Artėja permainos - Mozilla atsisakys Adobe Flash Player  (0)

Nors Adobe Flash vis dar plačiai naudojama animacijos, žaidimų ir grafikos atvaizdavimui, šios technologijos geriausios dienos jau praeityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Flash nepalaiko iOS ir dauguma Android įrenginių, Youtube perėjo prie HTML5, Microsoft ją laiko beviltiškai pasenusia, tačiau dauguma puslapių vis dar neatsisako Flash.

Kompanija Mozilla ketina savo naršyklę Firefox padaryti suderinamą su Flash technologija, tačiau tam nenaudos daugybę saugumo sistemos skylių ir nestabiliu darbu pasižyminčio turinčio Flash Player įskiepio. Vietoj to bus pasitelktas atviro kodo SWF grotuvas, rašoma Mozilla tinklaraštyje.

Naujasis projektas Shumway jau prieinamas kūrėjams skirtos naršyklės Firefox Nightly naudotojams. Kol kas nauja funkcija veikia sistemose su Windows ir OS X ir tik atvaizduojant produktus el. parduotuvėje Amazon. Tiesa, vėliau žadama išplėsti palaikomų puslapių skaičių.

Kūrėjai nuolat bando atsisakyti įvairių įskiepių bei papildomų komponentų, o vietoj jų naudoti atvirus, visuotinai pripažintus WEB standartus, kurie būtų integruoti tiesiai į naršykles. Būtent šių standartų pagrindu ir plėtojamas projektas Shumway.

Flash komandas, pavyzdžiui, apdoroja nuosavas JavaScript modulis. Savo ruožtu, Shumway gaus daugiau funkcionalių galimybių, įskaitant reklamos atvaizdavimą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(41)
(34)
(7)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: