Lietuva nori skubiai grąžinti šauktinių kariuomenę – jau šįmet planuojama pašaukti 3 tūkst. vyrų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2015-02-25 14:22
Hm 2015-02-25 15:00
Aš tai irgi labai norėčiau būti pacifistas, nenorėčiau, kad mano sūnus kariautų, bet šalia turime neandertaliečių imperiją ir su tuo skaitytis reik...
vytautas50 2015-02-25 15:28
vilius123 2015-02-25 15:36
Tikint Lietuvoje skleidžiama propaganda, galima lengvai susidaryti nuomonę, kad Putinas yra velnias valgantis vaikus. Manau, kad prieš Rusiją vykdomas visiškas "bespridelas" ir tiek. Kad puls Lietuvą išvis iš fantastikos srities, didesnė tikimybė, kad marsiečiai užpuls.
Rukis 2015-02-25 15:51
Tai Rusija yra labai gera, draugiška ir meilės savo kaimynams nestokojantis valstybė? Na visiems aukštesnio nei vidutinis IQ žmonėms aišku, kad per Lietuvos televizijas matome propagandą, bet klausymas kodėl ją matome? O gal todėl, kad tai atsakas į prieš mus nuteiktą propagandą iš agresyvių kaimynų? Veiksmas lygus atoveiksmiui. Na Ukrainos atvejis taip pat skambėtų kaip iš fantastikos srities, jei būtų papasakotas toks scenarijus Ukrainos žmonėms 2010 metais.
vytautas50 2015-02-25 16:17
sub 2015-02-25 16:29
Nekreipiant dėmesio į rusų trolių šnekas, galiu pridurti tik tiek, kad už šauktinius geriau yra savanoriai, ypač jeigu jie pastoviai skatinami ir treniruojami. Jeigu jų tik būtų daugiau, deja turim nemažai bailių, kurie tik forumuose pasireiškia, ane Arns, Vytukai ir jų draugai, juk lengviau pareiškimą parašyt nei už savo nuomonę su šefu pakovot? matot, dabar tokie laikai, kai žodžio laisvė, bet tik paskayk kažką kas kito nuomonei netinką, prasidės erezijos apie senus laikus, bankus ir t.t. Paverkit dar, kokie jūs visdėlto silpni ęsat
Spro 2015-02-25 16:35
Visiems aišku ,kad kvies bedarbius , niekada nestudijavusius , stovinčius darbo biržoje. KAIMUOSE tokių vežimais galima vežti - KURIE VISOM dienom geria.. TOKIUS RIEKIA IMTI TIKRAI, DAR LITU GAUS. Jei pasiskaičius labiau naują įstatymą , nebėra baudžiamos atsakomybės - neateisi - gausi baudytę spėju ir viskas , tikrai netapsi desertyru . Nežinau ,jei šiemet baigiu studijas , pakeičiu savo 0,5 etatą į pilną ir man 9niem mėnesiam kviečia kažkur važiuoti - TIKRAI NEGALĖČIAU apie tai pagalvoti neįmanoma... 1) prarandu dafiga darbo įgudžių , nežinia kas būtų su mano programavimo žiniom po tokių nesamonių???? 2) Darbo stažas?? 3) Alga.... Beje ,kad moterų nekviečia tikrai yra nesamonė.. Galėtų bent 1000 merginų kviesti irgi, jei mergina nepaneša savo kuprinės - maisto gaminimas , tvarkymas .. LYGYBĖ tikrai turi būt.
vilius123 2015-02-25 16:36
Na nelygu kaip ir kaimynai su ja elgiasi - natūralu, "veiksmas lygus atoveiksmiui" Dažnokai pasiskaitau vesti.ru, sakyčiau visai solidžiai pateikiami faktai be kvailų išvedžiojimų. Nesakau, kad reikia aklai tikėti kas ten skelbiama, bet net nėra ką lyginti su purvu, pilamu mūsų žiniasklaidoje, kai nenaudingi faktai išvis lieka kažkur anapus. Ukrainos atvejis ir yra Ukrainos atvejis, ne rusai ten teisėtą valdžią nuvertė ir skerdynes pradėjo. Taigi esam iki ausų ginkluotos organizacijos NATO bazė, t. y. dalis. Kas galėtų mus pulti? Atsipalaiduok
mnv 2015-02-25 17:08
Esu kaip tik tinkamos metu grupes, neperseniausiai baiges mokslus, dirbantis, be isipareigojimu. Jei paimtu visai nesupykciau, biski atsibodo tas ofisas
Jumbo 2015-02-25 17:44
Na man belieka tik pritarti „vytautas50“, „Arthuras“ pozicijai šiuo klausimu
Shioks 2015-02-25 17:57
As nesuprantu, kaip visiems kyla ta kvaila mintis, kad Rusai puls? Pagal savo zinias galiu teigti jog Rusija uzpuls siuo momentu sansas lygus Teleloto laimet milijona. Vat kai pradesim statyt ivairias NATO bazes palei Rusijos sienas, tada galesim pradet zaisti Bingo, o ne Teleloto. Kuo labiau ginkluosimes tuo didesnis sansas konfliktui.
Javax 2015-02-25 18:05
būtent, būsim užmigdyti kaip pasiutęs šuo.
Kirtiklis 2015-02-25 18:52
Mastymas kaip ATR, būkim silpni ir rodykim kaimynams kokie silpni esam, tada tikrai mūsų niekas nepuls.......
Marius.brn 2015-02-25 18:52
Trolololo lolo lololo lololo lololo, visa komunistinių lervų grupė. Jau kai prasideda kalbos apie dėdes ir pasaulines skolas, tai gerai supranti, kad čia tik šūdo pylimas ir net nepataikant į temą. O šiaip tai, karinė tarnyba (tik ne diedovščinos lygio) turi būti privaloma. Moralė ir disciplina turi būti ugdoma. Beja, 9 mėnesius trunka ir Norvegijoje, baziniai apmokymai. Tik vat, lyčių nelygybė, toks gana aštrus klausimas. Tiesą sakant, manau turėtų būti šaukiami visi vienodai (su palengvintu išsisukimu merginom, gal kad, jei tikrai nenorėtų).
aurimokas 2015-02-25 18:53
Aš nesu prieš šauktinius, tačiau toks įstatymas koks yra dabar yra daugiau nei idiotiškas. Į šauktinius reikia kviesti ką tik baigusius mokyklą, niekur nestudijuojančius ir nedirbančius. Man kaip ir daugeliui kyla klausimas, ar valstybė norės man sukūrusiam šeimą ir esančiam tik vieninteliam šeimos maitintojui mokėti atlyginimą visus 9 mėnesius (juk aš 9 mėnesius darbuotojas būsiu tik popieriuje ir negausiu atlyginimo), bei sumokėti mano paimtą būsto paskolą? Esu įsitikinęs kad ne. O vat už tokius dalykus manau tikrai galima valstybę duoti į teismą ir dar prisiteisti kompensacijas už patirtus finansinius nuostolius ir sugadintą kredito istoriją. Jeigu valstybė nori dirbančių šauktinių, tegul jiems moka lygiai tokį patį (ar bent jau 75-80%) atlyginimą, kokį asmuo gauna dabar, tuomet ir nebus tos priešpriešos ir tokio priešiško nusistatymo prieš šauktinius. Be to, kas norėjo ir nori tapt kariu, jau dabar eina arba BKM arba užsirašo į KASP. O tie šauktiniai, kurie bus nemotyvuoti jie nei ginklą išrinkt ir išvalyt išmoks, nei šaudyt išmoks nei kilus karui eis kariaut.
Marius.brn 2015-02-25 18:56
Sutinku su šituo punktu, valstybė turi atsižvelgti į dirbančius ir įsipareigojimų turinčius asmenis. Manau turėtų padenginėti tą nuostolį.
kiesza 2015-02-25 19:04
Kariuomenė gerai, visiems dvejojančiams tikrai patariu praeit BKM sukietina smegenis, lengviau apsispręsti ką nori veikti gyvenime, o galiausiai tas karas visai nebebaisus dalykas patampa, o ką jau bekalbėt apie perauklėjimą, gražu žiūrėt kai iš apsileidėlio tinginio padaro disciplinuotą pilietį. Jai tik sveikata leidžia tai ir pirmyn !
Shioks 2015-02-25 19:09
.... Tavo mastymas dar prastesnis, Lietuva sedejo be NATO 10 metu jos niekas nepuole, dabar esam NATO , bei ES ir tai labai daug ka keicia. Tu turbut nieko neismanai apie strategija, jei Lietuva noretu kas uzpulti aka. Rusija, tai ji tai ir padarytu, siaip sau pakariauti niekas neina. Mes Baltijos valstybes esame Rusijos ir ES buferine zona, bet ES itakoi, stiprinant ES pozicijas buferineje zonoje visa laika issaukia toki pat atsaka is priesininko puses. Realiai ES galetu dislokuoti viska Lenkijoje bei Svedijoje, Rusija net nekreiptu visai demesio i Lietuva, Latvija, Estija bei Suomija.
Arthuras 2015-02-25 19:19
O jei aš nesu lodarius ir pats žinau, ką noriu veikti gyvenime ir jau veikiu? Kodėl aš turiu eiti ten, kur menkesnių protinių gebėjimų asmenys iš manęs tyčiosis ir man įsakinės? Kam labai tas patinka - pirmyn, niekas gi nedraudžia. O dėl žodžių "karas visai nebebaisus dalykas patampa" tai reikia į metų TOP 1 frazę kalt. Tu kokiame pasaulyje gyveni?.. Realiame ar virtualiame?.. Tu jau matęs mirštančius savo draugus, nutrauktas galūnes, pats nužudęs bent tuziną priešo karių? Ar tik pašaudęs tuščiais šoviniais nusprendei, kad karas nebaisu? Didžioji dalis karštuose taškuose tarnavusių karių niekada nebegrįžta į normalų civilio gyvenimą - pilna literatūros ta tema. Trumpai tariant "nuvažiuoja" stogai. Taigi prieš teigdami tokias nesąmones, pirma pakramtykit...