Panevėžio vairuotojų kantrybę 2-ą naktį iš eilės bandė sugedęs modernus šviesoforas  (3)

Panevėžiečiai, kurie miesto gatvėmis važiavo naktį iš sekmadienio į pirmadienį ir iš pirmadienio į antradienį, prie Tulpių, Parko ir Vasario 16-osios gatvių sankirtos susidūrė su keblumais. Čia vairuotojų kantrybę bandė sugedęs "išmanusis" šviesoforas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dienomis įprastu režimu ir be trikdžių veikiantis šviesoforas sugenda jau antrą naktį iš eilės. Prie sankryžos priartėjusiems vairuotojams teko apsišarvuoti kantrybe, mat visomis kryptimis važiuojantiems automobiliams degė raudona šviesa.

Dar viena šviesoforo išdaiga – vienai eismo krypčiai keletą kartų iš eilės užsidegantis žalias šviesoforo signalas. Tuo metu kita gatve prie sankryžos atvažiavusiems vairuotojams galimybės važiuoti tekdavo laukti po penkias ar daugiau minučių.

Kai kurie vairuotojai, nesulaukę žalio šviesoforo signalo, apsisukdavo ir rinkdavosi maršrutą kita gatve. Tačiau buvo ir tokių, kurie sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui.

Net ir naktį toks sąmyšis neliko nepastebėtas Panevėžio policijos pareigūnų. Prie sankryžos sustojusiems vairuotojams buvo paaiškinta, kad šviesoforas sugedęs, todėl vairuotojai turėtų vadovautis kelio ženklais ir būti ypač atsargūs kertant sankryžą kai dega raudonas šviesoforo signalas.

Policijos pareigūnai bandė susisiekti su šviesoforus Panevėžyje prižiūrinčia kompanija, tačiau to padaryti ilgai nepavyko. Eismą sankryžoje ėmėsi reguliuoti kelių policijos ekipažas.

Pareigūnai pasidžiaugė nors tuo, kad šviesoforas vienu metu uždega raudoną, o ne žalią šviesą visiems automobiliams. Jei toks scenarijus būtų įvykęs – avarijų ilgai laukti judrioje sankryžoje netektų.

Artėjant pirmai valandai nakties, šviesoforo savivalė buvo laikinai sustabdyta ir sankryžoje ėmė mirksėti geltonas šviesoforo signalas, informuojantis, kad vairuotojai privalo vadovautis pirmumą nurodančiais kelio ženklais.

Parko, Tulpių ir Vasario 16-osios gatvių sankryža buvo rekonstruota ir šviesoforų valdymas pakeistas 2014-ųjų metų birželį. Tuomet buvo skelbiama, kad ši sankryža – viena moderniausių mieste.

„Panaudojus intelektinius inžinerinius sprendinius, įdiegta lanksti eismo reguliavimo sistema. Ši sankryža yra pirmoji Panevėžio mieste, kurioje sumontuoti transporto eismo jutikliai – videodetektoriai. Šviesoforų darbo režimas pristaiko prie eismo situacijos sankryžoje bei užtikrina efektyvų eismo dalyvių srautų paskirstymą“, – rašoma šviesoforus prižiūrinčios uždarosios akcinės bendrovės „Eismo valdymo sistemos“ interneto svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Tomas Markelevičius
(11)
(1)
(10)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: