Google neria į virtualią realybę – kuriama Android versija  (0)

Kompanija Google neketina praleisti momento ir išbandyti savo jėgas virtualios realybės įrenginių rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, joje jau dalyvauja Oculus VR (Facebook), Samsung, Microsoft, Sony, HTC.

GTačiau šiuo metu grupė Google inžinierių dirba prie Android versijos, kurioje veiks virtualios realybės programinė įranga. Apie tai praneša leidinys The Wall Street Journal, remdamasis informuotais šaltiniais.

Android VR versiją interneto gigantas platins nemokamai – analogiška politika taikoma ir Android versijai, skirtai išmaniesiems telefonams bei planšetiniams kompiuteriams. Kada būtų galima tikėtis naujos platformos debiuto, nepranešama.

Google jau turi patirties, kuriant virtualios realybės įrenginius – tai Cardboard ir Project Tango. Taip pat galima prisiminti ir akinius Google Glass, kurie buvo vadinami papildytos realybės sprendimu.

Be to, 2014 m. Google už $542 mln. įsigijo amerikiečių firmą Magic Leap Inc., kuri užsiima virtualios realybės akinių, panašių į neseniai pristatytą Microsoft HoloLens, kūrimu.

Virtuali realybė žaidimų industrijoje ir bendro pobūdžio programinės įrangos rinkoje laikoma kita perspektyvia kompiuterinių technologijų plėtros kryptimi: iki 2018 m. virtualios realybės įrenginių pardavimai turėtų siekti 200 mln. egzempliorių.

Pasibaigusioje parodoje Game Developers Conference 2015 virtuali realybė buvo viena svarbiausių temų: pavyzdžiui, AMD pristatė SDK Liquid VR, tuo tarpu Sony aktyviai kalbėjo apie VR šalmo Project Morpheus kūrimo darbus.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)