„Windows 10“ bus dovanojama net „piratams“  (11)

„Microsoft“ atstovai užsimena, kad nauja operacinės sistemos versija „Windows 10“ bus išleista jau šią vasarą, o ją nemokamai galės įsidiegti net nelegalias „Windows“ kopijas turintys vartotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikslios išleidimo datos kompanija kol kas neįvardija, tačiau „Windows“ padalinio vadovas Terry Myersonas tikina, kad startui beveik pasiruošta. Operacinė sistema bus siūloma 190-yje šalių ir 111 kalbų.

Esami „Windows 7“ ir „Windows 8“ naudotojai galės per vienerius metus nemokamai atnaujinti operacinę sistemą.

Kinijoje vykusiame renginyje „WinHEC“ kalbėdamas su „Reuters“ žurnalistu T.Myersonas pareiškė, kad atnaujinimą bus leista įsidiegti net esamiems nelegalių kopijų naudotojams: “Mes atnaujinsime visus kompiuterius, turinčius ir neturinčius licencijos, į „Windows 10“.“

Tiesa, kadangi komentaras buvo išsakytas Kinijoje vykusiame renginyje, lieka neaišku, ar ši išimtis bus taikoma tik vartotojams Kinijoje, kur „piratavimo“ lygis itin aukštas, ar visame pasaulyje. Tačiau jei išimtis galiotų konkrečiam regionui, ko gero, „Microsoft“ atstovas jį būtų aiškiai įvardijęs. Be to, taikydama išimtis vienai šaliai korporacija rizikuotų sulaukti likusių vartotojų pasipiktinimo.

Oficialaus „Microsoft“ pranešimo šiuo klausimu dar laukiama.

„Windows 10“ žymi svarbų etapą „Microsoft“, ieškančiai naujo verslo modelio. Iki šiol „Windows“ licencijos sudarė didelę dalį kompanijos pajamų, bet sparčiai augant mobiliųjų įrenginių segmentui, kuriame „Microsoft“ nesugeba įsitvirtinti, tenka imtis drastiškų veiksmų.

Svarstoma, kad vėliau „Windows 10“ gali būti apmokestinti „Office 365“ modeliu – vartotojai moka už metines licencijas, o už tai jie gauna visus atnaujinimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(55)
(15)
(40)

Komentarai (11)