karteliniai susitarimai, kai kuras statoil'e pigiau nei Vokietijoje. Dėl Jozitos, lygini skirtingus produktus. Kokias paslaugas gauni Jozitoje nemokamai? Kokiose vietose stovi tos kolonėlės?
Zergas 2015-02-23 21:26
prie ko cia ta Vokietija?mes kalbam apie LTU rinka kurioje akivaizdus kartelis.as i degaline vaziuoju kuro,ji gaunu sumokejes pinigus,apie kokias dar nemokamas paslaugas tu cia?del vietu patogumo nezinau, as nekaunietis,bet akivaizdu kad visos degalines Kaune yra priverstos laikyti kurkas mazesnes kainas nei laiko miestuose kur nera Jozitos.