Lietuva nori skubiai grąžinti šauktinių kariuomenę – jau šįmet planuojama pašaukti 3 tūkst. vyrų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2015-02-25 19:25
lucy 2015-02-25 19:34
Na nesu patriotas, man toks posakis kaip "ginti tėvynę" realiai asocijuojasi su ginti politikus kurie sėdi valdžioje ir kuriems yra reali galimybė būti sušaudytiems karui pasibaigus, man tai px. Žemė paliks ta pati aš vis tiek galėsiu čia gyvent. Pasikeistų pavadinimas, aišku visai nenorėčiau jog Lietuva pataptų Rusija, bet vien dėl pavadinimo ir kelių valdžios subinių galvos tikrai nežadu padėti. Kaip gerai čia kažkas parašė politikai nori karo tai tegul jie ir eina į ringą būtų surengtas geras show Obama vs Putin. Žmonės tiesiog ramiai pasižiūrėtų tik vienas mirtų vietoje milijonų. PS kai realiai mano logika prieštarauja išvis su Rusijos galimybę mus užpult ir pastoviai per žinias jaučiuosi mulkinamas išvis jokios pagarbos tai "tėvynei" ir nėra. Pagal mane jei norėtų ta tėvynė a.k.a valdžia pasirodyti verta būti apginta turėtų mažiau propogandos varyti ir tiesiog be š malimo viską pateikti viskas turėtų būti daug skaidriau, o dabar yra lygiai taip pat kaip ir Rusijoje propganda vs propoganda, žmonių sąmoniškumas neskatinamas. Valdžia nori per daug nemąstančios pilkos masės, jog jie ten valdžioje gerai gyventu, tokiu ginti nežadu.
Arthuras 2015-02-25 19:39
Lyginti darbdavio ir darbuotojo santykius su tais, kurie egzistuoja kariuomenėje tarp aukštesnio ir žemesnio rango kareivių ir karininkų - neadekvatu. Arba tu nesupranti, arba nenori suprasti. Negi dar man reikės ir argumentuoti tokį akivaizdų faktą?..
shift 2015-02-25 19:50
Prieš rašydamas šiek tiek įsigilink į kontekstą. Parašiau šį sakinį, todėl, kad Vytautas teigia teikiantis laisvę darbinėje veikloje, stiliumi - "kai norėsiu tai ir dirbsiu". Bet tokio mastymo žmonių problema yra ta, kad kai kalba pasisuka apie pinigus, tai jie patys pirmieji prisimena visų kitų aplinkinių pareigas, bet ne savo. Žodžiu - "aš dirbsiu kada norėsiu, o tu man algą mokėk stabiliai ir nevėluok". Todėl tie žmonės ir neturi rimtų darbų, o savo tinginystę dangsto "laisve", "saviraiška". ir t.t. O tarnyba kariuomenėje labai gerai padėtų išmokti pakelti užpakalį.
Arthuras 2015-02-25 19:59
Darbdavys visada privalo mokėti atlyginimą laiku. Tik jei mažai dirbi (nes retai "nori" dirbt) - mažas ir atlyginimas bus arba išvis išmes. Jokių aš čia problemų nematau. Kiekvienam skirtingai reikia. Jei reikia daug, daug ir dirba. O jei kam reikia mažai, tai tas tegul ir dirba mažai. Kokios problemos. Vadinti galima tą kaip nori, bet jei žmogui užtenka - čia jo pasirinkimas.
Tulžys 2015-02-25 23:00
Paskaičius kai kurių „pacifistų“ komentarus atrodo, kad Lietuva sugražina šauktinius tam, kad pultų Rusiją. Ir niekas nesako, kad Rusija puola, o tiesiog yra išaugusi grėsmė. Kaip kažkas sakė, jei kas būtų pasakęs prieš porą metų, kad taip įvyks Ukrainoje būtų tik pirštu prie smilkinio pasukiojęs. O tiems, kurie teigia, kad ginklavimasis dar labiau provokuoja pulti, siūličiau pasiskaityti daugiau istorijos vadovėlių. O dėl šauktinių mano nuomone, tiesiog neliko kitokios būdo, kaip užpildyti batalionus iki normalaus lygio, kad tie patys profesionalai galėtų pilnai atlikti savo funkcijas. Plius tie šauktiniai, kurie neturi normalaus darbo ar pan ir pamatę, kad kariuomenėje nėra taip blogai norės ten pasilikti ir papildyti profesionalų gretas.
shift 2015-02-25 23:45
Nesuprantu liguisto požiūrio valstybę tapatinti su valdžia. Valdžia yra tokia, kokiai mes leidžiam būti, galiu garantuoti, kad tie kurie daugiausiai bamba ant valdžios, patys į rinkimus neina ir yra apolitiški. Tai kokio velnio bambėti apie tai, prie ko neprisidedi nei piršto krustelėjimu balsavimo kabinoje? Nei viena pažangi valstybė nesusikūrė per dieną, visas valstybes sukūrė žmonės, jei norite ir toliau valstybę kurti patys, turėsit už ją pastovėti, nes kitaip ateis kiti ir kurs tokią valstybę kokios norės jie, o ne jūs. Ir nereikia rypauti apie neregėtą valdžios korupciją, pas mus bent jau už valdžios kritiką nešaudo žurnalistų laiptinėse, kitaip nei Rusijoje.
six 2015-02-26 09:39
Valstybė yra politikai, žmonės ir žemė yra tauta. Myliu žmones, bet politikai jau atskira kasta. Daugiau dėmesio iš jų nesusilauksi nei kad prieš rinkimus, o kaip nebūtų keista tai vistiek laimi tie, kas investuoja daugiausiai, kaip ir visame demokratiškame pasaulyje. O kalti manyčiau dalbajobai kurie "eina balsuoti, kad Uspaskicho neišrinktų.", "Geriau tas nei anas". O tada kas nutinka? Tuos ką išrinko reikia skolas atidavinėti. Taip ir sukasi karuselė mūsų demokratijoje. Mano nuomone tie kas nori eiti į politiką - neturėtų būti ten įleidžiami, tik vat bėda, kad tie kurie ten turėtų būti - nenori ten būti. Arba bent jau po rinkimų kiekvienam išrinktąjam padaryti privalomą dmt ar psilobino ceremoniją. Manau daugiau šansų jog kažkas pasikeistų i gerą nei einant balsuoti . Šaudė ir pas mus šaudė ir pas juos. Jei pagalvojus... valstybė N kvadratu kartų didesnė nei kad mūsų tai ir tikimybė, kad bus kažkas nušautas didesnė lol.
Shioks 2015-02-26 09:43
Emociju kratinys, intelekto nerasta Man vis dar juokinga kaip zmones gyvena kazkokiais idealais iskiepytais nuo vaikystes, viena karta reiktu pradet galvoti savo galva, o ne ka kiti sako.
kionig 2015-02-26 10:39
UTF16 2015-02-26 11:28
Pagrindinis šalininkų leitmotyvas yra, žinoma, kad su tavim ir tavo gyvenimu yra kažkas negerai, kad tau kažko trūksta, kad tu turi kažkaip siekti jų idealų, patriotizmo, kad reikia būti „tikru vyru“. Pasiruošimas, mokymasis ar kiti praktiniai dalykai nėra šalininkų tikslas – tai pripažino aukščiausi stūmėjai. Reikia neįtikėtino įžūlumo, kad veržtumeisi pro atviras duris, suimtum žmogų ir išvežtum į armiją net todėl, kad jis, pvz., po ilgos darbo dienos žaidžia kompiuterinius žaidimus (taip, tai vienas iš pagrindinių argumentų: „šauktinių reikia todėl, kad žmonės per daug žaidžia kompiuteriu“). Na, o realiai yra aišku, kad suaugusį žmogų išvežti per prievartą labai sudėtinga. Logiškai mąstant, jei nesi pasirengęs į karą, tai eidamas į šauktinius užduot mokėjęs baudą ar sėdęs į areštinę prisidirbsi visam gyvenimui. Būsi įtrauktas į rezervą ir būsi siunčiamas į karo zoną. Žinoma, bus tokių, kuriems ta 300 € bauda (maždaug tiek jie skirdavo anksčiau) bus didesnė nei verta jų gyvybė. Tai čia kiekvienam pagal prioritetus.
Atk 2015-02-26 11:30
O kur demokratija?
Atk 2015-02-26 11:34
O ką sakė Kristus? Reikia mylėti priešus savo. Laiminti varančius ir meltis už įžeidinėjančius. Kokia gynyba? Trenkė per vieną žandą, vadinasi reik atsukt kitą. Jokios gynybos neturi būti. O kai pradeda ginkluotis, tada kaip tik karas ir įvyksta, kai pradeda gintis. Viena šalis pradės gintis, kita pamatys, kad ta ginasi ir pradės karines pajėgas stiprint, paskui kils maža kibirkštis ir pasidės karas. Reiktų būt išmintingesniais ir nesiginti. Tuo labiau nuo ko gintis? Dievas visų vienas, visi broliai, nuo brolių savo gintis?
UTF16 2015-02-26 11:43
Reikia būti išmintingesniems ir prašyti apginti tų, kurie tai moka.
kionig 2015-02-26 14:33
, negyvenk rožinėse iliuzijose su dievu ir žmonijos ateitį be karų. Visi norime būti pacifistais, bet pasirodo, kad ne visada tai yra įmanoma (ir niekada taip nebus). Aš pats suprantu, kad karai ir ginklai problemų nesprendžia, jas tik gilina, bet rožinėse iliuzijose taip pat negalime paskęsti, kad visi aplinkuj draugai, bet užantyje po peilį turi, kurie pasiruošę susmeigti į nugarą tau nusisukus. Užtat norėdami jaustis saugūs, turime veikti. Aišku taip pat kvestionuočiau ir dabartinį valdžios pasirinkimą grąžinti privalomąją tarnybą. Kol kas tiesmukai apgalvotas sprendimas. P.P.S. Įdomios užsieniečių mintys, kurie turi savo šalyse privalomąją karinę tarnybą: http://redd.it/2wzcz0
UTF16 2015-02-26 16:41
Čia klausimas daugiau, ar eis tie, kurie nei nori, nei moka.
Atk 2015-02-26 16:48
Prašyt nereikia. Jeigu tu nesiginsi, tai tavęs kaip taisyklė, niekas nepuls. Jei prezidentas Ukrainos pavyzdžiui nesugalvotų kvailystės ir nepradėtų daryti Ukrainos kalbos valstybinės, tai ir nebūtų tiek daug pralieta karo ir tiek daug kvailysčių. Bet vis prisigalvoja politikai nesąmonių iš neturėjimo ką veikt, o tada ir prasideda kančios. Būtų Sovietų Sąjunga ir būtų gerai, tai ne, prisigalvojo nepriklausomą Lietuvą, o paskui stebisi, kodėl pirmauja pagal sąvižūdybes Lietuva ir kitom kvailystėm. Problemas kuria politikai. Kuo mažiau kalbų ir tautų, tuo geriau, tuo mažesnė tikimybė bus, kad bus karas. Koks skirtumas kaip jie vadinsis ar Rusais ar Lietuviais ar dar kuo nors, gyvens tie patys žmonės. Na bet imkim prastesnį pavyzdį, tam tikra šalis nori užkariauti pasaulį. Niekas jai nesipriešina ir ji išžudo visus iš eilės (nors jei nesipriešins, tai kaip taisyklė, niekas nežūdys). Kur dings sielos nužūdytų žmonių? Jie įsikels į tą pačią visuomę, paskui garbins savo tėvus, kokie jie šaunuoliai buvo, kad užkariavo pasaulį, bet bus viena tauta. O tie, kas žudė... jie patys greit išmirs nuo agresijos didelės ir jų vaikai ir palaipsniui pradės vyrauti progresyvūs žmonės, o jie ir pradės keisti įstatymus ir nebus žiaurūs įstatymai ir tauta teisingai vystysis, toliau nuo žiaurumo ir kvailysčių.
Atk 2015-02-26 16:55
Deja, bet daugeliui žmonių teks palikti kūnus per greitą laiką. Nes žmonija ne harmoninga ir ji artėja perie liepto galo, o vadint gali tai, kaip nori, rožiniais akiniais ar kitaip, bet žmonijos laukia dideli nemalonumai ir tokia žmonija neturi teisės egzistuoti, ji susinaikins.
kionig 2015-02-26 17:11
Tai kad jau ir taip aišku, kurie nei nori, nei moka - neis vienareikšmiškai ir stengsis to išvengti bet kokia kaina. Lygiai taip pat kaip ir su bedarbyste bei pašalpomis. Atrodo rankas ir kojas turi, bet kam dirbti, jei iš pašalpos gali gyventi, o jei neduosi pašalpos eis vogti. Tai lieka tikėtis, kad sveiko proto žmonių yra kur kas daugiau. Aš jau minėjau, kad toks sprendimas nebūtų patrauklus daugeliui. Norėdami kažką pakeisti prievarta arba atsisakiusius gąsdinti baudomis - reikšmingų pasiekimų nebus.
kionig 2015-02-26 17:24
Rožinės iliuzijos tokios, kur visi visus myli, išpažįsta Jėzaus tikėjimą, visi elgiasi dorai, nedaro nusižengimų etc. etc. O tamsioji pusė, kad žmonija susinaikins tėra taip pat išgalvota. Žmonija dar taip ilgai ir nuobodžiai egzistuos. O egzistuoti neturint energetinių išteklių ir kitų apsirūpinimo būdų iš tikrųjų bus sunku. Tada gali pasireikšti desperatiški kariniai konfliktai, kurie vyks dėl išteklių, o mažiau dėl geopolitinių sumetimų.