Galaxy A5 – „Samsung“ staigmena už padorią kainą (Video)  (6)

Aukščiausios klasės išmanių telefonų gamintojai mus bando sužavėti siūlydami telefonus su raiškiais ekranais, nestandartiniais dizaino sprendimais, itin sparčiais procesoriais ir funkcijomis, kurių ne tik kad maksimaliai neišnaudojame, bet už jas dar gerokai permokame. Atrodo, kad „Samsung“ šįsyk sukūrė kaip tik tokį telefoną, kokio reikia, kurio kaina nesikandžioja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiems, kas yra pažįstamas su naujesniais „Samsung“ telefonais, „Galaxy A5“ galėčiau apibūdinti taip: iš „Galaxy S5“ išimame visą šūsnį nebūtinų įrankių, telefonui uždedame gražų aliuminio korpusą ir gauname dar gražesnį ir pigesnį telefoną – „Galaxy A5“.

Į „Galaxy A5“ pasaulio technologijų specialistai baksnoja pirštu dar ir todėl, kad jis vadinamas „Samsung“ flagmano „Galaxy S6“, kuris bus pristatytas kitą savaitę parodoje MWC 2015, pirmtaku.

„Samsung Galaxy A5“, nors ir pagamintas iš aliuminio, palyginti su kitais aliuminio korpusus turinčiais konkurentais, pavyzdžiui, HTC M8, yra stebėtinai lengvas -123 gramai. Tiesa, korpusas ne toks storas ir ne toks malonus liesti, tačiau solidumo tikrai prideda.

„Samsung Galaxy A5“ turi 5 colių įstrižainės ekraną, dengtą jau ketvirtos kartos „Gorilla Glass“ stiklu, todėl turėtų būti itin atsparus įbrėžimams. Telefone įdiegtas standartinis „Samsung“ gaminamas „Super AMOLED“ ekranas, kurio raiška – 294 ppi. Palyginus su kitais naujais telefonais, skaičiai tikrai neįspūdingi. Tačiau naršant šiuo telefonu nė karto neteko nusiskųsti, kad matomumas būtų prastas.

Galbūt mažesnė ekrano raiška ir buvo ta pagrindinė priežastis, dėl kurios 2300 miliampervalandžių (mAh) telefono baterijos veikimo laikas taip nustebino: naudojantis vidutiniškai – pasiklausant muzikos, pafotografuojant, panaršant internete ir paskambinant – atlaikydavo visas tris dienas.

Dauguma naujausių „Galaxy“ serijos telefonų turi anaiptol telefonui nebūtinų funkcijų, kaip pirštų atspaudų jutiklis, pulso matuokis, žingsniamatis ar ultravioletinių spindulių matuoklis. Čia viso šito nėra ir dėl to man „Galaxy A5“ yra nepalyginamai mielesnis, kad ir už „Galaxy S5“ – pasinaudojus telefonu nebeapima jausmas, kad nusipirkai dar vieną daiktą, kuriame visko prikišta tiek daug ir kurio funkcijų neišnaudoji.

„Galaxy A5“ veikia su „Qualcomm Snapdragon“ 410 lustu ir keturių branduolių 1,2 GHz taktinio dažnio Cortex-A53 procesoriumi, turi 2 GB operatyviosios atminties bei 16GB vidinės. Jei telefonas bus naudojamas įprastinėms kasdieninėms funkcijoms, o ne žaidimams, jo spartos turėtų pilnai pakakti. Man bandant telefoną ir keletą įjungus daugiau programų vienu metu, telefonas kiek sulėtėdavo, tačiau įspūdžio labai nesugadino.

Galinė „Galaxy A5“ kamera turi 13 megapikselių ir dieną fotografuoja visai neprastai, o prieblandoje yra problemų. Priekinė – 5 megapikselius. Jeigu ja padarę keletą asmenukių imsite savęs klausti, kodėl jūsų oda staiga tapo tokia švelni, nepamirškite, kad čia automatiniu režimu nustatytas „grožio“ režimas, kurį galima išjungti.

Taigi „Samsung Galaxy A5“ man buvo visiškai netikėtas ir labai malonus atradimas, kuris kainuoja maždaug 380 eurų. 5 colių ekranas – gal ir ne pats didžiausias, ekrano raiška ar procesorius įspūdingais skaičiais neišsiskiria, tačiau ne žaidimams telefoną perkančiam žmogui esamo raiškumo ir spartos turėtų pakakti. Dabar ramybės neduoda tik vienas klausimas – ar taip bus galima pagirti ir „Galaxy S6“?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(19)
(12)
(7)

Komentarai (6)