Dešimt beprotiškiausių statinių, kurių statybos vyksta šiuo metu (Foto)  (0)

Kone kilometro aukščio dangoraižiai, neįtikėtinų formų statiniai, milijardus kainuojančios dirbtinės salos – jų statybas šiandien stebi visas pasaulis. Ir stebisi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Karališkasis bokštas Karališkasis bokštas, 167 metrais pranokstantis aukščiausią pasaulio dangoraižį „Burdž Chalifa“ (Burj Khalifa) Jungtiniuose Arabų Emyratuose, statomas Saudo Arabijoje ir taps pirmuoju planetoje statiniu, kuris stiebsis kone į kilometro aukštį. Džidoje kylančiame statinyje, kuris kainuos 1,2 milijardo dolerių, bus įrengti prabangūs apartamentai, biurų patalpos, observatorija, viešbutis „Four Seasons“, o 157-ajame aukšte, dar gana tolimame nuo statinio viršaus – aukščiausia pasaulio terasa. Praėjusiais metais oficialiai pradėtas statyti dangoraižis turi būti baigtas 2019 metais. 2. Šanchajaus bokštas Šanchajaus (Kinija) 121 aukštą turinčio bokšto statyba, kainavusi 4,2 milijardo dolerių, buvo pradėta 1993-iaisiais ir baigta šių metų pradžioje. Dabar atliekami apdailos darbai. Tai – antras aukščiausias pasaulio dangoraižis, kurio oficialus atidarymas numatomas šiais metais. Nepaisant to, milijonai žmonių jau matė iš viršaus atsiveriantį vaizdą, kurį įamžino du rusų drąsuoliai, nelegaliai patekę į bokštą. Daugiafunkcis dangoraižis susideda iš devynių skirtingų vertikalių zonų ir yra apsuptas permatomo stiklo dangos sluoksnio, turinčio apsaugoti nuo oro sąlygų ir laiduoti natūralią ventiliaciją. 3. „Dubai Pearl“

Dubajuje projektuojamos ne tik dirbtinės pasaulio dalių formos salos, didžiausias pasaulio prekybos centras, aukščiausias pasaulio dangoraižis, bet ir turės iškilti prabangus, tarsi grėsmingai išskėtęs kojas, statinys.

73 aukštų „Dubai Pearl“, iš kurio atsiveria Persijos įlankos vaizdas, pradėtas statyti 2009 metais ir turi būti baigtas 2016-aisiais. Planuojamame, vaizdžiai sakant, vidaus mieste bus keturi bokštai, sujungti danguje pakibusiu tiltu ir 1800 vietų „Premium" teatras, kuriame bus rengiamas tarptautinis Dubajaus kino festivalis.

4. „Agora Garden“

Jau 2016 metais Taivano sostinėje ir didžiausiame mieste Taibėjuje iškils dvigubos spiralės formos pastatas, kurį architektūros specialistai vadina gamtos ir žmogaus kūrinių kompromisu. Vingiuotas 20 aukštų, liukso klasės pastatas bus žalias visomis šio žodžio prasmėmis: visų aukštų balkonus laikys sodai, numatyta įrengti būtinas gyvenimui sistemas – Saulės baterijas ir lietaus vandens perdirbimo įrenginius. 5. „World One“ Kai kitais metais statyba bus baigta, 117 aukštų dangoraižis „World One" taps aukščiausiu gyvenamuoju namu planetoje ir neabejotinai aukščiausiu statiniu Mumbajuje (Indija), beveik du kartus pranokstančiu 61 aukšto Imperatoriškąjį bokštą. „World One" taps gyvenamuoju kai kurių turtingiausių Mumbajaus gyventojų namu. Prabangių trijų ir keturių kambarių apartamentų, kurių dizainu pasirūpins studija „Armani/Casa“, kaina prasideda nuo 1,5 milijono dolerių. Įdomu tai, kad „World One“ neilgai galės išlaikyti aukščiausio Mumbajaus statinio titulą. 6. Karaliaus Abdullah naftos studijų ir tyrimo centras (KAPSARC King Abdullah Petroleum Studies and Research Center) El Rijade (Saudo Arabija) kylantis statinys panašesnis į piktadario buveinę iš istorijų apie jos Didenybės agentą Džeimsą Bondą, nei į daugiafunkcį nekomercinį centrą. Futuristinis, į kristalus panėšėjantis dizainas – garsios Irako kilmės architektės Zahos Hadid kūrinys. Jos dizaino pagrindas – šešiabriaunių ląstelių persipynimas.
Centro statyba pradėta 2009 metais ir šiuo metu baigtas tik plieno karkasas, tad kol kas neaišku, kada objektas bus atidarytas.
7. Sudžou centro statyba Tik neseniai Sudžou (Kinija) prasidėjo 730 metrų aukščio 138 aukštų centro statyba. Bet jei projektas, kuris vertinamas 4,5 milijardo dolerių, bus baigtas pagal grafiką – 2020 metais, tai bus aukščiausias Kinijos pastatas ir trečias pagal aukštį pasaulyje. Bokštas, kuriame įsikurs viešbutis, biurai ir gyvenamosios patalpos, bus išsidėstęs šalia beveik baigto 67 aukštų dangoraižio „Rytų vartai“. 8. Dangoraižis „Lotte World Tower“ 556 metrų aukščio 123 aukštų dangoraižio „Lotte World Tower“ statyba Seule (Pietų Korėja) bus baigta 2016 metais. Čia įsikurs (iš apačios į viršų) parduotuvės, biurai, apartamentai, viešbučiai ir apžvalgos aikštelė. Statinys gerokai pranoks išskirtinį piramidės formos viešbutį „Ryugyong“ Šiaurės Korėjoje ir taps aukščiausiu Korėjos pusiasalio pastatu. 9. Kalnų kurortas „Dawang“ Pavargote nuo viešbučių, kurie elegantiškai sklando tarp dviejų uolų virš apleistos akmenų skaldyklos ir ežero? Kinijos kalnų kurortas “Dawang" turistų lauks nuo 2016-ųjų. 170 metrų ilgio kurorto svečiai galės mėgautis ledo pasaulio pramogomis, uždaru slidinėjimo kompleksu, vandens parku ir kabančiais sodais. 10. Viešbutis „Songjiang“

Atrodo, kad šis tarp uolų ir ežerų stūksantis viešbutis bus kita aukštos poilsio klasės vieta Kinijoje. Kaip ir kalnų kurortas „Dawang“, viešbutis „Songjiang“ įsikūręs smėlio karjere.

Beje, netoli Šanchajaus esantį viešbutį iš abiejų pusių sups smėlio karjerai, o nuo jo fasado šniokš krioklys. Iš viršutinių aukštų bus galima gėrėtis gražiu vaizdu, o apatiniai bus po vandeniu.

Parengė Ona Kacėnaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(138)
(1)
(137)

Komentarai (0)