GPS šedevrai 2: menininkas Japonijos salomis mylimajai išvaikščiojo ir išvažinėjo "Tekėk už manęs" (Video)  (0)

Pamenate vakarykštę istoriją apie vieno piloto meninius ekscesus su GPS navigacija Floridos danguje? Tai – ne pirmas atvejis, kai pokštaujama su GPS skrydžių duomenimis. Tačiau ankstesni precedentai buvo gerokai kultūringesni ir didesnės išliekamosios vertės. Štai pernai menininkas Yasushis Takahashis - Yassanas metė darbą ir 6 mėn. keliavo po visą Japoniją su GPS siųstuvu. Keliavo taip, kad GPS navigacijos ekrane jo maršrutas išraižė žodžius "Marry me" (Tekėk už manęs) ir Amūro strėle pervertą širdį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-03-20 GPS šedevrai 2: menininkas Japonijos salomis mylimajai išvaikščiojo ir išvažinėjo "Tekėk už manęs" (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsimylėjęs japonas tąsyk įveikė apie 7 tūkst. km – nemažai pėstute, bet dažnai ir dviračiu, automobiliu ar keltu. GPS technologija fiksavo kiekvieną jo žingsnį. Savo meilės odisėją Yasushis pradėjo Hokaido saloje, o finišavo ant Hiodo uolos Kiūšiū saloje. Baigus kelionę, jo kelionę fiksavusios GPS įrangos ekrane įsižiebė užrašas "Marry Me" (Tekėk už manęs) ir Amūro strėle perverta širdis. Kiekvienas kelionės kilometras buvo kruopščiai apgalvotas. "Norėjau parašyti didžiausius pasaulyje pasipiršimo žodžius – man šovė į galvą, kad tai galima padaryti GPS įranga", - pasakojo japonų menininkas. Beje, jaudinanti jo ekspedicija turėtų pasirodyti (jei dar nepasirodė) dokumentinės apybraižos "Walkumentary series" pavidalu, kurioje bus pasakojama apie tai, kaip einant galima patirti neįtikėtinų dalykų.
"Japonų Jasonas" (menininko slapyvardis – Yassanas) savo žygį atliko be argonautų palydos. Darbą jis metė 2008 m., per savo 31-ąjį gimtadienį. Beje, keliaudamas jis norėjo ne tik pasipiršti, bet ir labai artimai pažinti Japoniją. Ta proga jis sukūrė 7 min. trukmės vaizdo filmuką apie savo meilės kelionę gimtąja šalimi. Filmą sudaro septynios dalys.

Yassano žygis oficialiai pripažintas didžiausiu pasaulyje pasipiršimu ir įtrauktas į Gineso pasaulio rekordų knygą kaip didžiausias GPS piešinys, kurio linijos ilgis – 7 164 km.

Jo mylimoji tokioms pastangoms neliko abejinga ir ištarė "Taip".

(17)
(2)
(15)

Komentarai (0)